Pelastaako Ukrainan ilmasota venäläisen Su-75 Checkmate?

Sen uskottiin kadonneen kaupallisen lanseerauksensa jyrkän epäonnistumisen jälkeen. Kuitenkin uuden 5ᵉ sukupolven yksimoottorinen hävittäjä Rostec-ryhmän esittämä Su-75 Checkmate Army 2021 -näyttelyssä, on ollut useiden patenttihakemusten kohteena viime viikkoina Venäjällä, mikä viittaa siihen, että se saattaa edelleen olla aktiivinen.

Muista, että kuten esiteltiin, Su-75 Checkmate on uuden sukupolven yksimoottorinen yliäänihävittäjä, joka on tarkoitettu ottamaan haltuunsa Mig-29, mutta myös F-16 ja muut edelleen käytössä olevat MIG-21-hävittäjät. Lisäksi siinä oli jotain houkuttelevaa, sillä sen nopeus oli 1,8 Machin, mukava 7 tonnin kantokyky ja annettu autonomia saavuttaa 3000 km.

Lisäksi laitteessa oli oltava alennettu tutka- ja infrapunatunniste, ja siinä oli oltava täysin moderni avioniikka. Sen erittäin houkuttelevaksi myyntihinnaksi ilmoitettiin sitten noin 30 miljoonaa dollaria, ja sen omistuskustannukset olivat vieläkin korkeammat, 6 000 dollaria lentotunnilta.

Näistä houkuttelevista lupauksista ja suoraan Intiaan suunnatusta vaikuttavasta viestintäkampanjasta huolimatta, les EmYhdistyneet Arabiemiirikunnat tai edes Argentiina, matti ei vakuuttanut.

Vuoden 2021 armeijanäyttelyssä Moskovassa ensimmäistä kertaa esitelty Rostecin Su-75 Checkmate oli Venäjän ilmailuteollisuuden rohkea veto saada takaisin paikkansa tehokkaiden yksimoottoristen hävittäjien markkinoilla.
Vuoden 2021 armeijanäyttelyssä Moskovassa ensimmäistä kertaa esitelty Rostecin Su-75 Checkmate oli Venäjän ilmailuteollisuuden rohkea veto saada takaisin paikkansa tehokkaiden yksimoottoristen hävittäjien markkinoilla.

Su-75 Checkmate epäonnistui laukaisussa

Kansainvälisten kumppaneiden puutteen vuoksi sen kehittämisen rahoittamiseen Venäjän asevoimien ministeriön tuen puute, sitten keskittyi su-35:n ja Su-34:n tuotantoon sekä Su-57, S-70 Okthonik-B parin kehitys, innostus lankesi nopeasti tämän lupaavan laitteen ympärille, joka voisi mahdollisesti tarjota vastauksen monille ilmavoimille, jotka eivät pysty hankkimaan uusia laitteita yli budjettivarojensa.

Lisäksi kun Ukrainassa alkoi nopeasti sotilaskatastrofiksi muuttunut sotilaskatastrofi, joka vaati venäläisten voimavarojen täyttä mobilisointia, kysymystä Su-75 Checkmate -koneen kehittämisestä ja viennistä ei näyttänyt enää nousevan esille. Venäjän valtiolle, eikä sen armeijoille, eikä sen enempää Rostecille, sen edistäjälle.

Oliko siis matti matti? On aivan liian aikaista olla varma aiheesta. Itse asiassa viime päivinä Tass-toimiston mukaan Rostec olisi jättänyt 3 patenttihakemusta Su-75:een liittyvistä laitteista : yksimoottorinen yksipaikkainen versio, jota on hieman muokattu lisäämään varkautta, toisaalta kaksipaikkainen versio sekä droneversio ilman miehistöä, mikä saa venäläiset tarkkailijat ajattelemaan, että se voisi olla vaihtoehto, tai jopa lopullinen muoto S-70 Okhotnik ohjelma-b.

LUCAV Su70 Okhotnik maatestien aikana e1689869064503 Fighters Aviation | Puolustusanalyysi | Venäjän ja Ukrainan konflikti
S-70 Okhontik-B -taisteludroonin lopullinen ulkoasu voi olla hyvin erilainen kuin havaittujen prototyyppien.

Uusi tarve Venäjän ilmavoimille?

Ennen kaikkea on nyt mahdollista, että Venäjän ilmavoimien esikunta, joka on tähän asti keskittynyt yksinomaan raskaisiin hävittäjiin, kuten Su-35:een ja Su-57:een modernisoinnissaan, on joutunut tarkistamaan suunnitelmiaan lentokentästä saatujen kokemusten vuoksi. sotaa Ukrainassa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Hävittäjälentokone | Puolustusanalyysi | Venäjän ja Ukrainan konflikti

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit