Tyytymättömyys SSN-AUKUS-ohjelmaa kohtaan lisääntyy Australiassa, myös hallitsevassa työväenpuolueessa

Vuonna 2022, muutama kuukausi julkistamisen jälkeen, AUKUS-liittouma ja Australian, Iso-Britannian ja Yhdysvallat yhdistävä SSN-AUKUS-ohjelma, joka suunnittelee tarjoavansa Australian kuninkaalliselle laivastolle kahdeksan ydinaseiskun merimiestä, nauttivat. merkittävä kansantuki Australiassa.

Tuolloin itse asiassa 33 prosenttia australialaisista sanoi kannattavansa näitä ohjelmia, kun taas 37 prosenttia sanoi kannattavansa jonkin verran. Vain 11 % vastaajista vastusti jyrkästi Australian laivaston ydinsukellusveneiden suunnittelua ja hankintaa.

368 miljardia dollaria myöhemmin, SSN-AUKUS-ohjelman alustava budjetti Antony Albanesen työväenpuolueen hallituksen suunnittelemana, yleisön käsitys tästä aiheesta on muuttunut merkittävästi.

mukaan viime maaliskuussa tehty tutkimus26 % vastaajista kannatti ohjelmaa voimakkaasti (-7 %), ja 41 % sanoi olevansa melko myönteinen (+4 %) ja 21 % vastusti sitä (+4 %). A toinen kysely, jonka toinen instituutti tuotti samaan aikaan, jopa ehdotti, että kansan tuki ohjelmalle oli nyt yhtä suuri kuin sitä vastustajat.

SSN Virginia Block IV:n lanseeraus
Kolmesta viiteen Australian kahdeksasta SSN:stä tulee olemaan Virginia-luokan aluksia, jotka on suunniteltu ja rakennettu Yhdysvalloissa ilman Australian teollisuuden osallistumista.

Tämä dynamiikka siirtyi nykyisen hallitsevan Australian työväenpuolueen vuosikokoukseen, joka pidettiin tällä viikolla Brisbanessa. Itse asiassa puolueen vasen siipi sekä sen muodostavat voimakkaat ammattiliitot ovat jättäneet hakemuksensa esitys, jonka tarkoituksena on erityisesti estää SSN-AUKUS-ohjelman jatkuminen Albanian hallituksen tukemana.

Ohjelman vastustajien mielestä aiheesta ei ole varsinaisesti käyty julkista keskustelua, varsinkin kun yleinen käsitys Kiinan uhkan todellisuudesta ei ole läheskään niin yksiselitteinen kuin AUKUS-kyselyt antavat ymmärtää.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Australia | Sotilaalliset laivaston rakenteet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit