Japani vastustaa Saudi-Arabian liittymistä GCAP:n kuudennen sukupolven taistelulentokoneiden ohjelmaan

Japani kieltäytyy sallimasta Saudi-Arabian liittymistä GCAP:n kuudennen sukupolven taistelulentokoneiden ohjelmaan, mikä antaa uuden iskun Lontoon ja Riadin suhteille tällä alueella Saksan kieltäytyessä toimittamasta 6 Eurofighteria Typhoon maan ilmavoimien lisäksi.

Vaikka taistelulentokoneiden ja niiden järjestelmien kehityskustannukset jatkavat kasvuaan, on suuri houkutus Euroopan maille, joilla on teknistä osaamista, mutta ei budjettiresursseja siihen, kääntyä kansainvälisten kumppanien puoleen rahoituksen saamiseksi.

Tästä syystä kaksi eurooppalaista kuudennen sukupolven taistelulentokoneiden ohjelmaa nykyään, toisaalta Ranskan ohjaama FCAS ja toisaalta brittiläinen GCAP, on suunniteltu kumppanuuksiksi Saksan ja Espanjan kanssa FCAS:lle, Italialle ja Japanille. toiselle.

Kansainväliseen teknologiseen yhteistyöhön liittyy kuitenkin monia vaikeuksia teollisen jakamisen osalta, jotka joskus uhkaavat ohjelman kestävyyttä.

Tässä yhteydessä sellaisten maiden yhdentyminen, joilla on huomattavia taloudellisia resursseja, mutta heikentynyt puolustusteollisuus, voi näyttää harvinaiselta mahdollisuudelta. Näin britit ja italialaiset sanoivat epäilemättä toisilleen, kun Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammad Bin Salman kertoi Japanin pääministerille Fumio Kishidalle olevansa valmis liittymään GCAP-ohjelmaan, viimeksi mainitun vierailu Jeddahissa muutama päivä sitten.

Lontoon kannalta valitettavasti Tokio on herättänyt Britannian ja Italian toiveita puolustusministeri Yasukazu Hamadan äänellä. Todellakin, Japani ei aio toivottaa Saudi-Arabiaa tervetulleeksi GCAP-ohjelmaan huolimatta hyvistä suhteista Riadiin useista syistä.

GCAP:n kuudennen sukupolven hävittäjäohjelma kiinnostaa Saudi-Arabiaa
Saudi-Arabia haluaa liittyä GCAP:n kuudennen sukupolven taistelulentokoneiden ohjelmaan

Ensinnäkin Japanin viranomaiset pelkäävät, että uuden kumppanin saapuminen hidastaa ohjelmaa ja hidastaa muutamalla vuodella muutama kuukausi sitten asetettua erittäin kunnianhimoista alustavaa aikataulua, jonka tavoitteena oli ottaa uusi hävittäjä käyttöön vuodesta 2035 alkaen. .

Empiirinen sääntö onkin, että osuustoiminnallisen menoohjelman kustannukset ja viiveet kasvavat kumppaneiden lukumäärän neliön mukaan. Jos GCAP-ohjelma on kuitenkin suunniteltu ottamaan käyttöön 3 kumppania vuonna 2035, sen pitäisi tämän säännön mukaan liukua vuoteen 2038 asti.


LOGO meta Defense 70 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit