Tankin hankinta Leopard Onko Italian 2A8 portti MGCS-ohjelmaan?

Huhtikuussa 2023 tapahtuneen esittelynsä jälkeen uusi säiliö Leopard 2A8, saksalainen Krauss-Maffei Wegmann, tallentaa uudet ohjausaikeet sveitsiläisen metronomin säännöllisyydellä. Näin ollen Saksan armeijan alustavan ilmoituksen lisäksi lähes samaan aikaan sen esittelyn kanssa Tšekki ilmoitti kannattavansa 70 kappaleen hankintaa toukokuussa, seurasi kesäkuussa Norjassa korvaamaan sen Leopard 2A4.

Nyt on Italian vuoro päättää virallisesti vähintään 125:n hankinnan puolesta Leopard 2A8 Saksaan, samalla kun modernisoidaan vastaava määrä paikallisesti suunniteltuja C1 Ariete -tankkeja, jotta sen raskaiden tankkien kokonaiskanta saadaan yli 250 yksikköä.

Italia vahvistaa tulevan tankin hankinnan leopard 2a8

Tämä on pohjimmiltaan se, mitä selitettiin ministeriön alivaltiosihteeri italialainen Puolustus, Isabella Rauti, Italian parlamentin puolustusvaliokunnalle Italian asevoimien nykyaikaistamista koskevien parlamentaaristen kuulemistilaisuuksien yhteydessä.

Italian alisihteeri selvensi myös tässä samassa kuulemisessa, että nämä tulevat hankinnat eivät kyseenalaistaneet Rooman mahdollista jäsenyyttä ranskalais-saksalaisessa seuraavan sukupolven panssarivaunuohjelmassa Main Ground Combat System eli MGCS.

Tankki Leopard 2A8 on evoluutio Leopard 2A7HU
Nykyaikaisella vetroniikalla, kovaa tappavalla pokaalijärjestelmällä ja vahvistetulla panssarihaarniskalla, tankissa Leopard 2A8 on suunniteltu varmistamaan väliaika MGCS-ohjelman (mahdolliseen) saapumiseen asti

Vaikka Saksan KMW:n ja ranskalaisen Nexterin yhdistävän KNDS-yhteisyrityksen ja Saksan liittopäivien ohjelmaan vuonna 2019 sisällyttämän saksalaisen Rheinmetall-pihdit, väliset jännitteet haittaavat edelleen suuresti, Saksa ei ole koskaan piilottanut kunnianhimoaan avata MGCS-ohjelma muille eurooppalaisille kumppaneille, Iso-Britannia, Alankomaat, Norja ja siten Italia, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa tähän aiheeseen.

Rooma on edelleen kiinnostunut liittymään MGCS-ohjelmaan

Roomassa harkitaan 125+:n paikallista rakentamista Leopard 2A8, jonka se aikoo hankkia, mikä edellyttää syvällistä yhteistyötä Saksan maanpuolustusteollisuuden kanssa, voimme odottaa, että Berliini suhtautuu erityisen hyväntahtoisesti Italian integraatioon ja sen teollisiin ja teknologioihin, jotka on osittain muotoiltu saksalaisiin menettelyihin ja laitteisiin, MGCS ohjelma.

Yleisesti ottaen uuden Krauss-Maffei-tankin hankinnasta voisi hyvinkin tulla portti liittymiselle keskipitkällä aikavälillä tähän ranskalais-saksalaiseen ohjelmaan.

Muistakaamme tässä suhteessa, että Berliini osoitti olevansa ohjelman alusta lähtien enemmän kuin hyväntahtoinen suhteessa brittiläisiin pyrkimyksiin integroida myös MGCS. panssarivaununsa Challenger 3 -evoluutio joka tarjoaa väliaikaisen, toimittaa suurelta osin Rheinmetall, joka integroi myös lukuisia laitteita, mukaan lukien Rh-120 L/55A1 120 mm sileäputkeinen tykki, joka on jo varustettu Leopard 2 A6-versiosta lähtien, 30 mm:n kiväärin L1A120 sijaan, joka varustaa Challenger 2:n tänään.

haastaja 3 MBT-panssarivaunua | Saksa | Puolustusanalyysi
Challenger 3 tulee olemaan saksalaisin brittiläinen panssarivaunu

On kuitenkin todennäköistä, että olettamus muiden maiden liittymisestä MGCS-ohjelmaan otetaan erittäin haaleasti vastaan ​​Ranskassa ja erityisesti maan maalla sijaitsevassa puolustusteollisuudessa ja -teknologiassa (BITD), joka on jännittynyt jo Rheinmetallin saapumisen jälkeen.

Pariisin on kuitenkin varmasti vaikea saada itseään Berliinin kuulluksi tällä alueella. Itse asiassa vuonna 2018 Belgian ilmavoimien F-16-koneiden vaihtokilpailun aikana Ranska liitti avoimesti ehdotukseensa hävittäjästä. Rafale, Brysselin mahdollisuus liittyä FCAS-ohjelmaan.

MGCS-ohjelman hämärtyneet ääriviivat ja ristiriidat


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW