Bundeswehr haluaa saada parhaiten varusteltua Nato-divisioonaa Euroopassa vuonna 2025

On lausuntoja, jotka jo itsessään riittävät osoittamaan Länsi-Eurooppaa nykyään iskevän strategisen irtautumisen laajuuden. Sen teki 17. heinäkuuta Bundeswehrin armeijan Heerin esikuntapäällikkö kenraali Alfons Mais, Reutersissa, on varmasti osa sitä. Upseerin mukaan Saksalla onkin vuonna 2025 "Euroopan parhaiten varusteltu NATO-divisioona"...

Kuten vakuutussopimuksissa, tärkeät kohdat ovat usein tarttuvien otsikoiden ulkopuolella. Siten Saksan esikuntapäällikkö tunnustaa samalla, että Bundeswehrillä, Euroopan ensimmäisen taloudellisen ja demografisen vallan asevoimilla, ei ole nykyään toimivaa koneistettua divisioonaa.

Toisaalta tämä uusi divisioona varustetaan tehokkaasti vasta vuonna 2025 80 %:lla, ehkä 90 %:lla, kun taas Bundeswehr tarjoaa vain kaksi koneistettua prikaatia ja yhden moottoroidun prikaatin, 4ᵉ-prikaati puolestaan ​​​​on hollantilainen. Kenraali Maïsin mukaan toinen saksalainen koneistettu divisioona voitaisiin puolestaan ​​ottaa käyttöön vuonna 2027.

Tämä julistus, jonka tarkoituksena on kuitenkin olla rauhoittava, korostaa ennen kaikkea Länsi-Euroopan maiden käytettävissä olevia enemmän kuin rajallisia massakeinoja, samalla kun satojatuhansia miehiä on aseistautunut kymmenillä tuhansilla panssarivaunuilla. ajoneuvot ja tuhannet tykistöjärjestelmät ovat vastakkain Ukrainassa.

Bundeswehrillä on vuonna 2025 vain yksi toimiva koneistettu divisioona
Bundeswehrillä on vuonna 2025 vain yksi toimiva koneistettu divisioona

Toisin sanoen kehuminen yhdestä toimivasta osastosta vuonna 2025 83 miljoonan asukkaan maalle, jonka BKT on 4,300 biljoonaa dollaria, olisi säälittävää, elleivät seuraukset olisi tässä kriittisessä pisteessä vanhan mantereen turvallisuuden kannalta.

Muistakaamme, että samaan aikaan Venäjä, jossa on 143 miljoonaa asukasta ja 1800 2025 miljardin dollarin BKT, tavoittelee 2 miljoonan miehen asevoimia vuoteen 250 mennessä muodostaen useita kymmeniä koneistettuja divisioonaa, joista jokainen on aseistettu 400 raskaalla panssarivaunulla, 10.000 tykistökappaleita ja 20.000-XNUMX panssaroitua ajoneuvoa (Venäjän divisioonoissa on keskimäärin vain XNUMX XNUMX miestä, ei XNUMX XNUMX, kuten NATOssa).


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Sotilasliitot | Viro

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit