Yhdysvaltain laivasto lopettaa LCS Sioux Cityn palveluksesta vain 5 vuoden kuluttua maahantulon jälkeen

Yhdysvaltain laivasto ilmoitti juuri vetäytyvänsä LCS Sioux Cityn, Freedom-luokan 6. yksikön, liikenteestä, vaikka alus maksoi yli miljardi dollaria ja se otettiin käyttöön marraskuussa 1, vain viisi vuotta sitten.

Sanoa, että Yhdysvaltain laivaston Littoral Combat Ship tai LCS-ohjelma on valtava epäonnistuminen olisi varmaan eufemismi. Todellakin, luokka-alusten kohtaamien lukuisten takaiskujen lisäksi itsenäisyys et Vapaus Sen jälkeen kun alukset otettiin aktiiviseen palvelukseen 2000-luvun lopulla, nämä alukset eivät ole koskaan onnistuneet tekemään sitä, mihin ne oli suunniteltu.

Alun perin LCS-ohjelman tarkoituksena oli antaa Yhdysvaltain laivastolle kompensoida OH Perry -luokan fregattien palveluksesta poistaminen sekä Avenger-luokan miinanmetsästäjien tuleva eläkkeelle siirtyminen. Tätä varten Freedom and Independence -luokan aluksilla oli oltava suuri modulaarisuus, jotta ne pystyivät vastaamaan monenlaisiin tehtäviin aina vähemmän intensiivisillä alueilla olemisesta sukellusveneiden vastaiseen sodankäyntiin ja miinojen sodankäynti rantavyöhykkeellä.

Lukuisten kohtaamien vaikeuksien vuoksi tehtävämoduulien kehittäminen keskeytettiin vuonna 2015, jolloin alukset jäivät huonosti aseistettuiksi eivätkä kyenneet suorittamaan erikoistehtäviä, kuten ASW- tai miinasodankäynti. Samalla kansainvälisten jännitteiden kiristyminen vähentää näiden alusten hyökkäys- ja puolustuspotentiaalia, jotka eivät ole riittäviä Kiinan tai Venäjän laivastoa vastaan.

Itse asiassa, aiempien vuosikymmenien puolivälistä lähtien Yhdysvaltain laivasto sitoutui vähentämään toimitettavien LCS:n määrää radikaalisti. Näin ollen se toivoi vapauttavansa miehiä ja varoja uuden parhaillaan suunniteltavan fregattiohjelman aseistamiseen, josta tulisi myöhemmin Constellation-luokka. Tässä ei kuitenkaan otettu huomioon amerikkalaisten parlamentaarikkojen konservatiivisuutta ja heidän etujaan puolustaa ohjelmien jatkamista paikallisen poliittisen kuvan vahvistamiseksi.

riippumattomuus LCS Surface Fleet | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Kaksi ensimmäistä Independence-luokan LCS:ää on jo poistettu palveluksesta

Jos LCS-ohjelman oli alun perin tarkoitus toimittaa 50 alusta, se kuitenkin supistettiin 32 runkoon laivaston pyyntöjen vuoksi. Viimeiset yksiköt olivat vielä rakenteilla Australin ja Lockheed-Martinin telakoilla.

Jännitteiden, Kiinan ja Venäjän sotilaallisten resurssien ja Yhdysvaltain laivaston budjetti- ja henkilöstöasioissa kohtaamien vaikeuksien myötä se on kuitenkin ryhtynyt kolmen vuoden ajan suureen eroon kongressin kanssa poistaakseen mahdollisimman monta LCS:tä palvelusta. , koska niiden toimittamista ei voida estää.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit