Drones vs jamming: Kiinalaiset insinöörit liikkuvat nopeasti

Drones vs. Jamming -kilpailussa jälkimmäisellä näyttää olevan etu Ukrainassa, kun taas kiinalaiset tutkijat ilmoittavat merkittävistä edistysaskeleista tekoälyn alalla, jotka voivat muuttaa tätä voimatasapainoa merkittävästi.

Jos droonit ovat epäilemättä osoittaneet tehokkuutensa Ukrainassa, tämä pätee myös häirintäjärjestelmiin, jotka on suunniteltu torjumaan niitä. Tosiasia on Ukrainan joukkojen mukaan nämä menettää yli 10 000 kaikentyyppistä dronia joka kuukausienimmäkseen venäläisillä häirintäjärjestelmillä.

Itse asiassa, kun dronilta viedään sen GPS-sijaintitiedot ja/tai yhteys sitä ohjaavaan operaattoriin, se ei pysty enää jatkamaan tehtäväänsä ja päätyy useimmiten maahan kaatumiseen.

Vastatakseen tähän haasteeseen kiinalaiset insinöörit ovat suunnitelleet tekoälyn, joka pystyy ohjaamaan dronea ja suorittamaan tehtävän myös ilman GPS-signaalia. Se pystyisi jopa havaitsemaan, tunnistamaan, jäljittämään ja tarvittaessa ottamaan vastaan ​​ja tuhoamaan omia kohteitaan, vaikka silloin vaadittaisiin ihmisen lupa.

Drones vs jamming: etu kiinalaisille droneille

Tämä käy ilmi heinäkuussa Engeenering-tiedelehdessä julkaistusta artikkelista. Tämän artikkelin mukaan, kiinalaiset insinöörit ovat kuulemma tehneet merkittäviä läpimurtoja videosignaalin käsittelyssä, minkä ansiosta drooni voi laskea oman sijaintinsa, mutta myös mahdollisen kohteen sijainnin ja nopeuden.

Drone vs. jamming sodassa jammiminen on saamassa yliotteen Ukrainassa, ainakin siellä missä sitä on.
Drone vs. jamming sodassa häirintä saa etua Ukrainassa, ainakin siellä missä sitä on.

Itse asiassa tällä tekniikalla varustettu drone pystyisi suorittamaan tehtäviä ympäristössä, jossa ei ole GPS-signaaleja (Baidu Kiinassa). Siksi se olisi epäherkkä tällä hetkellä kehitetyille häirintätekniikoille vastaamaan tähän uhkaan, vaikka yhteys operaattoriin näyttäisi toistaiseksi edelleen tarpeelliselta ainakin ampumiskäskyn saamiseksi.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Tekoäly | Pääsyn epääminen | Taisteludroneja

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit