Krauss-Maffein ennusteiden mukaan Leopard 2 ei tule lommottamaan MGCS-markkinoita

Viime kuukausina monet teollisia ja sotilaallisia kaikuja Reinin toiselta puolelta, antoi aihetta mahdolliselle vastakkainasettelusta Ukrainan konfliktiin liittyvän Euroopan panssarivaunumarkkinoiden huomattavan elpymisen ja ranskalais-saksalaisen MGCS-ohjelman alun perin suunnitellun aikataulun välillä. Jälkimmäisen on korvattava vuodesta 2035 alkaen rakas ranskalainen Leclerc ja Leopard 2 saksalaista.

Uuden version esittely muutama viikko sitten Leopard Krauss-Maffei Wegmann -säiliön 2A8 lisäsi tätä painetta MGCS-ohjelmaan. Lisäksi uusi saksalainen panssarivaunu on alle kahdeksassa viikossa onnistunut houkuttelemaan Bundeswehrin, Norjan, Tšekin ja Italian, ja myös Alankomaat näyttää olevan matkalla kohti tulevaa hankintaa.

Itse asiassa ei ollut mitään yllättävää siinä, että saksalaiset valmistajat näkivät huolestuneena näiden kahden tarjouksen todennäköisen päällekkäisyyden, mikä saattaisi haitata välitöntä myyntiä. Leopard 2A8, joka vähentää MGCS:n osoitteellisia markkinoita sen tullessa käyttöön, kuten teki teollisen RENKin toimitusjohtaja Suzanne Weigand viime huhtikuussa, jossa vaaditaan siirtymistä ranskalais-saksalaiseen ohjelmaan vuoteen 2040 tai sen jälkeen.

Jos muutama päivä sitten Ranskan ja Saksan ministerit Sébastien Lecornu ja Boris Pistorius pitivät alkuperäisen aikataulun vuonna 2035 Berliinissä pidetyn kokouksen jälkeen kaikki osoitti siihen asti, että saksalaisille teollisuusmiehille tämä oli haitallista, vaikka tärkein asianomainen osapuoli, Krauss-Maffei Wegmann, tuotti Leopard 2 ja ranskalaisen Nexterin kumppani KNDS-yhteisyrityksessä, pysyivät yllättävän huomaavina asian suhteen.

Lecornu pistoorius e1689072732457 MBT-panssarivaunut | Saksa | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
Sebastien Lecornu ja Boris Pistorius Berliinissä keskustelevat MGCS-ohjelmasta heinäkuussa 2023

Syy tähän harkintaan on saatettu paljastaa Stuttgart-Zeitungin verkkosivuilla 15. heinäkuuta. Kyseinen artikkeli ilmoittaa, että se on saanut hallussaan sisäiset KMW-asiakirjat, jotka koskevat suunniteltua säiliöiden tuotantoa Leopard 2 vuoteen 2032 mennessä, ilmeisen tärkeä tieto (vaikkakin epäilemättä luottamuksellinen), jotta voidaan arvioida jo useiden kuukausien ajan mainitun teollisuuden päällekkäisyyden todellisuutta.

Tämän asiakirjan mukaan saksalainen valmistaja aikoo kuitenkin toimittaa seuraavien 10 vuoden aikana, tämän päivän ja vuoden 2032 lopun välisenä aikana, vain 648 Leopard 2 tuleville eurooppalaisille asiakkailleen, eli paljon pienempi määrä kuin mitä olisi tarpeen saavuttaa, jotta MGCS-ohjelman kohdemarkkinat heikkenevät merkittävästi, kun se käynnistetään vuonna 2035.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Saksa | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit