Miksi Saksa aikoo käyttää 4 miljardia euroa turhaan Israelin Arrow 3 -ohjustorjuntajärjestelmään?

Maaliskuussa 2022 saksalainen Bild-sivusto paljasti, että maan viranomaiset olivat kiinnostuneita Israelin IAI:n Arrow 3 -ballististen ohjusten torjuntajärjestelmästä osana Zeitenwenden mahdollistamaa nopeaa puolustuskyvyn vahvistamista. Poikkeuksellinen 100 miljardin euron määräraha. Bundeswehrin vahvistamisesta ilmoitettiin 27, 2022 päivää Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen Ukrainaa vastaan.

Muutamaa kuukautta myöhemmin, elokuun lopussa, Saksan liittokansleri Olaf Scholz esitti Prahassa pitämän puheen yhteydessä: European Skyshield -aloite, joka kokoaa yhteen 14 Euroopan maata ja jonka tavoitteena oli luoda yhteinen ilma- ja ohjuspuolustus, joka perustuu kolmeen asejärjestelmään: saksalaiseen Iris-T SLM:ään, amerikkalaiseen Patriot PAC-3:een sekä Arrow 3 Israeliin.

Neuvottelut Israelin IAI:n kanssa, mutta myös amerikkalainen Boeing, joka vaikutti merkittävästi Arrow 3:n suunnitteluun, on tehty lentävillä rumpuilla siitä lähtien, kun Berliini julkisti kesäkuun 2023 puolivälissä seuraavan 560 miljoonan euron ennakkomaksun 4.3 miljardin euron eurosta. joka maksaa tämän järjestelmän hankinta, joka esitetään lopullisena ohjuskilvenä, joka pystyy suojelemaan Saksaa Venäjän uhalta, mutta myös Euroopan Skyshieldin jäseniä.

Arrow 3 -järjestelmä suunniteltiin torjumaan iranilaisten MRBM:ien, kuten tässä kuvassa olevan Shahab-3:n tai Ghadr-110:n, uhka.
Arrow 3 -järjestelmä suunniteltiin torjumaan iranilaisten MRBM:ien, kuten tässä kuvassa olevan Shahab-3:n tai Ghadr-110:n, uhka.

Arrow 3 -ohjustorjuntajärjestelmän suorituskyky ja ominaisuudet

Israelin järjestelmä, joka on suunniteltu vastaamaan Iranin keski- ja keskimatkan ballististen ohjusten uhkaan, pystyy sieppaamaan ballistisia lentoratavektoreita eksoilmakehän alueella, eli yli 100 kilometrin korkeudessa.

Asiantuntija torjumaan Iranin MRBM- ja IRBM-ohjuksia

Sen ominaisuudet ovat itse asiassa täydellisesti mukautettuja käsittelemään Iranin keskipitkän kantaman ballistisia ohjuksia MRBM (Medium Range Ballistic Missile) Ghadr-110, joiden kantama on 2000 km ja apogee 150 km, sekä hillitsemään, laskevassa vaiheessa. , välimatkan Shahab-5-ohjukset IRBM (Intermediate Range Ballistic Missile), joiden ilmoitettu kantama on 4000 km ja apogee 400 km:ssä.

kuitenkin Venäjällä ei ole toistaiseksi tällaista ballistista järjestelmää. Itse asiassa, kuten Yhdysvaltoja rajoittaa INF-sopimus, joka kielsi 500–5.500 km:n kantaman ohjusten suunnittelun ja toteutuksen, Venäjän joukoilla on tällä hetkellä järjestelmiä vain näissä kahdessa päässä.

Mutta hyödytöntä venäläisiä SRBM- ja ICBM-ohjuksia vastaan

Nämä ovat toisaalta mannertenväliset ballistiset ohjukset ICBM (Inter-Continental Ballistic Missile), kuten Yars tai Sarmat, ja SLBM-ohjukset (Sea Launched Ballistic Missile), jotka laukaistiin sukellusveneistä, kuten Bulava, joiden kantama on yli 10.000 3 km ja Arrow XNUMX:n ja toisaalta lyhyen kantaman SRBM (Short-Range ballistic Missile) Iskander M -ohjukset ja sen ilmaversio Kinzhal ei pysty hallitsemaan lentorataa.

Iskander-M
Iskander-M-järjestelmän toimintasäde on 500 km ja puoliballistinen lentorata, jonka ansiosta se voi kehittyä 50-60 km korkeudessa, joka on liian alhainen Arrow 3:lle

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit