Venäjän puolustusteollisuus saattaa pian tuottaa enemmän panssareita kuin se häviää Ukrainassa

Muutama päivä sitten Britannian tiedustelu arvioi yhdessä päivittäisissä raporteissaan, että Venäjä menetti Ukrainassa joka kuukausi 10 kertaa enemmän panssarivaunuja kuin Venäjän puolustusteollisuus pystyisi tänään tuottamaan.

On totta, että Ukrainan vastaisen hyökkäyksen jälkeen asetetut länsimaiset pakotteet antoivat aikaa haitata Venäjän puolustusteollisuutta vakavasti. Kuitenkin viime kuukausina ja Venäjän viranomaisten epäluotettavien lausuntojen lisäksi objektiiviset havainnot pyrkivät suuresti hillitsemään Hänen Majesteettinsa tiedustelupalvelujen innostusta.

Tuotanto Uralvagonzavodin tehtaalla Nizhny Tagilissa

Muistakaamme, että viime maaliskuussa Venäjän suurin panssarivaunujen kokoonpanotehdas, Uralvagonzavodin tehdas Nižni Tagilissa, ilmoitti onnistuneensa organisoimaan uudelleen alihankintaketjunsa ja löytämään länsimaisille komponenteille vaihtoehtoja tuotannossaan tuottamaan joka kuukausi noin viisikymmentä tela-alustaista panssaroitua ajoneuvoa.

Näihin kuuluisivat T-90M, T-80BVM ja T-72B3M panssarivaunut sekä jalkaväen taisteluajoneuvot BMP-3M ja BMD-4, samalla kun se jatkaisi joidenkin panssaroitujen ajoneuvojen modernisointia lähettääkseen ne taisteluyksiköihin.

Venäjän puolustusteollisuus on muuttunut Ukrainan konfliktin alkamisen jälkeen
Näyttää siltä, ​​että Uralvagonzavodin ilmoittamat raskaiden panssarivaunujen tuotantoluvut vahvistivat näiden panssaroitujen ajoneuvojen suhteelliset dokumentoidut häviöt Ukrainan rintamalla.

Tass Agencyn ja Dimitri Medvedevin julistusten lisäksi, jotka vakuuttivat, että Venäjän teollisuus kykeni nyt valmistamaan 1000-1600 tankkia vuodessa, hyvin vähän tietoja pystyimme todistamaan tai kyseenalaistamaan nämä väitteet.

Sen jälkeen asiat ovat kehittyneet suhteellisesti, eivätkä ne mene Ison-Britannian julistusten suuntaan. Venäjän raskaiden panssarivaunujen dokumentoidut häviöt viimeisen kahden kuukauden aikana osoittavat todellakin noin kolmenkymmenen tankin kuukausituotannon marraskuun 2 ja kesäkuun 2022 välisenä aikana.

T-90M, T-80BVM, T-72B3M: Dokumentoidut tappiot vahvistavat Venäjän puolustusteollisuuden elpymisen

Itse asiassa touko- ja kesäkuussa 2023 Oryxin verkkosivusto viittasi Venäjän armeijoiden noin 120 panssarivaunun tuhoamiseen tai hylkäämiseen. Suurin osa niistä oli vanhempia malleja T-72B3:sta T-90A:han T-62M mukaan lukien, mutta 27 mallia tunnistettiin erityisesti T-62M, T-72B/B3M, T-80BVM "obr- 2022” versio, eli viime kuukausina valmistettu, sekä T-90M yli puolelle niistä, myös yksinomaan Uralvagonzavodin valmistama.

Itse asiassa äskettäin valmistettujen nykyaikaisten säiliöiden häviöt edustavat 25 prosenttia touko- ja kesäkuun tappioista. Jos kuitenkin myönnetään, että Venäjän armeijoilla on vielä tuhat raskasta panssarivaunua, joka on valmistettu ennen konfliktin puhkeamista, alun perin varastossa olevista 3000 2000:sta ja 30 72 menetetystä vähennettynä, tuotanto 3 kappaletta T-80B90M, T-62BVM. ja T-350M kuukaudessa marraskuusta alkaen Uralvagonzavodilla ja noin kaksikymmentä T-XNUMXM-tankkia muilla paikoilla kehittyneinä, edustaisivat näin ollen noin XNUMX lisäpanssarivaunua.

T-62M
T-72,80-, 90- ja 62-raskaiden panssarivaunujen lisäksi Venäjän teollisuus on sitoutunut valmistamaan myös T-XNUMXM-keskipanssarivaunua, joka on varmasti vanha, mutta hyvällä tulivoimalla varustettu ja riittävän suojattu puolustustoimiin ja läpimurtojen mahdolliseen hyödyntämiseen.

Kun vähennetään kuljetuksessa olevat panssarit, jotka eivät ole vielä saavuttaneet rintamaa, tämä arvo edustaa siis käytännössä 25 prosenttia Venäjän laivastosta, kun tiedetään, että tämä arvio on kesäkuun lopussa, ja sitä pitäisi painottaa lineaarisella etenemisellä, joka pyrkii vahvistamaan sitä. edustavuus.

Kohti Venäjän armeijoiden eroosion dynamiikan kääntymistä?


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusteollisuuden kangas BITD | Puolustusanalyysi | MBT-panssarivaunut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit