Yhdysvaltain senaatti keskeyttää F-16V:n toimitukset Turkkiin ja uhkaa Ruotsin Nato-jäsenyyttä

Vastoin Valkoisen talon neuvoa Yhdysvaltain senaatti on keskeyttänyt uusien F-16V-hävittäjien toimitukset Turkkiin, vaikka se merkitsisi Ruotsin Nato-jäsenyyden uhkaamista.

Kaikki läntisen liittokansleri otettiin erittäin myönteisesti vastaan ​​Vilnan huippukokouksen yhteydessä tehty ilmoitus Turkin ja Ruotsin välisestä sopimuksesta Turkin liittymisestä Natoon. Tämän asiakirjan tarkkaavaiset tarkkailijat tiesivät kuitenkin, että monia esteitä saattaa vielä ilmaantua ennen kuin Tukholma voisi liittyä Atlantin liittoon.

Tunnelman innostuksen lamensi nopeasti presidentti RT Erdoganin ilmoitus, tuskin muutama tunti edellisen jälkeen, jonka mukaan jäsenyyshakemus toimitettaisiin Turkin parlamentille vasta parlamentaarisen uudelleenkäynnistyksen jälkeen, eli lokakuussa.

Tämä aikataulu jättää maan viranomaisille runsaasti aikaa neuvotella tästä aseman muutoksesta odotettavissa olevasta korvauksesta, olipa kyse sitten Yhdysvalloista tai eurooppalaisista, ja ennen kaikkea harkita uudelleen tehtyä sitoumusta, jos Ankaran vaatimukset eivät täyty. .

Vaikka Bidenin hallinto oli täsmentänyt, että nämä kaksi aihetta eivät liity mitenkään toisiinsa, Bidenin hallinto oli ilmoittanut omalta osaltaan, että se tukee 40 F-16V-hävittäjäkoneen sekä 80 sarjan myyntiä, jotka mahdollistavat niin monen lentokoneen päivittämisen. tämän standardin mukaisesti Turkin ilmavoimille arviolta noin 20 miljardia dollaria, mukaan lukien ammukset ja varaosat.

F-16V Block 70/72 on nykyaikaisin versio Lockheed-Martinin yksimoottorisesta hävittäjästä. Siinä on erityisesti AESA AN/APG-83 Scalable Agile Beam Radar (SABR) -tutka.
F-16V Block 70/72 on nykyaikaisin versio Lockheed-Martinin yksimoottorisesta hävittäjästä. Erityisesti siinä on AESA-tutka AN/APG-83 Skaalautuva Agile Beam Radar (SABR)

Tosiasia on, että Atlantin toisella puolella on kongressi ja erityisesti senaatti, joka sanoo viimeisen sanan sotatarvikkeiden vientilupien osalta, ei toimeenpanovalta, kuten Ranskassa. Ja useat Yhdysvaltain senaatin jäsenet ovat aiemmin osoittaneet olevansa enemmän kuin varovaisiaWashingtonin kiinnostuksesta toimittaa nämä laitteet Ankaraan.

Sen jälkeen kun Turkki häädettiin F-35-ohjelmasta ja maan viranomaisten tekemä 100 lentokoneen tilaus peruutettiin, Turkin ilmavoimilla on ollut vaikeuksia modernisoitua, varsinkin koska armeijoiden toiminnan vuoksi Syyriassa, mutta myös Egeanmeri, Libya ja Kaukasus, muita laajempia pakotteita senaatti on asettanut viime vuosina.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Türkiye | Sotilasliitot | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit