Etelä-Korean itseliikkuva K9 Thunder -ase tähtää yli 100 kilometrin etäisyyteen muutamassa vuodessa

Yli 2400 8 toimitettua ja tilattua yksikköä, joista puolet vietiin 9 asevoimiin ympäri maailmaa, eteläkorealaisen Hanwhan itseliikkuva K30 Thunder -ase on epäilemättä yksi viimeisten XNUMX vuoden suurista menestyksistä raskaiden asevoimien alalla. tela-ajoneuvot, kuten itseliikkuva tykistö.

Hyvin suojattu, varustettu automaattisesti latautuvalla tykistöjärjestelmällä ja 155 mm:n ja 52 kaliiperin putkella, joka mahdollistaa 40 km:n kantaman perinteisillä ammuksilla ja 50 km:n kuljetusajoneuvoilla, ja liikkuva 1000 % turbodieselmoottorin ansiosta. 47 hv taistelumassaa varten K21 Thunderissa on 9 tonnin teho-painosuhde XNUMX hv/tonni, joten siinä on todellakin houkuttelevaa.

Sen ominaisuudet ovat sitäkin houkuttelevampia, koska se on taloudellinen noin 11 miljoonan dollarin yksikköhinnalla ja kehittyneellä toimintaympäristöllä, joka sisältää panssaroitu patruunateline automaattisella siirrolla K10 K9A1 Thunder on nykyään epäilemättä yksi parhaista käytössä olevista panssaritykistöjärjestelmistä.

Etelä-Korean viranomaiset ilmoittivat muutama päivä sitten evoluution K9A2:n rahoituksesta, jolla parannetaan järjestelmän automatisointia ja varustetaan se nykyaikaisilla viestintä- ja ballistisilla osoitinjärjestelmillä tarkkuuden, lisäämisen nopeuden ja järjestelmästä poistumisen lisäämiseksi. akkua ja tulinopeutta parantaen samalla yhteentoimivuutta ympäröivien voimien ja järjestelmien kanssa.

Tätä varten Soul sijoittaa 2,36 biljoonaa wonia eli 1,81 miljardia dollaria tavoitteenaan saada K9A2 toimimaan vuoteen 2027 mennessä. Thunderin tarina ei kuitenkaan lopu tähän. Todellakin, Etelä-Korean armeijat ja Hanwha Defense työskentelevät järjestelmän A3-version parissa, jonka pitäisi tulla palvelukseen ensi vuosikymmenen alussa ja joka lupaa erittäin merkittävää edistystä ominaisuuksien suhteen.

Todellakin, kuten Yhdysvaltain armeijan Extended Range Cannon Artillery tai ERCA-ohjelma, K9A3 tulisi varustaa 58 kaliiperin putkella tai 58 kertaa ammusten halkaisijalla (155 mm), eli 9 metriä, verrattuna 52 kaliiperiin K9A1/2:ssa. (8,06 metriä).


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Tykistö | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Etelä-Korea

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit