Brasilia vahvistaa tulevan tilauksen 34 Saab JAS 39 Gripen EF:stä

Brasilian viranomaiset ovat ilmoittaneet tulevasta 34 uuden JAS 39 Gripen E/F -hävittäjän tilauksesta Brasilian ilmavoimille.

Vuonna 2013 ruotsalaisen lentokonevalmistajan Saabin vientipäällikkö Eddy de la Motte hymyili. Hän oli juuri saattanut päätökseen neuvottelut Brasilian kanssa ensimmäisestä 36 yksimoottorisen Gripen NG -hävittäjän erästä, Ruotsin ilmavoimien Flygvapnetin kanssa jo käytössä olevan JAS 39 Gripenin kehityksestä ja lentokonevalmistajan suurimmasta vientimenestyksestä. neljän operaattorin kanssa (Etelä-Afrikka, Unkari, Tšekki ja Thaimaa).

Sitten hän arvioi, että JAS 39 Gripen E (yksipaikkainen versio) ja F (kaksipaikkainen versio) vientimarkkinat olivat 400–450 lentokonetta.

JAS 39 Gripen EF aavikon ylitys

Kymmenen vuotta myöhemmin tunnelma oli aivan toinen Tukholmassa. Gripen EF ei todellakaan ollut kirjannut uusia tilauksia Brasiliasta, mutta se voitti järjestelmällisesti kansainvälisissä kilpailuissa amerikkalaisen F-35A:n (Kanada, Tanska, Suomi, Alankomaat, Norja, Puola ja Sveitsi). -16V (Bulgaria ja Slovakia) ja Rafale (Kroatia, Intia, Indonesia).

Jopa sen historialliset asiakkaat, kuten Tšekki ja Thaimaa, sekä sen naapurit, kuten Tanska, Norja ja erityisesti Suomi, pitivät parempana Lockheed-Martinin huomattavasti kalliimpaa konetta kevyen, tehokkaan ja taloudellisen ruotsalaisen hävittäjän sijaan.

Tässä yhteydessä Brasilian viranomaisten tällä viikolla antama ilmoitus sai erittäin todennäköisesti hyvän vastaanoton lentokonevalmistajalta, joka alkoi epäillä kykyään selviytyä tästä epäonnistumisesta.

f35 snow scaled 1 e1688051580896 Hävittäjälentokone | Brasilia | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
F-35A voitti Gripen NG:n kaikissa kilpailuissa, joissa kaksi lentokonetta kohtasivat.

Brasília onkin juuri ilmoittanut, että tuleva tilaus 34 uudesta JAS 39 Gripen E/F:stä allekirjoitetaan, ja sen rahoituksen tarjoaa52,8 miljardin realin kirjekuori eli 10 miljardia euroa, jonka liittohallitus investoi armeijoiden modernisointiin tulevina vuosina. Se tuo Brasilian ilmavoimien Gripen-laivaston 74 koneeseen.

Brasilian ilmavoimiin on tulossa 34 uutta Gripeniä

Brasilian uusi järjestys ei ole mitenkään yllätys. Maan ilmavoimat olivatkin alun perin arvioineet tarpeensa 108 lentokoneeksi, jotka oli tilattava kolmessa peräkkäisessä erässä.

Tämän vuoden toukokuusta lähtien on kuitenkin jouduttu odottamaan JAS 39 Gripen E:n brasilialaisen tuotantolinjan aktivointia, jotta kysymys etenee ja selviää.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Brasilia | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit