96 puolalaista AH-64E Apache -taisteluhelikopteria, jotka FMS on validoinut 12 miljardilla dollarilla

American Foreign Military Sales (FMS) on vahvistanut Puolan pyynnön hankkia 96 AH-64E Apache-helikopteria sekä suuri määrä ammuksia, kaikki 12 miljardilla dollarilla. Vaikka taisteluhelikopterin tulevaisuus on kiistanalainen, mikä on tämän mahdollisen uuden Puolan asetilauksen tulevaisuus?

12 miljardia dollaria! Tämä on tähtitieteellinen summa, jonka American Foreign Military Sales on hyväksynyt seuraava tilaus Puolan puolustusministeriöltä, varustaa ja aseistaa tulevan taisteluhelikopterilaivastonsa panssarintorjuntakomponentti.

On sanottava, että tällä alalla, kuten monilla muillakin, Varsova ajattelee isosti. Tuomari itse: 96 Boeing AH-64E Apache -taisteluhelikopteria, kuuluisien lentokoneiden viimeisin kehitys, mutta myös 1844 AGM-144R2 Hellfire -panssarintorjuntaohjuksia, 460 AGM-179A JAGM -panssarintorjuntaohjuksia, 508 Stinger-92 FIM. ilma-ohjuksia sekä 37 AN/APG-78 tutkaa ja 96 MRFI 2 AN/APR-48B interferometriä.

Tähän lisätään suuri erä varaosia, simulaattoreita sekä mittava koulutuspalvelu. Jos tämä tilaus annettaisiin kokonaisuudessaan, Puolan armeija ei olisi vain maailman toiseksi suurin AH-64E:n operaattori, vaan niillä olisi myös Euroopan suurin raskaiden taisteluhelikopterien laivasto.

Miten Foreign Military Sales tai FMS toimii?

Tähän runsaaseen varusteluun ja kustannuksiin on kuitenkin suhtauduttava varoen, koska se on itse asiassa vain Foreign Military Salesin eli FMS:n liittolaisilleen myöntämä enimmäislupa.

FMS on luotu helpottamaan puolustustarvikkeiden vientiä amerikkalaisteollisuudesta liittolaisilleen, ja se sallii Yhdysvaltojen liittolaisten hankkia sotilasvarusteita Pentagonin omille armeijailleen hankkimien standardien ja ehtojen mukaisesti.

F35B italia Taisteluhelikopterit | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
FMS mahdollistaa liittoutuneiden asetilausten standardoinnin ja virtaviivaistamisen Yhdysvaltain puolustusteollisuudelle.

Sen tehtävänä on virtaviivaistaa vientitilausten integrointia tuotantovirtaan ja taata eri puolilla maailmaa käytössä olevien laivastojen suurempi homogeenisuus, mikä helpottaa ylläpitoa ja kehitystä. Sen avulla voidaan myös teoreettisesti hyötyä suurempien sarjojen alhaisemmista tuotantokustannuksista.

Itse asiassa FMS:n antama hyväksyntä ja hinnat ovat voimassa vain sen omien spesifikaatioiden kautta, eli meneillään olevassa suunnittelussa suunniteltujen tuotantojen yhdistämisen amerikkalaisten joukkoihin sovellettavien hintojen kanssa.

Näin ollen on tapana, että FMS arvioi systemaattisesti Yhdysvaltojen liittolaisten pyytämän tärkeimmän kirjekuoren, tietäen, että "joka voi tehdä enemmän, voi tehdä vähemmän". Hyvin usein loppuun allekirjoitetut sopimukset, joille on saatava myös toimeenpanon ja Yhdysvaltain kongressin hyväksyntä validoitavaksi, ovat huomattavasti annettuja arvioita pienemmät.

Puolan tulevan järjestyksen tapaus

Puolan tapauksessa on kuitenkin hyvin mahdollista, että saatu järjestys on hyvin lähellä FMS:n antamaa arviota. On todellakin epätodennäköistä, että Puolan viranomaiset tarkistavat alaspäin laivaston määrää, josta on tullut poliittinen merkki, jos PiS todellakin voittaa lokakuun parlamenttivaalit.

K2 musta Panther PL 01 e1670866364715 Taisteluhelikopterit | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
Puola on viime kuukausina moninkertaistanut puolustustarvikesopimukset sekä niihin liittyvät menot.

Muuten voimme toisaalta odottaa useiden tänään neuvoteltavana olevien sopimusten syvällistä kyseenalaistamista, jotka tiedämme kumulatiiviset kustannukset painavat tulevaisuudessa voimakkaasti maan taloudellista terveyttä.

Triviaalisemmin sanottuna, jos PiS voittaa tulevat vaalit, on täysi syy uskoa, että FMS:n arvioima sopimus toteutetaan täysin, vaikka sen aikataulua ei vielä ole julkistettu, mikä jättää puolalaisille tietyn liikkumavaran. johtajia.

Muuten voimme odottaa, että tämä sopimus yksinkertaisesti unohdetaan ja että uudella hallituksella on jo paljon tehtävää neuvotella uudelleen allekirjoitetut ja toteutetut sopimukset julkisen talouden säilyttämiseksi.

Boeing AH-64E Apache -taisteluhelikopteri

AH-64D Longbow Apachen kehitys, AH-64E hyötyy lukuisista parannuksista, mukaan lukien uudet T700-GE-701D-turbiinit, joista kukin tuottaa 1 994 hv, 104 enemmän kuin Longbow'n T700-GE-701C. Tämä tehonlisäys ja uusi komposiittiroottori mahdollistavat suuremman matkanopeuden, suuremman korkeuden ja paremman ohjattavuuden.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Taisteluhelikopterit | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit