Euroopan unioni on perustamassa tehokasta välinettä eurooppalaisten puolustustarvikkeiden hankintaan… tai melkein

Tämä on hämmentävää. Itse asiassa Euroopan unionin neuvosto ja Euroopan parlamentti ovat päässeet sopimukseen sellaisen välineen käyttöönotto, jonka pitäisi lisätä huomattavasti eurooppalaista etusijaa puolustustarvikkeiden hankinnassa EU:n pitkäaikainen tavoite, ja samalla parannetaan armeijoiden standardointia.

Konkreettisesti uusi järjestelmä mahdollistaa jäsenvaltioiden armeijoiden puolustustarvikkeiden hankintakustannusten osittaisen korvauksen edellyttäen, että hankinnat noudattavat tiettyjä sääntöjä.

Ensinnäkin on olennaista, että hankitut laitteet hankkivat vähintään kolme jäsenmaata tai assosioitunutta maata (Islanti, Liechtenstein ja Norja) eurooppalaisen julkisen hankintamenettelyn kautta. Toisaalta, ja ennustettavasti, hankittujen puolustustarvikkeiden on tuotettava Euroopassa, eurooppalaisten yritysten toimesta.

Näiden ehtojen noudattamisen pitäisi mahdollistaa se, että ostajat saavat korvauksen 15 prosenttiin asti tilauksen summasta osallistujavaltiota kohti, jotta voidaan hallita mahdollisia väärinkäytöksiä liittoutuneen valtion tukemiseksi.

Euroopan unioni tukee eurooppalaisten puolustustarvikkeiden hankintaa

Kaikkien jäsenvaltioiden on vielä hyväksyttävä teksti, jotta se tulee voimaan, mutta se on ensi silmäyksellä tehokas työkalu, jonka avulla voidaan vahvistaa eurooppalaista etusijaa armeijan hankintaohjelmissa ja siten vahvistaa Euroopan puolustusteknologian perustaa. BITD).

Valitettavasti, kuten usein tapahtuu, paholainen on yksityiskohdissa ja erityisesti sen määrittelyssä, mitä voidaan pitää Euroopassa tuotetuina ja siten oikeutettuina tarjottuun taloudelliseen tukeen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Solutions de financement des armées | Europe | Exportations d'armes

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit