Tavoittiko Varsova liian korkealle Puolan asevoimille?

La Puola toimii jäniksenä Euroopassa Puolan asevoimien puolustusponnisteluissa ja nykyaikaistamisessa viime vuosina ja erityisesti Venäjän Ukrainaa-vastaisen hyökkäyksen alusta lähtien. Varsova oli jo ennen Kiovaan kohdistuvaa hyökkäystä Naton erinomaisten opiskelijoiden joukossa tällä alueella 2,5 %:n puolustusponnistuksella, joka jäi tällä alueella vain Yhdysvalloille ja Kreikalle.

Siitä lähtien Puolan viranomaiset ovat tehneet maan sotilaallisten työkalujen rakentamisesta tärkeän strategisen tavoitteen kohdistamalla nopeasti puolustusponnisteluihin, jotka ylittävät 3,5 prosenttia maan BKT:sta, ja moninkertaistamalla ilmoitukset ja sopimusten hankinnat.

Ennennäkemätön ponnistus Puolan asevoimille

On sanottava, että nämä ilmoitukset voivat tehdä vaikutuksen, kun tavoitteena on nostaa 4:stä 6:een koneellista divisioonaa vuoteen 2035 mennessä, hankkimalla 1350 1 M2 Abrams ja K1400 -panssarivaunua, 96 700 jalkaväen taisteluajoneuvoa Borsuk, 155 Apache-panssarintorjuntahelikopteria tai lähes 9 XNUMX mm KXNUMX ja Krab itseliikkuvat tykit sekä yhtä monta HIMARSia ja K239.

Lentoalalla vuonna 34 julkistetun 35 F-2019A:n hankinnan lisäksi Puola on ostanut 50 eteläkorealaista FA-50-kevythävittäjää, ja katselee itsepintaisesti KF-21 Boramaea samalta rakentajalta, aikataulu vuodelle 2026. Laivastokentällä aloitettiin Miecznick-ohjelman ensimmäisen fregatin rakentaminen tällä viikolla, kun taas ORKA-sukellusveneohjelma käynnistettiin uudelleen.

Ensimmäiset puolalaiset FA-50:t otettiin käyttöön muutama päivä sitten
Ensimmäiset puolalaiset FA-50:t otettiin käyttöön muutama päivä sitten

Jopa avaruussektori on ottanut haltuunsa Varsova viime joulukuussa tehdyllä tilauksella kaksi sotilaallista havaintosatelliittia ranskalaiselta Airbus DS:ltä. Itse asiassa kaikki viittaa siihen, että Puolan armeijasta tulee tulevina vuosina valtava sotilaallinen väline, joka pystyy lähes yksin hillitsemään Venäjän uhkan, joka ei jää ilmaan uudelleen Ukrainan konfliktin päätyttyä.

Voimme myös ajatella, että länsieurooppalaisten viimeaikaiset irtisanoutumiset heidän armeijoidensa korkean intensiteetin kapasiteetin tiivistämisestä liittyvät osittain varmuuteen siitä, että Varsova tulee olemaan läpäisemätön jäätikkö Venäjän armeijoille tulevina vuosina.

Henkilöresurssien jännitteet

Puolan armeijat näyttävät kuitenkin länsimaisten kollegojensa tapaan kohtaavan merkittäviä vaikeuksia henkilöresurssien alalla, mikä saattaa uhata hallituksen suunnittelemaa poikkeuksellista työkalua.

mukaan Puolan puolustustietosivuston Defense24.pl julkaisema artikkeliPuolan armeijat joutuisivat itse asiassa kohtaamaan tällä alueella merkittäviä jännitteitä, jotka eivät liity rekrytointiongelmiin, kuten Länsi-Euroopassa tai Yhdysvalloissa, vaan sen johtajien uskollisuuteen.

Puolan asevoimilla on myös vaikeuksia henkilöresurssien suhteen
Puolan asevoimilla on myös vaikeuksia henkilöresurssien suhteen

Näin ollen artikkelin mukaan monet suuret johtajat, upseerit, mutta myös aliupseerit, jotka nykyään muodostavat asevoimien johtamisketjun selkärangan, jouduttavat eläkkeelle siirtymistään, mikä uhkaa ikä- ja palvelupyramidia. tehokas armeija.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puola | Puolustusanalyysi | Tykistö

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit