Yhdysvaltain senaatti ennakoi mahdollista eroa NATOsta tulevien presidentinvaalien jälkeen

Koska todennäköisyys nähdä Donald Trumpin tai Ron De Santisin voittavan vuoden 2024 presidentinvaalit, Yhdysvaltain senaatti on tiukasti rajannut mahdollisen presidentin päätöksen erota Natosta.

Vähintään, mitä voimme sanoa, on, että vuoden 2024 presidentinvaalit Yhdysvalloissa lupaavat olla tiukat, olipa skenaario mikä tahansa. Useimmat viime kuukausien tätä aihetta koskevista mielipidemittauksista osoittavatkin hyvin läheisiä pistemääriä demokraatti- ja republikaanipuolueiden välillä, olipa kyseessä Joe Bidenin ja Donald Trumpin välinen oppositio vai onko viimeksi mainitun tilalla Floridan kuvernööri Ron de Santis. .

Jos pisteet ovat kuitenkin tiukat, seuraukset kansainvälisellä näyttämöllä sen mukaan, nouseeko republikaanien vai demokraattien ehdokas voittajaksi, ovat radikaalisti erilaiset, etten sanoisi päinvastaiset.

Todellakin, olipa kyseessä Donald Trump tai Ron de Santis, republikaanien johtajille on ominaista voimakas halu palata eräänlaiseen amerikkalaisen isolaationismiin, kuten ennen toista maailmansotaa, jopa mahdolliseen NATO:sta eroon asti, Donald Trump on useaan otteeseen esittänyt hypoteesin.

Juuri tällaisten ylilyöntien sääntelemiseksi Virginiasta peräisin oleva demokraattinen senaattori Tim Kaine ja hänen republikaanien kollegansa Floridasta, senaattori Marco Rubio hyväksyivät Pentagonin vuoden 2024 rahoituslain puitteissa, muutos, joka edellyttää Yhdysvaltain (tulevan) hallinnon saavan senaatin äänestyksessä kahden kolmasosan enemmistön, jotta Yhdysvallat voi erota Natosta.

Yhdysvaltain senaatti pelkää, että sen on jälleen säädettävä Donald Trumpin ylilyöntejä, jos hän voittaisi vuoden 2024 presidentinvaalit
Hypoteesi Donald Trumpin näkemisestä jälleen, kuten hänen delfiininsä Ron de Santis, Yhdysvaltain senaatin pöydällä vuodesta 2025 lähtien, kuten täällä vuonna 2018, huolestuttaa paljon Amerikan demokraattien joukossa.

Mielenkiintoista on, että 18 republikaanisenaattoria äänesti ehdotetun muutoksen puolesta ja 47 läsnä olevan demokraattisenaattorin lisäksi, kun taas 28 republikaania äänesti vastaan. Tämä republikaanipuolueen sisäinen voimatasapaino osoittaa, että jopa suuren vanhan puolueen sisällä hypoteesi Donald Trumpin tai Ron de Santiksen voitosta ensi vuonna huolestuttaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun amerikkalainen elin tekee tällaisen aloitteen. Hän oli jo vuonna 2019 ottanut käyttöön suojatoimia presidentti Donald Trumpin mahdollisten Nato-eroa koskevien päätösten pohjalta. Vuonna 2021 keskipitkän aikavälin uhkaa pidettiin riittävän pakottavana, vaikka se oli vähemmän välitön Senaattori Marco Rubio, jälleen hän, on äänestänyt tarkistuksesta vuoden 2022 rahoituslakiin tällä verkkotunnuksella.

Tosiasia on, että monet parlamentaarikot ja poliittiset hahmot Atlantin toisella puolella pelkäävät mahdollisia seurauksia Donald Trumpin paluusta Valkoiseen taloon vuonna 2024 tai hänen haastajansa Ron de Santiksen, joka ei ole yhtä liiallinen asemassaan kansainvälisissä asioissa. ongelmia.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Tykistö | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit