Kiinan vuotuinen hävittäjien tuotanto voi kasvaa edelleen tulevina vuosina

Vuonna 2022 Kansan vapautusarmeijan merivoimat ottivat käyttöön 3 052 tonnia painavaa Type 7500DL -ilmatorjuntahävittäjää sekä 3 Tyypin 055 raskasta 11.000 XNUMX tonnin hävittäjää. Samana vuonna Yhdysvaltain laivasto puolestaan ​​otti käyttöön vain yhden hävittäjän, USS Frank E. Petersen Jr:n, 9.400 XNUMX tonnin Arleigh Burke Flight IIA -luokan aluksen.

Kiinalaisia ​​aluksia valmisti kaksi telakkaa, toinen Dalianissa ja toinen Jiangnanissa, jotka ovat laskeneet vesille 2020–5 uutta näiden kahden luokan hävittäjää vuosittain vuodesta 8 lähtien, eli jatkuvasti enemmän kuin amerikkalaisten, japanilaisten, Etelä-Korean ja Australian telakat, mikä selittää Pentagonin ja sen liittolaisten erittäin tuntuvan huolen Kiinan laivaston voiman noususta.

Mutta asiat voivat hyvinkin olla vielä vaikeampia länsimaisille suunnittelijoille. Todellakin, tilannekuva julkaistiin kiinalaisissa sosiaalisissa verkostoissa ja välitetty twitterissä, osoittaa, että toinen telakka, joka sijaitsee Dalianissa, on myös aloittanut tuhoajan rakentamisen, luultavasti uuden Type 055:n.

Uusia hävittäjiä valmistetaan kolmannella kiinalaisella telakalla
Tämä Dalianin Dagushanin alueella sijaitseva valokuva osoittaa, että kolmas kiinalainen telakka tuottaa nyt hävittäjiä. Viime aikoina on havaittu ainakin kahden tämän luokan uuden yksikön rakentamista

Tämä löytö viittaa luonnollisesti, jos muut rakennushankkeet tällä alueella vahvistavat sen, että Kiinan laivastovoimat voisivat tulevina vuosina lisätä uusien hävittäjien vuosituotantoa, molemmat korvaamaan vanhimmat edelleen laivat. palvelua vain laivaston laajentamiseksi.

Tätä johtopäätöstä on kuitenkin punnittava. Dalianin telakan satelliittihavainnointi osoittaakin, että se on mobilisoinut suuren osan tuotantoresursseistaan ​​nopeuttaakseen uusien nesteytetyn maakaasun alusten valmistusta ja siten vastatakseen erittäin vahvaan maailmanlaajuiseen kysyntään tällä alueella, joka on kasvanut telakan alusta lähtien. sotaa Ukrainassa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Flash Defense | Pintalaivasto

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit