Saksa kieltäytyi toimittamasta Eurofightereja Typhoon avaako se Saudi-Arabialle mahdollisuuksia Rafale ?

Heinäkuun 6. päivänä herätimme Saksan vihreiden vastustus Saksan asetoimitusten jatkamiselle Saudi-Arabiaan, kun taas Riad aikoi toteuttaa vaihtoehdon 48 Eurofighter-taistelukoneelle Typhoon lisäresursseja korvatakseen osittain sen ikääntyvän Tornado-laivaston.

Näyttää siltä, ​​että liittokansleri Olaf Scholz halusi, ei yllättäen, mieluummin säilyttää hallituskoalitionsa eurooppalaisten taistelulentokoneiden vientimahdollisuuksien sijaan, koska jälkimmäinen ilmoitti, että Saksan kieltäytyminen toimittamasta tappavia aseita Riadiin pysyi ajankohtaisena Jemenin sodan päättymiseen asti.

Jos toukokuun lopussa allekirjoitettiin tulitaukosopimus, jota on sittemmin kunnioitettu Jemenin viranomaisten, heidän Saudi- ja Emirates-liittolaistensa ja toisaalta Teheranin tukemien huthi-kapinallisten välillä, se ei ei ole varsinaisesti sanottuna sopimus, joka merkitsee tämän konfliktin loppua, Berliinin mukaan.

Mielenkiintoista on, että Olaf Scholzin SPD ja hänen vihreät liittolaisensa sopivat kuuden A400M-kuljetuskoneen myymisestä Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin. Berliinin tehtävänä oli todennäköisesti tyynnyttää Pariisin ja Madridin huolenaiheet välimiesmenettelyn jälkeen Typhoon, vaikka kolme maata tekevät yhteistyötä FCAS-ohjelmassa, mutta myös A400M:ssä (koottu Espanjassa), mutta luottaa siihen tosiasiaan, että koska se on kuljetuslentokone, se ei tarkalleen ottaen muodosta hyökkäysasejärjestelmää, toisin kuin Typhoon.

Euro Fighter Typhoon Saudi-Arabian kuninkaalliset ilmavoimat
Mahdollisuus myydä 48 uutta Eurofighteria Typhoon lisäedut Saudi-Arabialle siirtyvät pois useiksi vuosiksi SPD:n ja Saksan vihreiden vastustuksen vuoksi

Muistakaamme, että Saksa ei millään tavalla osoita tässä mitään erityistä käyttäytymistä kieltäytymällä toimittamasta aseita, edes yhteistuotantoon valmistettuja, jollekin maalle sen omista syistä. Näin ollen on muistettava esimerkiksi, että Ranska vastusti äskettäin ranskalais-italialaisen konsortion Eurosam osallistumista Turkin ohjelmaan keskipitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmän kehittämiseksi sekä Aster-ohjusten myyntiä Ankaralle. huolimatta Rooman vaatimuksesta.

Mutta Olaf Scholzin välimiesmenettelyn hienovaraisuus, joka salli A400M:n toimituksen Abu Dhabiin ja kieltää sen myynnin Typhoon Riadissa voisi suurelta osin hoitaa Pariisin bisneksen, joka on usean kuukauden ajan yrittänyt päästä takaisin Saudi-Arabian viranomaisten armoille puolustusyhteistyön alalla.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Asevienti | Saksa | Saudi-Arabia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit