Venäjän puolustusteollisuuden vienti romahti

Edellisen vuosikymmenen lopussa, vuosina 2019 ja 2020, Venäjän puolustusteollisuuden vienti oli keskimäärin 15 miljardia dollaria vuodessa. Ne edustivat silloin liittovaltion budjetin pääasiallista ulkomaanvaluutan lähdettä ja maan ensimmäistä vientiä harjoittavaa teollista toimintaa.

Tämän viennin tukemiseksi venäläiset yritykset luottavat yhä enemmän Moskovan lähellä vuosittain järjestettävään Army-näyttelyyn, jonka yleisö on kasvanut huomattavasti viime vuosina.

Venäjän puolustusteollisuuden viennin pudotus 70 % Army-2023 -näyttelyssä

Näin ollen näyttelyn 2021 painos antoi valmistajille mahdollisuuden allekirjoittaa yli 2 miljardia dollaria vientisopimuksia, mutta myös esitellä suurella fanfaarilla tiettyjä uusia ohjelmia, kuten Su-75 Checkmate kevyt hävittäjä.

shakkimatto Su7510 aseiden vienti | Puolustusanalyysi | Puolustusteollisuuden alihankintaketju
Kevyt hävittäjä Su-75 oli Army-2021 -shown tähti

Kahden vuoden ajan Venäjän sotavienti on kuitenkin ollut vapaassa pudotuksessa, mistä on osoituksena Rosoboronexportin ilmoitus Army-2023 -näyttelyn lopussa. Itse asiassa tämän painoksen aikana, jolla pyritään elvyttämään Venäjän sotilasviennin dynamiikkaa, tilauskertymä oli vain 600 miljoonaa dollaria, 70 % vähemmän kuin vuonna 2021.

Useat syyt selittävät tämän Venäjän viennin helvettiin laskeutumisen tällä alueella, jonka alkua löytyy vuodesta 2019, Ukrainan sodan seurausten ja amerikkalaisen CAATSA-lainsäädännön väliltä.

Venäjän armeijoiden 24 aloittama sotilaskampanja Ukrainaa vastaan, jonka alun perin oli määrä kestää vain muutaman päivän tai jopa muutaman viikon, on itse asiassa suuri vaikutus tähän tilanteeseen.

Ukrainan sodan vaikutukset Venäjän puolustusvientiin

Ensinnäkin konfliktin pysähtyminen ja Venäjän armeijoiden kirjaamat huomattavat tappiot miehissä ja kalustossa pakottivat Venäjän teollisuuden keskittämään tuotantonsa Venäjän resurssien elvyttämiseksi uhraten vientisopimukset.

Näin ollen useita toimitussopimuksia on keskeytetty, mukaan lukien eräät Venäjän puolustusteollisuuden perinteiset ja strategiset asiakkaat, kuten Intia, Algeria ja Vietnam. Tämän seurauksena kanta-asiakkaatkin ovat siirtyneet pois tämän toimialan tarjonnasta, mistä on osoituksena Venäjän tarjonnan syrjäytyminen monista kilpailuista erityisesti Intiassa länsimaisten laitteiden hyväksi.

T80 mutaaseiden vienti | Puolustusanalyysi | Puolustusteollisuuden alihankintaketju
Venäläiset laitteet eivät osoittaneet erinomaisia ​​kykyjä Ukrainan vastaisen konfliktin alussa

Venäjän asevoimien suorituskyky Ukrainassa erityisesti konfliktin alussa vaikutti todennäköisesti näiden asiakkaiden tyytymättömyyteen venäläisvalmisteisiin sotatarvikkeisiin. Tämä on erityisen herkkä tykistöjärjestelmien alalla, joka on selvästi ylempänä kuin länsimaiset vastineensa, panssaroidut ajoneuvot tai jopa maasta ilmaan -järjestelmät.

Siten lukuisat asejärjestelmät, joilla oli siihen asti imartelevaa mainetta, kuten S-400- tai Pantsir S-ilmatorjuntajärjestelmät, T-90M-panssarivaunu tai Su-34-hävittäjäpommikone, osoittivat ilmeisiä rajoja tämän konfliktin aikana. Ilman tehokasta kvantifiointia on todennäköistä, että Venäjän armeijan imago kansainvälisellä näyttämöllä on pysyvästi tahrautunut Ukrainassa.

CAATSA-lainsäädännön nousu

Vuonna 2017 Yhdysvaltain kongressi hyväksyi Countering America's Adversaries Through Sanctions Actin, lyhennettynä CAATSA, jonka presidentti Trump allekirjoitti 2. elokuuta 2017. Tämä mahdollisti Yhdysvaltojen toimeenpanovallan ja kongressin asettamisen pakotteisiin valtioille, kuten henkilöille ja yrityksille, koska ne olivat hankkineet tiettyjä strategisia laitteita Yhdysvaltojen vastustajilta, kuten Pohjois-Korealta, Iranilta ja Venäjältä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Asevienti | Puolustusanalyysi | Puolustusteollisuuden alihankintaketju

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit