Yhdysvaltain laivasto on huolestunut Kiinan laivastoteollisuudesta, joka on 200 kertaa suurempi kuin Yhdysvalloissa

Viime vuosina Yhdysvaltain laivasto on ollut huolestunut Kiinan laivaston kyvyistä, joiden sanotaan olevan 200 kertaa suurempi kuin Yhdysvalloissa ja joka käynnistää kaiken tuotannon yhteensä keskimäärin 23 miljoonaa tonnia siviiliteollisuutta. ja sotilasaluksia joka vuosi, jossa heidän amerikkalaiset kollegansa laskevat vesille 100.000 XNUMX tonnia vuodessa, pääasiassa sotilasaluksia, jotka on tarkoitettu Yhdysvaltain laivastolle ja Yhdysvaltain rannikkovartiostolle.

Tämä poikkeuksellinen voimatasapaino huolestuttaa selvästi Yhdysvaltain laivastoa, tai pikemminkin US Naval Intelligence, amerikkalaiset merivoimien tiedustelupalvelut, jotka ovat varoittaneet Pentagonia sekä toimeenpanovallan ja kongressin päättäjiä tästä aiheesta useiden vuosien ajan.

On sanottava, että riippumatta siitä, mitä näkökulmaa käytetään, tästä havainnosta johtuva tilanne on vähintäänkin epäsuotuisa Yhdysvalloille tulevina vuosina Pekingin kanssa odotettavissa olevassa sotilaallisessa ja merivoimissa.

Kiinan laivastoteollisuuden sotilaalliset ja siviilivoimavarat

Näin ollen Dalianissa sijaitsevalla suurimmalla kiinalaisella telakalla, joka valmistaa erityisesti Type 055 -raskaita hävittäjiä ja Type 052D -ilmatorjuntahävittäjiä, sekä suuri määrä siviilialuksia, kuten tällä hetkellä erittäin kysyttyjä LNG-aluksia, on tuotantokapasiteetti on suurempi kuin kaikilla amerikkalaisilla telakoilla.

IMG 0277 Puolustusteollisuuden kangas BITD | Sotilaalliset liitot | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Kiinassa on yli 50 kuivatelakkaa, jotka pystyvät vastaanottamaan suuria pinta-aluksia, kuten lentotukialuksia tai hyökkäyshelikopteritukialustoja.

Mitä tulee suurten pintayksiköiden, kuten lentotukialusten, hyökkäyshelikopteritukialusten tai jopa logistiikka-alusten rakentamiseen, Peking voi luottaa yli 50 kuivatelakkaan, jotka pystyvät vastaanottamaan tällaisia ​​yli 200 metriä pitkiä rakennuksia, joiden vetoisuus on useita kymmeniä. tuhansista tonneista.

Jos Pentagonin huolenaiheita olisi lisättävä entisestään, kaikilla näillä telakoilla, jotka ovat useimmiten kokonaan tai pääosin Kiinan valtion hallinnassa, ei näytä olevan minkäänlaisia ​​henkilöresursseja koskevia vaikeuksia, mikä selittää niiden kasvun viime vuosina.

Yhdysvaltain laivasto ohitti Kiinan laivastotuotannon PLA:lle


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusteollisuuden kangas BITD | Sotilaalliset liitot | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit