Kuninkaalliset ilmavoimat harkitsevat Israelin Rampage-ohjuksen hankkimista Ukrainalle luovutetun Storm Shadowsin tilalle

Viime viikkoina ja Lontoon virallistaminen pitkän kantaman Storm Shadow -ammusten toimittamisen Ukrainaan, MBDA:n ranskalais-brittiläinen risteilyohjus osoittaa poikkeuksellisia ominaisuuksia, erityisesti toipuakseen DCA:sta ja vastustaakseen Venäjän joukkojen toteuttamaa intensiivistä häirintää.

Kuten aiemmin mainitsimme, näiden Ukrainan ilmavoimille välttämättömien ohjusten lähettäminen vastustajan logistiikkakohteisiin, komentopisteisiin ja keskeisiin kuljetusinfrastruktuureihin vahingoittaa kuninkaallisten ilmavoimien jo ennestään pienentyneitä varastoja. Myös Force after France liittyi aloitteeseen.

Siksi ei ole yllättävää, että RAF pyrkii hankkimaan uusia tämäntyyppisiä ohjuksia ylläpitääkseen vähimmäistoimintavarastoa, kun taas näiden ohjusten toimittamisen Kiovaan ei ole tarkoitus vähentää tulevina kuukausina. Ison-Britannian, Ranskan ja Italian yhdessä kehittämän Future FMC Cruise Missile -risteilyohjuksen käyttöönottoa odotettaessa väliaikainen ominaisuus.

Ottaen huomioon Storm Shadowin erinomaiset operatiiviset tulokset Venäjän ilmatorjuntaa vastaan ​​ja sen ranskalais-brittiläinen DNA, kaikki sai uskomaan, että kuninkaalliset ilmavoimat kääntyisivät MBDA:n puoleen hankkiakseen uusia samantyyppisiä ohjuksia. Suuri virhe, ainakin sen mukaan artikkeli Yhdistyneiden arabiemiirikuntien verkkosivustolta thenationalnews.com.

MdCN-sukellusvene e1687526462489 risteilyohjukset | Hävittäjäkoneet | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Scalp/Storm Shadow'sta esitetty 3 miljoonan euron yksikköhinta vastaa itse asiassa Ranskan laivaston tilaaman 150 MdCN:n yksikköhintaa, mukaan lukien 50 ympäristönvaihdolla.

30. kesäkuuta julkaistun artikkelin mukaan RAF todellakin haluaisi käyttää vuonna 2018 käyttöön otettua ja IAI:n kehittämää Israelin Rampage-aeroballistista ohjusta Storm Shadow -ohjuksen sijaan lähinnä taloudellisin perustein, koska eurooppalaista ohjusta pidetään liian kalliina. yksikköhinnalla 3 miljoonaa dollaria. RAF olisi lähettänyt upseereja ja teknisen ryhmän Israeliin arvioimaan ohjusta ja tapaa, jolla se voitaisiin integroida Typhoon.

Julkaisunsa jälkeen artikkelista on uutisoitu laajasti erikoistuneen lehdistön toimesta. Monet esitetyistä väitteistä ovat kuitenkin hyvin yllättäviä, enkä suoraan sanoen kyseenalaisia.

Näin ollen Storm Shadow'n hinta, joka on ilmoitettu 3 miljoonaksi dollariksi, vastaa Ranskan laivaston fregatteja ja sukellusveneitä varustavien MdCN-ohjusten hankintahintaa, ei Scalp / Storm Shadowin hintaa. on totta, että monia yhtä mielikuvituksellisia kuin huonoja lähteitä arvoja on levitetty vuosien varrella tämän ohjuksen hinnasta.

Storm Shadow'n yksikköhankintakustannuksia koskevat viitearvot ovat noin 900.000 900 euroa riippuen siitä, onko kyseessä 500 yksikön hankinta kuninkaallisten ilmavoimien vai armeijan XNUMX yksikön hankintaan. , Ison-Britannian parlamentin vuonna 2011 julkaisemien tietojen mukaan.

rampage 825x510 2 Risteilyohjukset | Hävittäjäkoneet | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Rampage on 300 m4 pitkä ja 7 kg painava aeroballistinen ohjus, jonka kantama on 570 km.

Itse asiassa on erittäin vaikea uskoa, että ohjuksen yksikköhinta on kolminkertaistunut 3 vuodessa, vaikka otetaan huomioon, että MBDA ei enää tuota massatuotantoa, kuten Ranskan ja Ison-Britannian alkuperäisten tilausten aikana.

Toiseksi on muistettava, ettei mikään tähän mennessä viittaa siihen, että Ukrainan sota päättyisi lyhyellä aikavälillä. Näissä olosuhteissa ei ole epäilystäkään siitä, että eurooppalaisten on jatkettava Kiovan tukemista tarjoamalla sille tehokkaita asejärjestelmiä Venäjän uhan hillitsemiseksi, joka ei suinkaan romahda, vaan päinvastoin näyttää vahvistuvan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 risteilyohjuksia | Hävittäjälentokone | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit