Puolan armeija vastaanottaa 700 raskasta CBWP:n jalkaväen taisteluajoneuvoa

Uudet puolalaiset CBWP:n jalkaväen taisteluajoneuvot, jotka on tarkoitettu M1 Abramsin raskaiden panssarivaunujen mukana, ovat saaneet puolustusministeriön hyväksynnän. Puolustusministeriö on juuri allekirjoittanut puitesopimuksen suunnittelun aloittamisesta.

Puolan puolustusministeri Mariusz Błaszczakista on viime kuukausina tullut kaikkien puolustusuutisia käsittelevien uutissivustojen ja lehtien paras ystävä. Ei todellakaan mene viikkoon ilmoittamatta Puolan armeijoiden suuresta uudesta puolustusohjelmasta.

Jopa näinä helleaallon ja loppukesän aikoina, jotka eivät suotu ilmoituksia tällä alalla, ei ole poikkeusta tähän sääntöön. Niinpä hän ilmoitti viime viikon lopulla hyväksyneensä puitesopimus 700 CBWP-ohjelman raskaan jalkaväen taisteluajoneuvon suunnittelusta ja valmistuksesta (varten ciężkich bojowych wozów piechoty puolaksi kirjaimellisesti raskas jalkaväen taisteluajoneuvo).

700 CBWP:n jalkaväen taisteluajoneuvoa Puolan armeijalle

Nämä 700 panssaroitua ajoneuvoa, jotka on suunniteltu Puolan armeijan palveluksessa olevien KRAB- ja K9-aseen rungolle, on tarkoitettu tukemaan Yhdysvalloista tilattua noin 350 M1 Abrams -raskasta panssarivaunua. 1.400 1000 Borsuk (mäyrä) keskikokoista jalkaväen taisteluajoneuvoa seuraa 2 2 KXNUMX- ja KXNUMXPL Black -panssarivaunuja Panther eteläkorealaiset.

CBWP:n jalkaväen taisteluajoneuvot luottavat samaan runkoon kuin AHS Krab
CBWP:n jalkaväen taisteluajoneuvot luottavat samaan runkoon kuin AHS Krab

Vaikka CBWP-ohjelmasta on vielä vähän tietoa saatavilla, näyttää siltä, ​​​​että säiliö on huomattavasti raskaampi ja paremmin suojattu kuin Borsuk, jota seuraa ja käyttää tehokkaampi moottoriyksikkö. Se kuljettaa samaa kolmen hengen miehistöä, mutta kuljettaa kahdeksan aseistettua sotilasta ja Borsukin kuusi sotilasta.

Se pystyy myös vastaanottamaan lisäsuojauksen reaktiivisten tiilien muodossa, mutta myös lisälevyjä sekä hard-kill APS-aktiivisen suojajärjestelmän, jonka mallia ei ole vielä määritelty. Pohjaa vahvistetaan myös miinojen ja muiden suojareleiden vastustamiseksi.

BPW Borsukin ZSSW-30 torni

Toisaalta se tulee käyttämään samaa ZSSW-30 robottitornia kuin BPW Borsuk ja KTO Rosomak, 8×8 panssaroitu ajoneuvo, suomalaisen Patria AMV:n muunnos, joka on myös Puolan armeijoiden tilaama 997 kappaletta. Puolet valmistetaan jalkaväen taisteluajoneuvona ja toinen panssaroituna miehistönvaununa, joka on aseistettu 12,7 mm:n raskaalla konekiväärillä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 jalkaväen taisteluajoneuvoa | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit