NGAD:n avulla amerikkalaiset lentokonevalmistajat tekevät F-19 Stealth Fighterin tempun uudelleen

NGAD-ohjelman käynnistämisen jälkeen amerikkalaiset lentokonevalmistajat ovat moninkertaistaneet visuaalisten kuvien julkaisemisen, jotka esittävät samanmuotoisia laitteita, oletettavasti tulevien käyttövaatimusten täyttämiseksi. Samaan aikaan, vaikka mielenosoittaja olisi lentänyt jo useita vuosia sitten, oikeita kuvia koneesta ei ole julkaistu. Ennen kuin tarkastelemme Pentagonin lähettämää näkökulmaa nimellisarvoon, on syytä muistaa, että 40 vuotta sitten järjestettiin erittäin tehokas disinformaatiokampanja F-19:n ympärille, lentokoneelle, jota ei ole koskaan ollut olemassa.

80-luvun alussa, kun Lockheed-Martin kehitti suuressa salassa F-117 Nighthawkia, amerikkalaiset vakoilun vastaiset asiantuntijat aloittivat yhden vuosikymmenen tehokkaimmista disinformaatiokampanjoista, osittain naamioituna, on totta. toisen samantyyppisen samanaikaisen kampanjan, Star Wars -projektin menestys.

Poikkeuksellinen disinformaatiokampanja F-19:n ympärillä

Itse asiassa, vaikka F-117-koelentojen piilottaminen kävi yhä vaikeammaksi, he alkoivat tislata tietoa erikoislehdistölle uudella salaamiseen tarkoitetulla laitteella.

Näiden tietojen uskottavuuden lisäämiseksi he päättivät antaa lentokoneelle nimen F-19. Tähän asti amerikkalaisten hävittäjien määrä oli kasvanut, kun taas tuore F-20 Tigershark oli juuri kastettu vuonna 1982, ja uusi F-18 oli myös kastettu muutama vuosi aiemmin. Mutta yhtään F-19:ää, ei operatiivisen lentokoneen tai prototyypin muodossa, ei koskaan esitelty.

Aiheen asiantuntijoille hypoteesi lentokoneen kehityksestä oli itse asiassa uskottava, varsinkin kun silloin oli tarpeen vaihtaa Yhdysvaltain ilmavoimien A7 Corsair II -lentokoneet, aivan kuten lentokoneen varkain kehittäminen. B2 Spiritin suunnittelutyö dokumentoitiin julkisemmin.

yrittääkö NGAD-ohjelma antaa vastustajille väärää tietoa, kuten F-19:n tapauksessa?
F-19, sellaisena kuin se kuviteltiin 80-luvun lopulla - Romaanissa "Punainen myrsky" se saa lempinimen "Frisbee" sen kaarevien oletettavasti suunniteltujen varkain vuoksi.

Amerikkalaiset tietoasiantuntijat, jotka eivät voineet kiistää sitä, sitoutuivat rakentamaan todisteita tämän fiktiivisen lentokoneen, F-19:n, ympärille, jotta ne eivät innostaisi Neuvostoliiton tutkijoita. Tämä esiteltiin pyöristettynä laitteena, jonka piti olla avain sen salaamiseen, kun taas hypoteesi saattoi vaikuttaa uskottavalta B2:ta tarkkailemalla.

F-19 lehdistössä, romaaneissa ja videopeleissä

Itse asiassa F-19:stä tuli melkein todellinen laite ilmailufanien mielissä, ja laite on ollut useaan otteeseen dokumentoitujen artikkeleiden aiheena amerikkalaisissa ja länsimaisissa erikoislehdissä ja jopa videopeleissä ja peleissä. dokumentoi Tom Clancyn ja Larry Bondin "Red Storm". Se ilmestyi jopa kuuluisan Harpoon-simuloinnin ensimmäisen painoksen alkuperäisessä arkistossa.

Operaatio oli ilmeisesti menestys, vaikka neuvostoliittolaiset eivät koskaan ilmoittaneet merkittävistä läpimurroista varkain ennen 90-luvun alkua ja F-177A Nighthawk:n virallista esittelyä Persianlahden sodan aikana.

F-19:n ja Yhdysvaltain ilmavoimien NGAD:n yhtäläisyydet

Saattaa kuitenkin hyvinkin olla, että samanlainen strategia toimii Yhdysvaltain ilmavoimien ja Yhdysvaltain laivaston kahdessa tulevassa hävittäjäohjelmassa, jotka molemmat on nimetty Next-Generation Air Dominanceksi tai NGADiksi.

Darkstar topgun maverick e1688397776677 Yhdysvallat | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita
Darkstarin nousu Top Gun Maverickissa – LM:n suunnittelema malli oli tiettyjen lähteiden mukaan johtanut kiinalaisten lentokonevalmistajien tutkimuksiin, kun he tarkkailivat lentokonetta satelliittikuvista.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Yhdysvallat | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit