Puolan ORKA-sukellusveneohjelma paljastettiin ja avattiin kilpailulle Euroopan ulkopuolella

Useita vuosia kestäneiden keskustelujen ja takaiskujen jälkeen ORKA-ohjelma Puolan laivaston sukellusvenekyvyn palauttamiseksi käynnistettiin uudelleen toukokuun lopussa 2023. Maanantaina 17. Puolan puolustusministeri Mariusz Błaszczak ilmoitti aloittavansa neuvottelut aiheesta ja esitti pääpiirteet eritelmistä, jotka valittujen valmistajien on täytettävä.

Näin ollen Puolan laivaston uusilla aluksilla tulee olla 30 päivän autonomia merellä, sukelluskapasiteetti alle 200 metriä ja suorituskyky nopeusltaan yhteensopiva valtamerikäyttöön. Ne tulee varustaa perinteisten torpedojen ja merimiinojen lisäksi ympäristöä vaihtavilla laivojen torjuntaohjuksilla sekä maata kohti iskevillä risteilyohjuksilla, jotka voidaan laukaista myös upotettuna.

Itsepuolustuksekseen sukellusveneiden on kyettävä toteuttamaan maasta ilmaan -ammuksia, jotka pystyvät eliminoimaan matalalla liikkuvan lentokoneen, dronin tai helikopterin, sekä hard-kill- ja soft-kill-torpedontorjuntajärjestelmiä. . Lopuksi rakennuksissa on kyettävä toteuttamaan erikoisjoukkoja, erityisesti kytkettyjen vedenalaisten ajoneuvojen avulla, ja ohjausdroneja havaintokykynsä ja -suorituskykynsä laajentamiseksi, jotka hankitaan yhdessä sukelluslaitteiden kanssa.

Kyky käyttää keskikokoisia laivantorjunta- ja risteilyohjuksia on yksi Varsovan keskeisistä vaatimuksista ORKA-ohjelmalle.
Mahdollisuus käyttää keskikokoisia laivantorjuntaohjuksia ja risteilyohjuksia on yksi Varsovan keskeisistä vaatimuksista ORKA-ohjelmalle.

Jos käyttövoimaa ei ole määritelty eritelmissä, kaikki puolalaiset asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että se sulkee pois mahdollisuuden, että Varsova voisi turvautua ydinsukellusveneisiin ORKA-ohjelmaan. Kapasiteettia pidetään sekä liian kalliina ja monimutkaisena että ennen kaikkea sopimattomana. käyttöä Itämerellä, missä on totta, amerikkalaiset, brittiläiset, ranskalaiset ja jopa venäläiset SSN:t välttävät uskallusta, koska se rajoittaisi heidän omaa omaisuuttaan.

Vaikka herra Błaszczakin antamien ilmoitusten tarkoituksena on ennen kaikkea antaa ajattelua erikoislehdistölle, mitoitusvaatimukset ovat hyvin rajalliset, minkä ansiosta monet valmistajat voivat osallistua kilpailuun huomattavasti Euroopan laajuisesti. laivastoryhmät Kockums, Naval Group ja TKMS, jotka ovat työstäneet aihetta vuodesta 3 lähtien.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sukellusvenelaivasto | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Sotilaalliset laivaston rakenteet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit