Zeitenwende: Saksa perääntyy puolustustavoitteistaan

Saksan hallitus vääristelee Bundeswehrin ja Zeitenwenden erityisrahaston tavoitteita uudessa vuoden 2024 budjettilaissa ja uhkaa Saksan armeijoiden tehokasta jälleenrakennusta.

Puhuessaan liittopäivien edessä 27. helmikuuta 2022, kolme päivää Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen Ukrainaa vastaan, liittokansleri Olaf Scholz esitti kunnianhimoisen aloitteen, jonka tarkoituksena on antaa Bundeswehrille mahdollisuus korjata lyhyen aikavälin kykypuutteitaan. Myöhemmin nimeltään Zeitenwende-Rede (Puhe aikakauden muutoksesta), se perustui kahteen avainmittaan.

Siten 100 miljardin euron välittömään vapauttamiseen tarkoitetun budjetin pitäisi antaa Saksan asevoimille mahdollisuus toteuttaa vuonna 2022 ohjelmia, joilla korjataan kriittisimmät lyhyen aikavälin puutteet 20 vuotta kestäneen kriittisen aliinvestoinnin jälkeen Saksassa. puolustusponnisteluja.

Toinen toimenpide, joka usein jätettiin huomiotta, mutta yhtä kriittinen, suunniteltiin nopeasti nostamaan Bundeswehrin budjetti "yli 2%" Saksan BKT:sta Saksan viranomaisten vuonna 2014 Cardiffin NATOn huippukokouksessa tekemien sitoumusten mukaisesti.

Olaf Scholzin Zeitenwenden puhe liittopäivissä 27. helmikuuta 2022
Olaf Scholz puheessaan 27 Bundestagissa

Näiden kahden toimenpiteen yhteistoiminnan pitäisi mahdollistaa kolhitun Bundeswehrin nopea ja kestävä muutos, joka ei tuolloin pystyisi lähettämään 30 päivän kuluessa enempää kuin moottoroitua pataljoonaa, muutamaa taistelulentokonetta ja kourallinen fregatteja ja korvetteja. Esimerkiksi Venäjän uhka, kuten Bundeswehrin esikuntapäällikkö oikeutetusti huomautti Venäjän hyökkäyksen jälkeisenä päivänä Ukrainaa vastaan, Saksan yleisen mielipiteen ja suuren osan sen poliittisen luokan suureksi harmiksi.

Sen jälkeen asiat ovat valitettavasti muuttuneet paljon, ja se, jonka piti olla Saksan armeijoiden voiman lisäämisen tukipilari Euroopassa Venäjän uhan edessä, on vähitellen muuttunut valtavaksi poliittis-budjettihuijaukseksi, joka on kaukana alunperin ilmoitetut tavoitteet.

Zeitenwende (ajanmuutos) on yhä vaikeampi havaita

2010-luvulla ja varsinkin sen jälkeen, kun se sitoutui vuonna 2014, kuten kaikki NATO-maat, omistamaan 2 % bruttokansantuotteestaan ​​puolustukseen, Saksan viranomaisten ensisijainen ominaisuus tällä alalla oli osata antaa tekosyitä oikeuttaakseen. sen noudattamatta jättämisestä.

On totta, että Berliini ei tuolloin ollut ainoa pääkaupunki, joka osoitti vääntymistä etääntyäkseen tästä sitoumuksesta, kun taas vuonna 2020 vain viisi Euroopan maata käytti yli 5 prosenttia bruttokansantuotteestaan ​​puolustukseensa. Useat Euroopan kansleriat olivat jo ilmoittaneet, etteivät he aio saavuttaa tätä tavoitetta vuonna 2.

Valitettavasti juuri tätä olemme nähneet viime päivinä Saksan puolustusponnistelujen osalta. osana vuoden 2024 talousarvioesitystä, joka muutti suurelta osin alkuperäistä vuodelta 2022 peräisin olevaa lakiesitystä tällä alalla.

Näin ollen, kun alkuperäisessä laissa määrättiin Saksan puolustusponnistuksista 2022 % BKT:stä vuoteen 2 mennessä, uudessa laissa vuodet 2022 ja 2023 jätetään näiden tavoitteiden ulkopuolelle, jolloin Bundeswehrin 20 miljardia euroa olisi pitänyt myöntää. hänelle takautuvasti.

F 35A huolto e1681302744721 Puolustusvoimien budjetit ja puolustustoimet | Saksa | sotilaalliset liitot
Lähes 50 % Bundeswehrin erikoisrahastosta on tarkoitettu amerikkalaisille tai israelilaisille yrityksille

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi vuonna 2024 100 miljardin euron investoinnit integroidaan nyt suoraan Saksan puolustustoimiin, mikä on ristiriidassa alkuperäisten tavoitteiden kanssa, varsinkin kun tätä mekanismia käytetään tämän luottorajan loppuun asti.

Kun tämä määräaika on saavutettu, eli vuonna 2027, uudessa budjettilaissa säädetään, että Saksan puolustusponnistelut säilytetään 2 prosentin tasolla BKT:sta lisäämällä Bundeswehrin budjettia, mutta ei kuitenkaan antaisi rahoitusmenetelmiä massiivisille. lisäystä, joka tarvitaan tämän tavoitteen saavuttamiseksi vuonna 2028, tietäen, että on hyvin epätodennäköistä, että hallitseva koalitio kestää tuohon päivään asti.

Lopuksi, kun 100 miljardin euron määräraha oli tarkoitus varata erikseen budjetoituihin hankintaohjelmiin, tämä näkee uudessa lain tekstissä sen soveltamisalan laajentuneen huomattavasti, kun taas velvollisuus hallinnoida hankinta-ohjelmia yksitellen kiinteän kokonaismäärän sisällä on kadonnut. .

Toisin sanoen 27. helmikuuta 2022 järjestetyn Zeitenwende-Reden kaksi keskeistä toimenpidettä on yhdistetty yhdeksi aloitteeksi, joka on myös muuttunut läpinäkymättömäksi ja jota tullaan käyttämään huomattavasti alun perin suunniteltua pidemmälle, kun taas EU:n rakenteelliset budjettialijäämät Bundeswehrin toimintakykyä vakavasti heikentävä naamio peiteltiin taitavasti muutaman vuoden ajan ilman, että mitään ratkaisua todellisuudessa olisi tarjottu.

Bundeswehrin jälleenrakennus uhkasi

Tämän Saksan hallituksen toteuttaman budjettisuunnittelun ensimmäiset uhrit ovat Saksan armeijat. He eivät voi käyttää kaikkea erityisrahastoa puutteidensa korjaamiseen, koska sitä käytetään laajemmin, erityisesti poliittis-teollisten tavoitteiden tukemiseen, kuten Israelin Arrow 3 antiballististen järjestelmien hankinta tukemaan European Sky Shield -aloitetta, kun taas he ovat erikoistuneet vastaamaan uhkaan, jota Venäjällä ei ole.

Lisäksi erityisrahaston integroineiden armeijoiden vuotuisen talousarvion kasvun vuoksi niillä ei ole tarvittavia varoja sen rakenteellisten haittojen voittamiseksi, etenkään varaosien ja ammusten varastojen järjestämisen ja rahoituksen osalta.

Puma IFV -armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Saksa | sotilaalliset liitot
Saksan armeijoiden kaluston saatavuuden ja huollon vakavat ongelmat eivät todennäköisesti löydä ratkaisua lyhyellä aikavälillä

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Saksa | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit