Ranskan ja Saksan ministerien tapaaminen MGCS-ohjelman uudelleen käynnistämiseksi herättää jonkin verran huolta

Emmanuel Macronin ja Angela Merkelin syyskuussa 2017 ilmoittaman Main Ground Combat Systemin eli MGCS-ohjelman piti antaa Ranskalle ja Saksalle mahdollisuus suunnitella yhdessä Leclercin ja Leclercin seuraaja. Leopard 2 erääntyy vuonna 2035.

Tämän ilmoituksen jälkeen tämä ohjelma on kokenut monia mullistuksia, ja erityisesti Rheinmetallin liittopäivien asettama saapuminen on horjuttanut merkittävästi teollisuuden tasapainoa, joka alun perin suunniteltiin ranskalaisen Nexterin ja saksalaisen Krauss-Maffei Wegmannin (KMW) välille, joka kokoontui KNDS-yhtymään. vuodesta 2015 lähtien.

Rheinmetallin saapuminen, joka kehitti myös KF-51-välisukupolven säiliötä Panther vaihtoehtona Leopard 2 lyhyellä aikavälillä ja siksi vaihtoehtona MGCS:lle keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä, haittasi vakavasti vuonna 1 käynnistetyn SADS Part 2020 -tutkimusvaiheen etenemistä, erityisesti vaatimalla tiettyjä teknisiä pilareita, jotka alun perin katsottiin Nexterin ansioksi, kuten pääaseiden ja haarniskojen alalla.

Itse asiassa MGCS-ohjelma on useiden vuosien ajan navigoinut rajoitetun edistyksen ja avoimen epäröinnin vaiheiden välillä, 4 tähän mennessä tunnistetusta 12:sta teknologisesta pilarista, joita ei ole vielä uskottu tiukasti tietylle valmistajalle, kuten alun perin suunniteltu yhteistyö.

MGCS:n käynnistämiseksi uudelleen Ranskan ja Saksan puolustusministerit tapasivat Berliinissä
Sebastien Lecornu ja Boris Pistorius Berliinissä keskustelevat MGCS-ohjelmasta heinäkuussa 2023

Samanaikaisesti Venäjän ja Venäjän välisten jännitteiden lisääntymisen jälkeen, joita Venäjän armeijoiden väliintulo Ukrainassa pahensi helmikuusta 2022 lähtien, raskaiden panssarivaunujen markkinat ovat kehittyneet huomattavasti, ja kysyntä on elpynyt erittäin merkittävästi, mikä on saanut KMW:n kehittämään uusi versio Leopard 2 nimetty A8, jonka Bundeswehr, Norja ja Tšekin tasavalta ovat jo valinneet ja jota odotettiin voimakkaasti Italiassa ja Alankomaissa, vain 2 kuukautta esittelyn jälkeen.

Itse asiassa saksalaisille valmistajille ja erityisesti niille, jotka valmistavat Leopard 2A8, kuten KMW, mutta myös MTU ja RENK, ei ole enää kiinnostusta tavoitella MGCS-ohjelman määräaikaa 2035, mikä aiheuttaisi erittäin tehotonta päällekkäisyyttä ohjelman uusien versioiden välillä. Leopard 2 ja MGCS:n ensimmäiset versiot, joista ei ole hyötyä kummallekaan, eikä varsinkaan saksalaisille teollisuusmiehille.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Saksa | MBT-panssarivaunut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit