Washington lyö vetoa Etelä-Korean ja Japanin liittoutumisesta, joka kohtaa Kiinan, Pohjois-Korean ja Venäjän Tyynellämerellä

Presidentti Biden yrittää rakentaa Etelä-Korean ja Japanin liittouman selviytyäkseen kasvavista jännitteistä ja uhista Läntisen Tyynenmeren alueella kutsumalla molempien maiden valtionpäämiehet yhteen Camp Davidiin.

18 AEGIS-hävittäjällä, yli 40 hyökkäyssukellusveneellä, noin 600 fregatilla ja yli XNUMX taistelukoneella Etelä-Korean ja Japanin meri- ja ilmavoimien koordinoidun toiminnan edustama sotilaallinen voima olisi huomattava. Se voi jopa osoittautua riittäväksi hillitsemään Kiinan, Venäjän ja Pohjois-Korean armeijoiden voiman nousua tällä alueella.

Tämä sotilaallinen potentiaali ei todellakaan ole ohittanut Washingtonia, joka kamppailee pysyäkseen Pekingin määräämässä teollisessa ja teknologisessa tahdissa. Toisin kuin Euroopan maat, jotka ovat onnistuneet siirtymään sotahistoriansa pidemmälle, Soulilla ja Tokiolla on viime vuosikymmeninä aina ollut suhteet, jotka ovat lievästi sanottuna myrskyisät.

Kyseinen ajanjakso 1910-1945, jota leimaaKorean niemimaan miehitys Japanin valtakunnan toimesta. Tähän liittyi lukuisia keisarillisten joukkojen harjoittamia väärinkäytöksiä sekä miehittäjän "alempiarvoisena" pitämän korealaisen työvoiman massiivista riistoa.

Jos modernilla Japanilla ei tietenkään ole juurikaan tekemistä keisarillisen esi-isänsä kanssa, kauna jatkuu Etelä-Koreassa Japania vastaan, ja sitä käytetään säännöllisesti hyväksi kansallismielisesti vaalitarkoituksiin, erityisesti vaatimaan korvauksia Tokiosta.

Etelä-Korean ja Japanin liitto muodostaisi huomattavan meri- ja ilmavoiman Länsi-Tyynenmeren teatterissa.
Etelä-Korean ja Japanin liitto muodostaisi huomattavan meri- ja ilmavoiman Länsi-Tyynenmeren teatterissa.

Japanin poliittinen luokka ja erityisesti vuodesta 2012 vallassa ollut nationalistinen liberaalidemokraattinen puolue puolestaan ​​uskoo, että se on jo ratkaissut asian, eikä aio toimia ponnahduslautana Etelä-Korean sisäpolitiikalle.

Jos Washington olisi saavuttanut tiettyjä etuja 2010-luvulla, maiden väliset suhteet heikkenivät jälleen vuonna 2019, siihen pisteeseen, että Etelä-Korean parlamentti äänesti laista, joka kieltää suhteiden normalisoinnin Tokion kanssa niin kauan kuin virallista anteeksipyyntöä ja taloudellista korvausta ei ole saatu.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Etelä-Korea | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit