Kiina lisää laivaston painetta sijoittamalla 16 sotalaivaa Taiwanin ympärille

Vuodesta 2018 lähtien Kansan vapautusarmeijan ilmavoimien valtamielenosoitukset ovat jatkaneet voimakkuuden ja säännöllisyyden kasvua niin, että nykyään kiinalaiset hävittäjät ylittävät Taiwanin salmen erotuslinjan lähes päivittäin. Äskettäin, nämä jopa lähestyivät vierekkäisen vyöhykkeen rajaatai 24 meripeninkulmaa saaren rannikolta.

Kiinan merivoimien esittelyt sen sijaan olivat suhteellisen vähäisiä ja rajoitettuja vielä muutama kuukausi sitten, jolloin merivoimat sitoutuivat tehostamaan yhdessä ilmavoimien kanssa sijoituksia Taiwanin rannikoiden lähellä.

Nämä ylittivät uuden katon perjantaina 14. heinäkuuta, jolloin Vähintään 16 alusta Kansan vapautusarmeijan merivoimista, suoritti samanaikaisesti tehtävän ympäröidä autonominen saari noin viidentoista kiinalaisen taistelukoneen tukemana.

Pekingin kannalta näillä käyttöönotoilla on useita perusteita. Yhtäältä kyse on vastauksesta länsimaisten lentokoneiden ja laivojen käyttöön Etelä-Kiinan merellä ja Taiwanin salmessa, jotka Kiina on yksipuolisesti assimiloinut ja joita on sittemmin pidetty kansallisina vesinä.

Kiinalaiset lentokoneet ja laivat ylittävät nyt Taiwanin salmen demarkaatiolinjan päivittäin
Kiinalaisia ​​J-16-koneita käytetään nyt lähes päivittäin lähellä Taiwanin saarta, erityisesti saattamassa H-6-kaukomatkapommittajia.

Ne lisäävät myös autonomisen saaren viranomaisiin kohdistuvaa painetta, samalla kun ne vastaavat nyt järjestelmällisesti tällä tavalla Yhdysvaltojen tai joidenkin sen liittolaisten pienimpäänkin ilmoitukseen mahdollisesta sotilaallisesta, teknologisesta tai poliittisesta tuesta Taipeille.

Ennen kaikkea kiinalaiset alukset ja lentokoneet keräävät näiden tehtävien aikana arvokasta tietoa Taiwanin puolustusjärjestelmistä, erityisesti sähkömagneettisesta spektristä, samalla kun ne painostavat maan armeijoita pakottamalla ne moninkertaistamaan puolustusasentojaan jatkuvassa tahdissa miehiä ja varusteita käyttäen.

Vaikka Kiinan laivastojoukot myöntävät palvelevansa vuosittain tusinaa uutta hävittäjää ja uutta fregattia, mutta myös suuria laivasto- ja hyökkäysaluksia sekä yhä useampia logistiikkayksiköitä, on odotettavissa, että nämä Taiwanin ympärillä olevat merivoimien harjoitusjoukot kutsutaan lisääntyä ja voimistua tulevaisuudessa, kuten ilmavoimien tapauksessa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Taiwan | Hävittäjälentokone | Tankkeri lentokone

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit