RT Erdogan viivyttelee kuukausia Ruotsin Nato-jäsenyyden vuoksi

- Mainonta -

Kaikkien yllätykseksi Naton huippukokouksen alkaessa Vilnassa äskettäin uudelleen valittu Turkin presidentti RT Erdogan antoi suostumuksensa Ruotsin jäsenyyteen Natossa tavattuaan kollegansa ruotsalaisen Ulf Kristerssonin kanssa Naton pääsihteerin johdolla. Alliance, Jens Stoltenberg.

Liittolaisten suureksi helpotukseksi Turkin nationalistijohtaja on todellakin ilmoittanut, ettei hän enää vastusta sitä, kuten hän on tehnyt jo yli vuoden ajan, ja että hän välittää parlamentilleen jäsenyyspyynnön saadakseen ratifioinnin jäsenyyteen, mikä edellyttää kaikkien Naton jäsenmaiden yksimielistä hyväksyntää.

Julkisella näyttämöllä tämä Turkin presidentin asenteen muutos liittyy vain suoraan sopimukseen Tukholman kanssa, Ruotsin viranomaisten sitoutuessa tukemaan lähentymisprosessia ja Turkin liittymistä Euroopan unioniin. Poistu siis tähänastisista estokysymyksistä, jotka koskivat maahan turvautuneita kurdijohtajia, joiden luovuttamista Ankara vaati tyhjän shekin antamista.

- Mainonta -

Kulissien takana näyttää kuitenkin siltä, ​​että RT Erdoganin tätä valtuutusta koskevat vaatimukset ovat olleet paljon suurempia kuin esitetään. Vaikka Joe Biden ja Yhdysvaltain hallitus vakuuttivatkin, että nämä kaksi aihetta eivät liity millään tavalla toisiinsa, he ilmoittivat vain tunteja Turkin ja Ruotsin Vilnan huippukokouksen yhteydessä antaman ilmoituksen jälkeen, että ne tukevat Turkin pyyntöä hankkia uusia F-16V-hävittäjät ja sarjat osan sen F-16 Block 50/52 muuntamiseksi tähän standardiin.

F16V 1 skaalaus 1 Yhdysvallat | Sotilasliitot | Hävittäjäkoneet
Ankara haluaa hankkia 40 F-16V:tä sekä 80 päivityssarjaa saattaakseen osan laivastostaan ​​tämän standardin mukaiseksi.

Muut kaiut pienemmillä äänillä viittaavat tiettyihin eurooppalaisten kansojen ja EU:n antamiin vakuutuksiin suhteiden normalisoitumisesta Ankaran kanssa, vaikka Turkin taloutta piinaa nyt kesäkuussa 40 lähes 2023 prosentin inflaatio ja työttömyys. edelleen korkealla tasolla, erityisesti nuorten keskuudessa.

Mutta on selvää, ettei kummallakaan puolella ole luottamusta tehtyihin sitoumuksiin, avoimesti tai epävirallisesti. On totta, että useiden heistä valtionpäämiehen sana koskettaa vain häntä, ja se on pätevä vain, jos lakiasäätäjä vahvistaa sen.

- Mainonta -

Tämä koskee erityisesti F-16V-koneiden myyntiä Turkin ilmavoimille, jota Ankara odotti kauan, mutta jota ei useiksi vuosiksi estänyt Valkoinen talo, mikä on aihetta varsin suotuisa, vaan Yhdysvaltain kongressi. kostonhimoisempia Turkin viranomaisia ​​kohtaan.


LOGO meta Defense 70 Yhdysvallat | Sotilasliitot | Hävittäjälentokoneita

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit