Espanjan armeijat modernisoivat ja tilaavat 394 VAC-panssaroitua ajoneuvoa 2 miljardilla eurolla

Espanjan hallitus on ilmoittanut tilauksesta 394 VAC-panssaroitua ajoneuvoa korvaamaan Espanjan armeijan käytössä olevat M113:t 2 miljardilla eurolla.

Kuten suurin osa Euroopan pääkaupungeista, Madrid on sitoutunut viime kuukausina lisäämään puolustusponnistelujaan vastatakseen jännitteiden kehittymiseen Euroopassa ja maailmassa. Näin ollen vuonna 2023 Espanjan armeijoiden budjetti on 12,5 miljardia euroa, miljardi euroa eli 1 % enemmän kuin vuonna 8.

Tämä pyrkimys ei kuitenkaan ole läheskään riittävä Naton standardien täyttämiseksi. Se edustaa itse asiassa vain 1,2 prosenttia Espanjan BKT:sta, kaukana allianssin vuodelle 2 vaatimasta 2025 prosentista, mikä tekee maasta toiseksi viimeisenä tällä alalla, ylittäen vain 0,65 prosenttia Luxemburgista.

Sitä paitsi Madrid ei ole toistaiseksi antanut lujaa liikerataa tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Intensiivinen demokraattinen vuorottelu Pyreneiden takana ei myöskään edistä vakaan keskipitkän aikavälin kehityskulkua tällä alueella.

Toisaalta Espanjalta ei puutu kunnianhimoa etenkään kehittää puolustusteollisuuttaan. Maa on näin tehnyt Navantia on merkittävä toimija sotilasalusmarkkinoilla, joka on saavuttanut menestystä kansainvälisellä näyttämöllä.

VAC-panssaroidut ajoneuvot käyttävät samaa ASCOD-alustaa kuin Pizarro VCI:t
VCI Pizarro jakaa saman ASCOD-alustan kuin tuleva VAC Espanjan armeijassa

Jo hyvin läsnä sotilaallisen lentoliikenteen alalla CASA (Airbus-ryhmä), se on myös asemoitunut vahvasti FCAS:n kuudennen sukupolven taistelulentokoneiden ohjelmaan saamalla kolmanneksen ohjelman T&K-kuormasta huolimatta siitä, että sillä ei ole näkökulmaa alalla Ranskaa ja Saksaa vastaan.

Näin on myös panssaroitujen ajoneuvojen alalla. Jos Espanjan armeijat olivat viime aikoihin asti pääosin varustettuja amerikkalaisilla ja eurooppalaisilla panssareilla, Madrid on ponnistellut merkittävästi kehittääkseen tätä kykyä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit