Boeing F-15EX Eagle II lähestyy Indonesiaa ja sen ensimmäinen vientitilaus

Indonesian puolustusministeri Prabowo Subianto allekirjoitti 21. elokuuta yhteisymmärryspöytäkirjan 24 F-15EX Eagle II -lentokoneesta Indonesian ilmavoimille vieraillessaan Boeingin tehtaalla Saint-Louis'ssa, joka valmistaa lentokoneita Yhdysvaltain ilmavoimille.

Vuoden 2021 alussa Indonesian ilmavoimien esikuntapäällikkö ilmavoimien marsalkka Fajar Prasetyo esitti yksityiskohtaiset tulevat hankintasuunnitelmat maan ilmavoimien modernisoimiseksi. Korvaakseen edelleen käytössä olevat Su-30 ja Su-27 sekä vanhimmat F-16:t se suunnitteli hankkivansa 36 ilmailua Rafale Ranskalaiset sekä kahdeksan amerikkalaista Boeing F-15EX Eagle II raskasta hävittäjää.

Tuolloin esitetty tavoite näiden kahden lentokoneen tilauksesta vuoden loppuun mennessä vaikutti tuolloin liian kunnianhimoiselta. Ja itse asiassa jouduttiin odottamaan seuraavaan vuoteen ensimmäistä 6:n tilausta Rafale Jakarta allekirjoitti sitoumuksen 42 lentokoneesta.

Samana vuonna, helmikuussa 2022, Indonesian ilmavoimat ja sen puolustusministeri Prabowo Subianto saivat parlamentin suostumuksen neuvotella 36 F-15EX-hävittäjän tilauksesta.

Yhteisymmärryspöytäkirja allekirjoitettiin 24 Indonesian F-15EX Eagle II -koneelle

Puolentoista vuoden neuvottelujen jälkeen tämän tilauksen ensimmäinen vaihe, 24 koneeseen, saatiin päätökseen 21. elokuuta.Prabowo Subianto allekirjoitti yhteisymmärryspöytäkirjan Boeing-yhtiön kanssa, hänestä. Indonesian puolustusministeri vieraili tilaisuutta varten Boeingin teollisuusalueella Saint-Louisissa, joka valmistaa F-15EX Eagle II:ta Yhdysvaltain ilmavoimille, mutta myös F/A-18 E/F Super Hornetia Yhdysvaltain laivastolle.

Probowo Subianto boeing mou Hävittäjälentokoneita | Sotilaslentokoneiden rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Mark Spears (Boeingin hävittäjäohjelmien apulaisjohtaja) ja Marshall Yusuf Jauhari allekirjoittivat Indonesian ja Boeingin välisen yhteisymmärryspöytäkirjan St. Louisissa, Missourissa, Indonesian puolustusministeri Prabowo Subianton alaisuudessa.

Toistaiseksi tämän allekirjoituksen lisäksi ei ole julkistettu tietoa tulevan sopimuksen laajuudesta, sen hinnasta tai aikataulusta. Voimme kuitenkin olettaa, että Indonesian parlamentin alun perin myöntämä 13 miljardia dollaria ei riittänyt 36 lentokoneen eli kolmen laivueen laivastolle.

Lisäksi se on vasta ensimmäinen askel monimutkaisessa prosessissa, jolle on vielä saatava lupa FMS:ltä ja Yhdysvaltain senaatilta ja joka ennen kaikkea käydä läpi Indonesian luottolupamenettelyn käänteet. Toisin sanoen on todennäköistä, että indonesialainen F-15EX, jos sopimus vahvistetaan, tulisi parhaassa tapauksessa käyttöön vasta vuosikymmenen lopussa.

Jakartan ilmavoimilla on kuitenkin hätätilanne. Ilman Yhdysvaltojen kantoja, kuten Japani tai Etelä-Korea saattaa olla, Indonesialla on kuitenkin edessään kasvavia jännitteitä Kiinan kanssa Pekingin määräämän Etelä-Kiinan meren tosiasiallisen liittämisen vuoksi.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit