Itävalta ja Sveitsi haluavat liittyä European Sky Shield Saksan ilmatorjunta-aloitteeseen

European Sky Shield -aloite, jonka Olaf Scholz paljasti elokuussa 2022 Prahan yliopistossa pitämässään puheessa, pyrkii yhdistämään kaikkien jäsentensä ilma- ja ballistisen puolustuksen resurssit ja tiedot vahvistaakseen heidän reagointivalmiuksiaan näihin uhkiin, jotka ovat nousseet jälleen huolen kärkeen vuoden alusta lähtien. sotaa Ukrainassa.

Tämä houkutteli välittömästi suuren joukon Euroopan maita. Saksan lisäksi 14 muuta Euroopan maata liittyi aloitteeseen heti sen käynnistämisen jälkeen: Belgia, Bulgaria, Viro, Suomi, Unkari, Latvia, Liettua, Norja, Alankomaat, Tšekki, Romania, Yhdistynyt kuningaskunta, Slovakia ja Slovenia.

Tästä luettelosta puuttui kuitenkin kaksi Euroopan, Ranskan ja Italian, ilmatorjuntakyvyn avaintoimijaa, SAMP/T Mamba -järjestelmän ja Aster-ilmatorjuntaohjusten kehittäjät.

Itse asiassa Berliini oli rakentanut tämän ohjelman kolmen toisiaan täydentävän järjestelmän pohjalta: IRIS-T SLM lyhyellä ja keskipitkällä kantamalla saksalaista alkuperää, amerikkalainen Patriot PAC keskipitkällä ja pitkällä kantamalla ja varustettu antiballistisilla ominaisuuksilla lyhyellä kantamalla. sekä Israelin Arrow 3 -järjestelmä eksoilmakehän sieppaamiseen.

ranskalais-italialainen SAMP/T Mamba -järjestelmä olisi paikkansa European Sky Shieldissä eurooppalaisena vaihtoehtona amerikkalaiselle Patriot PAC3:lle
ranskalais-italialainen SAMP/T Mamba -järjestelmä on eurooppalainen vaihtoehto amerikkalaiselle Patriot PAC3:lle

Tietenkin Pariisin ja Rooman osalta Mamban ja yleisemmin muiden eurooppalaisten järjestelmien, kuten erittäin lyhyen kantaman Mistral-ohjus tai lyhyen kantaman MICA VL, poissulkeminen, edusti voimakasta karkotetta ja tavallaan pettämistä Euroopan strategista autonomiaa koskeville pyrkimyksille, suosivat amerikkalaisia ​​ja israelilaisia ​​järjestelmiä, vaikka eurooppalaisia ​​vaihtoehtoja on olemassa.

Kuitenkin tämä asento, samoin kuin varaukset, joita voi olla Arrow 3 -järjestelmän hyödyllisyydestä tässä laitteessa vaikka Venäjällä ei ole Israelin järjestelmän ulottuvilla olevia vektoreita, jotka on optimoitu torjumaan Iranin ohjuksia, se ei näytä luopuvan muita Euroopan maita liittymästä tähän aloitteeseen, mukaan lukien jotkut liittoutumattomat.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Ilmatorjunta | Saksa | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit