Puolustusministeriön mukaan 32 Romanian 48:sta Lockheed-Martin F-35A:sta tilataan vuonna 2024.

Romania ilmoitti aikovansa virallistaa ensimmäinen tilaus 32 Lockheed-Martin F-35A -stealth-hävittäjälle, vuodesta 2024 aseistaa vuodesta 2030 alkaen kaksi ensimmäistä kolmesta hävittäjälentueesta, jotka aikoivat ottaa käyttöön amerikkalaisen lentokoneen.

Romanian viranomaisten aikomus hankkia amerikkalainen Lockheed-Martin F-35A -hävittäjä ilmavoimien modernisointia varten ei ole mitenkään yllätys. Itse asiassa jo vuonna 2019 tietyt kaiut ehdottivat, että Bukarest liittyisi F-35-seuraan heti, kun sen talous sen sallii.

Sodan syttyessä Ukrainassa, jonka kanssa Romanialla on yhteistä rajaa 530 kilometriä, jännitteet Venäjän uhkaamassa Moldovassa ja Mustallamerellä, Bukarest, kuten monet sen itäeurooppalaiset naapurit, vauhditti merkittävästi ja laajensi puolustustavoitteitaan ja aikataulujaan. .

Tästä syystä Bukarest ilmoitti muutama kuukausi sitten aikovansa laajentaa puolustusponnistelujaan, jotka on jo nostettu 1,2 prosentista 2 prosenttiin BKT:sta vuodesta 2012 vuoteen 2022, yli 2,5 prosenttiin tulevina vuosina. Samaan aikaan, 10 miljardia euroa maajoukkojen nykyaikaistamiseen vapautettiin ja kahden hyökkäyssukellusveneen hankinta validoitiin, Scorpene on laajalti odotettu tälle sopimukselle.

MIG21 Romania.jpg Hävittäjälentokone | Sotilasliitot | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Useiden kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien jälkeen romanialaiset Mig-21 Lancerit kiellettiin lentämästä huhtikuussa 2022. Kaksi kuukautta myöhemmin Bukarest osti 32 käytettyä norjalaista F-16:ta 385 miljoonalla dollarilla odotusratkaisuna, kunnes ensimmäinen F-35A saapuu.

Romanian ilmavoimien modernisointi toteutetaan kahdessa vaiheessa. Kesäkuussa 2022 Bukarest ja Oslo sopivat32 käytetyn norjalaisen F-16:n hankinta Romanian ilmavoimien toimesta ja liity 17 portugalilaiseen F-16 Block 15:een, joka ostettiin käytettynä vuosina 2013 ja 2019 korvaamaan sen MIG-21.

Toisessa vaiheessa Romanian ilmavoimat aikovat varustaa itsensä kolmella laivueella, jotka on aseistettu Lockheed-Martinin 5ᵉ sukupolven F-35A-hävittäjällä. Puolustusministeriön julkaiseman ensimmäisen tilauksen odotetaan siis valmistuvan vuonna 2024.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense logo 93x93 2 Hävittäjälento | Sotilasliitot | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit