Saksa vs Intia: Pitäisikö Ranskan tarkistaa puolustusteollisuuden yhteistyödoktriiniaan?

Pian Elyséelle vuonna 2017 liittymisensä jälkeen presidentti Emmanuel Macron sitoutui antamaan sisältöä yhdelle kansainvälisen ja eurooppalaisen toimintansa keskeisistä tavoitteista sopimalla Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa siitä, että ranskalais-saksalaisesta parista tulee keskeinen asema. puolustus-Eurooppaa.

Tämän saavuttamiseksi valtionpäämiehet ilmoittivat kunnianhimoisesta teollisesta yhteistyöstä käynnistämällä viisi suurta ranskalais-saksalaista teollisuuspuolustusohjelmaa: uuden sukupolven FCAS-taistelukoneet, jotka korvaavat vuoteen 5 mennessä Rafale ranskalaiset ja Typhoon saksalaiset,uuden sukupolven taistelutankki MGCS korvata Leclerc ja Leopard 2; pitkän kantaman tykistö CIFS-ohjelma Caesarin ja Pzh2000:n sekä armeijan ja Bundeswehrin LRU:n, MAWS-partiolentokoneiden korvaamiseen Atlantique 2:n ja Orion P-3C:n sekä Tiger III -ohjelman ja sen panssarintorjuntaohjuksen korvaamiseen pitkän kantaman, Tiger-taisteluhelikopterikaluston modernisoimiseksi ja tällä hetkellä käytössä olevien Hellfire- ja Spike-ohjuksien korvaamiseksi.

Nämä ohjelmat käynnistettiin Angela Merkelin ja Donald Trumpin välisten jännitteiden ollessa huipussaan, mutta nämä ohjelmat kuihtuivat nopeasti, kun Berliini ja Washington pehmensivät kantojaan, ja vielä enemmän Joe Bidenin saapuessa Valkoiseen taloon.

P8 Poseidon Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Puolustusanalyysi
Ilmoitus P8A Poseidonin hankinnasta Patrouille Maritimelta Luftwaffen P-3C Orionin korvaamiseksi kuulosti MAWS-ohjelman kuolemankellon, vaikka Berliini sen kieltäisikin.

Siten peräkkäin Tiger III -helikopteri ja sen ohjus, CIFS-tykistöjärjestelmä ja MAWS-meripartiolentokone hylättiin, elleivät tiukasti hylätty, vaikka Berliini ei koskaan ollut avoimesti sovitellut niiden aiheita, mikä tahansa unohdettu, kunnes Pariisi sitoutui kehittämään näitä ominaisuuksia toisella tavalla. toiminnallisen paineen ja nousevien määräaikojen edessä.

Saavuttuaan lähelle lennon aikana tapahtuvaa räjähdystä, joka ympäröi jännitteitä Dassaultin ja Airbus DS:n välillä FCAS-ohjelman ensimmäisen pilarin, itse NGF-taistelukoneen suunnittelun, ohjaamisesta, se päätyi äskettäin irti urasta, prototyypin suunnitteluvaiheen käynnistäminen Ranskan, Saksan ja Espanjan ministerien lujan ja määrätietoisen väliintulon avulla, mutta ei ilman merkittävää viivettä, koska Ranska on käynnistänyt ohjelman Rafale F5 on paljon kunnianhimoisempi ja siten kykenevä tarjoamaan tilapäistä työtä sekä operatiivisella että kaupallisella alalla.

Mitä tulee MGCS-ohjelmaan, se on nyt pysähdyksissä, erityisesti sen jälkeen, kun Berliini määräsi Rheinmetallin integroimisen sinne vuonna 2019, mikä horjutti syvästi ranskalaisen Nexterin ja saksalaisen KMW:n välistä alkuperäistä tasapainoista teollista jakoa yhteisessä tilaisuudessa. yritys KNDS.

Lisäksi sillä on nyt edessään raskaiden tankkien maailmanlaajuisen kysynnän elpyminen Ukrainan sodan jälkeen, mikä johtaa markkinoiden perusteelliseen uudelleenjärjestelyyn ja siten merkittäviin aikataulumuutoksiin, jotka voivat olla erittäin hyödyllisiä Saksan teollisuudelle. , mutta katastrofaalinen teollisuudelle ja Ranskalle. armeijoita.

kmw:lla leopard 2a7 pokaalin aps Nato-päivänä 2022 4608 x v0 9cxnnjwz5afa1.jpg Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Puolustusanalyysi
Ukrainan sodan jälkeinen mullistus raskaiden tankkien markkinoilla on saattanut Leopard 2 uudessa A8-versiossaan eturintamassa, mikä johti MGCS-ohjelman lykkäämiseen

Tähän jo pitkälti aloitettuun kuvaan aiheesta Ranskan ja Saksan välisen parin mahdollisesta puolustus-Euroopan rakentamisesta uusi liittokansleri Olaf Scholz ilmoitti elokuun 2022 lopussa European Sky Shield -aloitteen käynnistämisestä. , jonka tarkoituksena on koota ja organisoida keinot ilma- ja ohjustentorjuntaan ja ilma-alusten torjuntaan liittyvien Euroopan maiden havaitsemiseen ja osallistumiseen.

Vaikka 14 Euroopan maata liittyi aloitteeseen sen käynnistettäessä, Ranska ei osallistunut, ilman että kukaan todellisuudessa tiennyt, oliko tämä Pariisin kieltäytyminen vai Saksan aloite, joka tarkoituksella sulki Ranskan ja erityisesti sen teolliset ratkaisut tällä alalla.

Itse asiassa on selvää, että vuonna 2017 asetetut tavoitteet eivät ole enää relevantteja, kun taas kukaan ei pysty ennustamaan, saavuttavatko MGCS ja jopa FCAS todella loppunsa. Pariisin viime vuosina Saksan kanssa kohtaamat vaikeudet eivät kuitenkaan liity tähän maahan, kaukana siitä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit