JetZeron Z-5 integroitu korikuljetuskone: liittoutuneiden armeija, mutta uhka Airbusille

Yhdysvaltain ilmavoimat valitsevat Startup JetZeron ja lentokonevalmistajan Northrop-Grummanin kehittämän Z-5:n tutkiakseen integroidun rungon periaatetta ja avatakseen uusia mahdollisuuksia strategisten kuljetus- ja lentokonesäiliöalustensa tulevaisuudelle. kilpailua Airbusin kanssa siviililiikenteen alalla.

Muutama kuukausi sitten amerikkalainen ilmailujätti Northrop-Grumman esitteli näkemyksensä siitä, miltä tankkauksen tulevaisuus voisi näyttääl Yhdysvaltain ilmavoimista. Projektin, nimeltä Z-5, on kehittänyt startup JetZero, ja se perustuu Integrated Fuselage (Blended Wing Body tai BWB englanniksi) periaatteeseen, mikä takaa pienentyneen vastuksen ja parantaa merkittävästi suorituskykyä.

Jos Yhdysvaltain ilmavoimat eivät toistaiseksi ole valitsemassa tulevaa tankkerilentokonettaan KCz-ohjelman puitteissa, se oli kuitenkin herkkä B-2 Spiritin suunnittelijan ja B-21 Raider. Todellakin, tämä on juuri ilmoittanut, että se faloittaisi Z-5-mielenosoittimen rakentamisen vuoteen 2027 mennessä, jotta voidaan hankkia teknisiä taitoja, jotka hänen mukaansa ovat hyödyllisiä sekä sotilaskuljetuksissa… että kaupallisissa kuljetuksissa.

JetZeron Z-5:n suorituskyky kiinnostaa Yhdysvaltain ilmavoimia

On sanottava, että Z-5:stä ja yleisemmin integroidun rungon periaatteella suunnitelluista lentokoneista ei puutu armeijan vetovoimaa strategisen lentoliikenteen ja lennon aikana tapahtuvan tankkauksen alalla, kuten kuljetuslentokoneiden valmistajilta. siviili, kuten Boeing.

Tämä arkkitehtuuri mahdollistaa huomattavasti lentokoneen rungon, siipien ja moottoreiden aiheuttaman vastuksen vähentämisen suunnittelemalla kantavan lentokoneen rungon, ohuet siivet ja moottorin rungot naamioituihin osiin ilmanvastuksen vähentämiseksi. Lisäksi tämä muoto mahdollistaa kompaktimpien laitteiden suunnittelun, joilla on sama kantokyky kuin tällä hetkellä käytössä olevilla pitkillä putkimaisilla vuorauksilla.

JetZeron Z-5 perustuu integroituun runko-tyyppiseen arkkitehtuuriin

Kaikki tämä vähentää lentokoneen ilmanvastusta ja lisää samalla nostovoimaa, jolloin kulutus pienenee lähes 50 % samalla kuormituksella, mikä lisää autonomiaa tai toimintasädettä. Lisäksi lentokoneen rungon kohonnut nosto mahdollistaa lentokoneen hitaamman pysähtymisnopeuden ja sitä kautta nousun ja laskeutumisen lyhyemmillä matkoilla.

Tietysti sotilaallisesta näkökulmasta tällaiset esitykset voivat herättää suurta kiinnostusta. Itse asiassa ne mahdollistaisivat sellaisen strategisen kuljetuskoneen suunnittelun, joka on C-17:n seuraaja ja joka pystyy kuljettamaan suurempia kuormia pitkiä matkoja, ja kaikilla olisi lyhyemmät kiitoradat.

Tällä hetkellä erittäin strategisella alalla lennon aikana tapahtuvan tankkauksen alalla ne takaavat laajalti laajemman autonomian, jotta ne voivat vastata haasteeseen, jota Tyynenmeren teatteri edustaa Yhdysvalloille.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustustutkimus ja kehitys | Liikenne Ilmailu | Tankkeri lentokone

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit