Kiinan edessä Pentagon voi nyt panostaa vain teknologiaan ja liittolaistensa mobilisointiin

Kiinan teollisuuskapasiteetin päihittämä Pentagon tietää nyt, että se voi luottaa vain mahdolliseen teknologiseen etuun, mutta ennen kaikkea liittolaistensa tukeen kiinalais-venäläisen määritelmän täyttämisessä.

Kiinan laivastoteollisuus laukaisee vuosittain noin kymmenen tuhoajaa ja fregattia, 8 Type 052DL 7500 tonnin ilmatorjuntahävittäjää ja 2 uutta Type 054B sukellusveneentorjuntafregattia vuodelle 2023. Samaan aikaan osavaltiot laukaisevat vain kaksi Arleigh Burke -hävittäjät samana vuonna, Flight IIa -tyypin USS Lenah Sutcliffe Higbee (DDG-123) ja USS Jack H. Lucas (DDG-125), uuden Flight III -version ensimmäinen yksikkö.

Tänä päivänä Yhdysvaltain laivastolla on 84 hävittäjää ja risteilijää, 11 lentotukialusta, 48 ydinsukellusvenettä ja 30 suurta laskeutumisalusta etusija, joten se säilyttää numeerisen valta-asemansa Kiinan laivaston yli. , 45 ASM Type 32A fregattia, 054 lentotukialusta Fujianin ollessa käytössä, 3 hyökkäyssukellusvenettä, mukaan lukien vain 50 Sang-luokan SSN:ta ja vain yksitoista suurta alusta sammakkoeläimet.

Kiinan teollinen liikerata mahdollistaa kuitenkin sen, että se voi vuoteen 2030 mennessä ohittaa Yhdysvaltain laivaston suurten taistelupintayksiköiden alalla, jolla on noin sata. Tyyppi 055 ja tyyppi 052D/L hävittäjät, ja noin kuusikymmentä ASM Type 054A/B -fregattia vastaan ​​80 Arleigh Burkea ja 8-10 Constellation-luokan fregattia Amerikan puolella, käännekohta on vuosien 2026 ja 2027 välillä.

Burke FlightIII e1630588260662 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi
Amerikkalaiset telakat tuottavat nykyään vain viidenneksen Kiinan tuotannosta suurilla taistelupintayksiköillä (hävittäjät ja fregatit). Vuosina 2026–2027 Kiinan laivaston määrä on enemmän kuin Yhdysvaltain laivasto tällä alueella.

Jos Yhdysvaltain laivastolla on aina ylivoima lentotukialusten (11 vastaan ​​5), suurten amfibioyksiköiden (30 vastaan ​​16-18) ja erityisesti sukellusveneiden, yli 50 - amerikkalaisten ydinvoimalla toimivien hyökkäyspurjehtien alalla 8-10 kiinalaista vastaan, mutta sitä tukee noin XNUMX tavanomaisesti toimivaa sukellusta.

Toisaalta, kun se kerran tuotiin takaisin Tyynenmeren teatteriin, voimatasapaino on hyvin erilainen, koska se keskittää lähes koko Kiinan laivaston 50-60 %:iin Yhdysvaltain laivastosta, jonka on myös osoitava läsnäoloaan Atlantilla. , Välimerellä tai Persianlahdella ja Intian valtamerellä.

Tätä epäsuotuisaa dynamiikkaa hyödyntää nyt suurelta osin Peking, joka on moninkertaistanut merivoimien mielenosoituksia viime kuukausina esimerkiksi ylittämällä Taiwanin salmen keskiviivan lähes päivittäin kuluttaakseen maan voimavarat ja valppauden. Taiwanin joukot, mutta myös tulemalla haastamaan amerikkalaisia ​​ja liittoutuneiden aluksia ja lentokoneita, jotka eivät kunnioita tosiasiassa Kiinan merenkulku- ja alueliitoksia Kiinan merellä tai Taiwanin ympäristössä.

Sellaisenaan, jos Yhdysvaltain Intian ja Tyynenmeren joukkojen komentajan amiraali Davidsonin vuonna 2021 antama lausunto oli todennäköistä, että Kiina ottaa Taiwanin haltuunsa vuoteen 2027 mennessä, oli sitten aiheuttanut kohua ja herättänyt monia kysymyksiä, Tämän määräajan jakaa nyt kasvava määrä alan asiantuntijoitatoisaalta voimatasapainon muuttumisen ja toisaalta presidentti Xi Jinpingin mandaattiin liittyvien poliittisten ja taloudellisten rajoitusten perusteella.

Tietoisena seurauksista, joita tällaisella voimien epätasapainolla olisi väistämättä erityisesti Taiwanin osalta, Pentagon on työskennellyt jo useiden vuosien ajan löytääkseen muita keinoja yrittää tasapainottaa tämä voimatasapaino ja siten säilyttää status quo.

Tyyppi 039C Yuan kansi e1630398997517 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi
Kiinan laivastolla on käytössään yhtä monta sukellusvenettä kuin Yhdysvaltain laivastolla, mutta tämä laivasto koostuu nykyään enimmäkseen tavanomaisella moottorilla toimivista aluksista, kuten Tyyppi 039. Jos oletetaan kuitenkin puhtaasti puolustava asento Kiinan meren ensimmäisten verhosaarten takana, nämä rakennukset osoittautuvat olla valtavia vastustajia amerikkalaisia ​​SSN:ita vastaan, varsinkin kun PLA lähettää suuren laivueen ASM Type 056A -korvetteja tukemaan niitä.

Amerikkalaisilla strategeilla on kuitenkin vähän mahdollisuuksia, sillä he tietävät, etteivät he voi luottaa budjettien massiiviseen lisäykseen ja toisaalta tiedostavat rajoitukset, joita vastaan ​​Yhdysvaltain teollisuuskapasiteetti kohtaa. varsinkin laivaston alalla.

Itse asiassa ei ole mikään suuri yllätys, että Pentagon on nyt sitoutunut lisäämään teknologista valtaansa Kiinaan mahdollisimman nopeasti, ei vain moninkertaistamalla investointeja ja ohjelmia tähän suuntaan, vaan myös nopeuttamalla näiden innovatiivisten laitteiden ja valmiuksien palvelua. , joka on usein linkitetty uuteen Joint All-Domain Command and Control tai JADCC-oppiin.

Yhdysvaltain joukkojen globaalissa muutoksessa keskeinen JADCC-doktriinin oletetaan nimenomaan muuttavan Yhdysvaltojen joukkojen ylivoimaiset kyvyt tekniikan, viestinnän ja joukkojen koulutuksen suhteen toiminnallisiksi eduiksi, jotka ovat riittävän havaittavissa palauttamaan voimatasapainon niiden eduksi. . . . ja siksi osoittautua riittävän varoittavaksi, jotta Peking ei ryhtyisi loukkaaviin toimiin Taiwania vastaan.

Viime vuosina on siis toteutettu tiettyjä läpimurtoohjelmia hypersonic-aseiden, suunnattujen energia-aseiden tai droonien alalla sekä muita erityisen demonstratiivisia, kuten Yhdysvaltain ilmavoimien kaksi Next Generation Air Dominance -ohjelmaa F-22-koneiden korvaamiseksi. , ja Yhdysvaltain laivaston F/A-18 E/F Super Hornetit korvaamaan, amerikkalaiset armeijat suorittivat vakavasti, realistisesti ja nopeasti, toisin kuin kuinka monia ohjelmia toteutettiin usein katastrofaalisella tavalla 2000-luvulla ja 2010-luku.

Toinen Yhdysvaltojen toteuttama vaihtoehto perustuu poliittisten, mutta ennen kaikkea sotilaallisten siteiden vahvistamiseen perinteisten liittolaistensa kanssa tällä operaatioalueella, kuten Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Singaporessa tai Filippiineillä. sekä suuria pyrkimyksiä päästä lähemmäksi Intian, Indonesian, Malesian tai Thaimaan kaltaisia ​​keskeisiä toimijoita Intian, Indonesian, Malesian tai Thaimaan kanssa, jotka ovat olleet sekä ulkoministeriön että Pentagonin huomion kohteena useiden vuosien ajan.

Pentagon voi nyt panostaa vain teknologiaan ja liittolaistensa mobilisointiin
Lloyd Austinin ja Lee Jong-Supin tapaaminen, 31. tammikuuta 2023 - Tekijänoikeus Jeon Heon-Kyun / AFP

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit