Uhraako Yhdistynyt kuningaskunta armeijoidensa modernisoinnin GCAP- ja SSN-AUKUS-ohjelmille?

Viime kuukausina Yhdistyneen kuningaskunnan puolustusministeriö on moninkertaistanut ilmoituksia, joiden tarkoituksena on vahvistaa kaksi sen nykyistä varustusohjelmaa, toisaaltae Global Combat Air Program perii FCAS:n toisaalta tuottamaan yhdessä Italian ja Japanin kanssa kuudennen sukupolven ilmataistelujärjestelmä vuoteen 6 mennessä SSN-AUKUS-ohjelma yhdessä Yhdysvaltojen ja Australian kanssa, suunnitella ja valmistaa englanninkielisen lyhenteen mukainen tuleva ydinsukellusvene tai SSN, joka varustaa osittain Australian kuninkaallisen laivaston ja mahdollistaa sen, että kuninkaallinen laivasto voi korvata Astute-luokan SSN:n vuodesta 2040 alkaen.

Tämä osoitti päättäväisyyttä ja Euroopan suurinta puolustusbudjettia, vaikka se peittelikin miltei kaikkien muiden parhaillaan kehitteillä olevien suurten ohjelmien kohtaamat valtavat vaikeudet, ja jotka ovat suurimmaksi osaksi kireimmissä tilanteissa aikataulun, budjetin ja muodon suhteen.

Tämä on pohjimmiltaan mitä ilmenee a Britannian parlamentin puolustusvaliokunnan tilaama vitrioliraportti. Parlamentin jäsen Mark François, Rayleighin ja Wickfordin kreivikuntien konservatiivien edustaja vuodesta 2011 lähtien ja tästä raportista vastaavan alivaliokunnan puheenjohtaja, johtama se antaa huolestuttavan kuvan Yhdistyneen kuningaskunnan armeijan tilasta, mutta myös ja ennen kaikkea puolustusteollisuuden ohjelmien surkea hallinnointi viime vuosina, mikä on heikentänyt vakavasti niiden nykyistä ja tulevaa toimintakykyä.

Yhdistynyt kuningaskunta tekee merkittäviä poliittisia ja finanssipoliittisia toimia SSN-AUKUS-ohjelman puitteissa Yhdysvaltojen ja Australian kanssa
Lontoon SSN-Aukus- ja GCAP-ohjelmien ympärillä osoittama vapaaehtoisuus kätkee valtavat vaikeudet ja hallinnon puutteen useimpien muiden käynnissä olevien teollisten puolustusohjelmien osalta.

Näin ollen raportin laatijat tutkivat useita esimerkkejä teollisesta, kapasiteetista ja terveestä budjetista huolimatta toteutetuista ohjelmista, erityisesti kuninkaallisen laivaston tyypin 26 fregatit, Britannian armeijan panssaroitu Ajax-taisteluauto, ja kuninkaallisten ilmavoimien E-7 Wedgetail -ilmavalvontalentokone.

Jälkimmäistä korostetaan erityisesti raportissa sen osoittamiseksi Britannian puolustusohjelmien viime vuosien "absoluuttinen hulluus"..

Vaikka kuninkaallisten ilmavoimien oli alun perin tarkoitus hankkia 5 lentokonetta Boeingilta 2,1 miljardilla punnalla, se päätyi lopulta vain kolmen lentokoneen tilaukseen pidennetyllä aikataululla lisätäkseen talousarvion kestävyyttä.

Valitettavasti inflaatiokriisin vaikutusten ja Lontoon mahdotonta vetäytyä viiden MESA-tutkan tilauksesta alkuperäisten laitteiden varustamiseen, lopulliset kustannukset ovat 5 miljardia puntaa eli 1,89 % alkuperäisestä summasta. 90 % odotetusta kapasiteetista, mikä estää RAF:lta kyvyn ylläpitää jatkuvaa ilmavalvontaa muutaman päivän pidempään näin pienellä laivastolla.

Tämä episodi muistuttaa seurauksia vastaavista välimiesmenettelyistä, joita toteutettiin Ranskassa FREMM-fregattiohjelman ympärillä. Ohjelman tarkoituksena oli alun perin antaa Ranskan laivastolle mahdollisuus hankkia 17 fregattia, jotka valmistetaan yhden laivan nopeudella 7 kuukauden välein 10 vuoden aikana. 8 miljardilla eurolla.

Lopulta se supistettiin vain 8 fregatin laivastoksi, jotka valmistettiin 12 vuoden aikana, ja lopullinen 8 miljardin euron arvo oli identtinen edellisen kanssa, ottamatta huomioon 4 miljardin euron lisäinvestointia 5 kevyemmän FDI-fregatin hankintaan, jotka ovat heikommin aseistettuja mutta nykyaikaisempia ja ennen kaikkea tuotettu yli 10 vuoden ajan, mikä on välttämätöntä 15 luokan fregatin saavuttamiseksi.

RAAF E 7A Wedgetail e1677849398884 Iso-Britannia | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Lontoo ostaa vihdoin 3 E7 Wedgetailia 90 %:lla alkuperäisen tarjouksen hinnasta 5 laitteelle...

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Iso-Britannia | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit