VMax, IXV ..: Ranskalla on pian kaikki Orbital Fraktionated Bombardment Systemin osat

Samalla kun ONERA ja ArianeGroup testasivat VMAX-hyperäänipurjelentokonetta ensimmäistä kertaa, Ranskalla on nyt kaikki edellytykset kehittää äärimmäinen pelote-aseen: murtokiertoratapommitusjärjestelmä.

Muutama viikko sitten Bulletin of the Atomic Scientists -lehden julkaisema artikkeli herätti huomiota Thebulletin.orgin perinteisen lukijakunnan ulkopuolella. Tämä tosiaan osoitti sen Kiinalla oli nyt kaikki tekniset tiilet suunnitella kiertoradalla jaettu pommijärjestelmä uusi sukupolvi, joka todennäköisesti järkyttää syvästi ydinvoimasuhteiden tasapainoa maailmassa.

Konkreettisesti kiinalaiset insinöörit osoittivat samanaikaisesti kykynsä toteuttaa perinteistä SOBF:ää vuonna 2021 tehdyssä testissä sekä hypersonic purjelentokoneiden teknologiaa, joka oli jo käytössä ohjuksessa. DF-17.

Näiden kahden teknologian yhdistelmän pitäisi antaa Kiinalle mahdollisuus hyötyä SOBF:n eduista, nimittäin mahdollisuudesta osua mihin tahansa planeetan kohteeseen alle 10 minuutin viiveellä, mikä on paljon pienempi kuin nykyisissä mannertenvälisissä ballistisissa järjestelmissä, ja samalla korjata heikkoutta. SOBF:stä, nimittäin sen tarkkuuden puutteesta hypersonic purjelentokoneiden tekniikan ansiosta.

DF17:n hypersonic-moduuli United States | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset
DF17 hypersonic ohjus ja sen hypersonic purjelentokone esiteltiin ensimmäisen kerran yleisölle vuonna 2019

Näiden teknologioiden yhteinen käyttöönotto lyhentäisi huomattavasti vastustajan reaktioaikoja ja tekisi vanhentuneiksi nykyiset reagointimenetelmät, joihin pelotteen teho perustuu, vaan se mahdollistaisi tällä hetkellä käytössä olevien ballististen ilmaisujärjestelmien välttämisen, mikä tekisi siitä mahtavin ensimmäisen iskun ase, joka todennäköisesti ohittaa molemminpuolisen varman tuhon periaatteen, jolla rauhaa ylläpidettiin kylmän sodan aikana.

Vastatakseen tähän nousevaan strategiseen uhkaan voidaan harkita vain kolmea vaihtoehtoa. Ensimmäinen ja nykyisissä olosuhteissa epätodennäköisin perustuisi kansainväliseen sopimukseen, joka kieltää Kiinaa, Yhdysvaltoja ja luultavasti Venäjää kehittämästä tämäntyyppistä aseistusta, kuten tapahtui esimerkiksi INF-sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. kielletään Yhdysvaltoja ja Neuvostoliittoa ja sitten Venäjää kehittämästä tai omistamasta ohjuksia, joiden kantama on 500–5.500 km.

Tämä sopimus, kuten kaikki kylmän sodan strategiset sopimukset, tehtiin mahdolliseksi vasta sen jälkeen, kun molemmat osapuolet pelottivat toisiaan euroohjuskriisin aikana vuosina 1982-1985. Kuten Kuuban kriisin aikana, joka avasi oven SALT-sopimuksille, maailma oli silloin lähelle ydinsotaa, mikä tuo Washingtonin ja Moskovan neuvottelupöytään.

ss20 e1596210555878 Yhdysvallat | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset
Euroohjuskriisi johtui Neuvostoliiton keskipitkän kantaman ballististen SS-20-ohjusten sijoittamisesta Itä-Saksaan, johon Yhdysvallat vastasi lähettämällä samanlaisia ​​ohjuksia, Pershing 2 -ohjuksia.

Nykyään mikään ei viittaa siihen, että Peking voisi vastata myönteisesti sellaisiin neuvotteluihin Washingtonin kanssa. Kiina katsoo, että sen strateginen voima on paljon pienempi kuin Yhdysvaltojen tai Venäjän. Sellaisenaan on oikeutettua, että maa korvaa tämän viivästyksen kehittämällä uusia järjestelmiä oman turvallisuutensa takaamiseksi pidättäytymättä kehittämästä paljon tehokkaampia järjestelmiä, jotka todennäköisesti horjuttaisivat epävakaata maailmanlaajuista tasapainoa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Yhdysvallat | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit