Pelastaako Italia ranskalais-saksalaisen seuraavan sukupolven tankkiohjelman MGCS:n? 1/2

Ranska voisi yrittää integroida Italian MGCS-ohjelmaan latribune.fr-sivuston mukaan. Pariisin kannalta tämä päätös näyttää olevan tarkoitettu pelastamaan ranskalais-saksalainen ohjelma, jota nykyään uhkaa kaikilta puolilta, erityisesti saksalaisen teollisuuden toimesta, joka elvyttää entisiä menestyksiään vientimarkkinoilla.

Lukuvuoden 2023 alku on todennäköisesti vähintäänkin tapahtumarikas Ranskan puolustusteollisuuden ja -teknologisen perustan valmistajille. Vaikka vuosien 2024-2030 sotilasohjelmointilaki hyväksyttiin eduskunnassa juuri ennen kesätaukoa, Puolustusvoimien ministeriön on itse asiassa käynnistettävä neuvottelut konkretisoidakseen kehittämänsä tavoitteet, jotka ennakoivat kasvua. asevoimien budjetissa lähes 30 % seuraavan seitsemän vuoden aikana.

Ranskalais-saksalainen Main Ground Combat System eli MGCS-ohjelma, jonka on suunniteltava tuleva korvaava Leclerc-tankki ja panssarivaunu Leopard 2 vuoteen 2035 tai 2040 mennessä, on yksi kuumista ongelmista, joihin Sébastien Lecornun ja hänen tiimiensä on puututtava pikaisesti tulevina viikkoina.

Todellakin, jännityksen alaisena ja useiden kuukausien teknisessä pysähdyksessä tätä ohjelmaa ei voitu julkaista Ranskan puolustusvoimien ministerin ja hänen saksalaisen kollegansa Boris Pistoriuksen tapaaminen heinäkuussa.

lecornu robles Pistorius FCAS 1B e1683031737378 MBT-panssarivaunut | Saksa | Puolustusanalyysi
Tarvittiin kolmen Ranskan, Espanjan ja Saksan puolustusministerin tiukka väliintulo toukokuussa 3 saadakseen FCAS-ohjelman takaisin terveemmälle liikeradalle.

Pahempaa on, että Ranskan ja Saksan väliset jännitteet tällä alueella lisääntyivät kesän aikana, kun Pariisi, Rooman kanssa liittoutuneena, vastustaa Berliiniä FMBT-nimisen eurooppalaisen tutkimuksen aiheesta, joka käsittelee nimenomaan tulevaisuuden panssaria Euroopassa.

Se on tässä yhteydessä latribune.fr-sivusto on juuri julkaissut erittäin yllättäviä tietoja. Tämän sivuston mukaan Ranska olisi päättänyt tukea Italian integroimista MGCS-ohjelmaan tasapainottaakseen uudelleen sisäistä voimatasapainoa ilmoitetulla tavoitteella pelastaa se sitä haittaavien jännitteiden edessä.

Tämä tuleva ilmoitus olisi monessa suhteessa päinvastainen kuin Ranskan tähän mennessä ilmaisemat kannat. Sen vuoksi on asianmukaista palata tämän ohjelman Genesikseen ja näihin peräkkäisiin kehityssuuntiin, jotta ymmärrät sen puolensa.

Ranskalais-saksalaisten puolustusohjelmien häämatka on jäänyt lyhyeksi

Kesällä 2017 MGCS-ohjelma ja sen mukana useat muut puolustusohjelmat kahdenvälisessä ranskalais-saksalaisessa yhteistyössä saivat nykyisen muotonsa, vaikka sen juuret juontavatkin muutaman vuoden takaa. Sillä hetkellä tähdet ja jopa galaksit näyttivät olevan täydellisesti linjassa tätä varten.

Ranskalais-saksalaisten tavoitteiden historiallinen lähentyminen vuonna 2017

Ranskassa uusi Ranskan presidentti Emmanuel Macron oli edeltäjiään päättäväisempi kansallisen puolustusponnistuksen ja armeijoiden jälleenrakentamisen suhteen, samalla kun hän oli innokas eurooppalaisten ohjelmien seuraaja tällä alalla.

Reinin toisella puolella Berliinin ja Washingtonin ja erityisesti presidentti Trumpin ja liittokansleri Angela Merkelin suhteet olivat erityisen huonontuneet. Itse asiassa Saksan viranomaiset olivat vuonna 2017 aiempaa avoimempia mahdollisille puolustusohjelmille yhteistyössä.

Merkelin makronpuolustus MBT-panssarivaunut | Saksa | Puolustusanalyysi
Vuonna 2017 Emmanuel Macronilla ja Angela Merkelillä näytti olevan yhteinen tavoite eurooppalaisen puolustuksen syntymisen suhteen.

Lisäksi liittokansleri oli herkkä Ranskan uuden presidentin tavoitteille Euroopan puolustushankkeen ja Euroopan strategisen autonomian suhteen.

Syksyllä 2017 Pariisi ja Berliini ilmoittivat itse asiassa laajasta ja kunnianhimoisesta yhteisestä aloitteesta antaa tälle puolustus Euroopalle sisältöä useiden ranskalais-saksalaisten puolustusteollisuuden ohjelmien kautta: FCAS korvaa Rafale ja Eurofighter Typhoon, CIFS tykistössä, MAWS meripartiossa tai jopa Tiger III modernisoida kahden armeijan taisteluhelikopterilaivasto.

Erot näkyvät vuodesta 2019

Pariisin ja Berliinin välille ilmaantui kuitenkin nopeasti erimielisyyksiä sekä teollisuuden että tekniikan aloilla sekä poliittisessa asemassa ja kahden liittokanslerien liikeradassa, joita tosin pahensi Washingtonin ja Berliinin kahdenvälisten suhteiden lämpeneminen. Joe Bidenin valinnan kanssa Valkoiseen taloon.

Myöhemmin Berliini vetäytyi, enemmän tai vähemmän suoraan, ohjelmia Tiikeri III, CIFS et Maws. Sillä välin FCAS-ohjelmasta käytiin intensiivisiä neuvotteluja Airbus DS:n ja Dassault Aviationin välillä ohjelman ensimmäisen pilarin teollisesta yhteiskäytöstä ja pilotoinnista, itse NGF-taistelulentokoneiden suunnittelusta. saattaen sen romahduksen partaalle.

RCH155 KMW 005 e1684249329279 MBT-panssarivaunut | Saksa | Puolustusanalyysi
CIFS-ohjelman päätyttyä saksalaiset teollisuusmiehet lanseerasivat pyörille asennetun 155 mm:n tykin (tässä KMW:n RCH-155) ja usean raketinheittimen suunnittelun.

Sen oli pakko kolmen Ranskan, Saksan ja Espanjan puolustusministerin tiukka väliintulo, tuoda lentokoneiden valmistajat takaisin neuvottelupöytään ja saada aikaan sopimus demonstraattorin suunnittelun aloittamisesta vuoteen 2029 mennessä.

Myös toinen ranskalais-saksalaisesta vuoden 2017 kunnianhimosta selviytyjä, MGCS-ohjelma, on ollut vaikeassa tilanteessa useiden vuosien ajan ilman, että asiasta vastaavat ministerit ovat tähän mennessä antaneet päästä eroon hänen löytämänsä urasta. sisään.

MGCS-ohjelma ja Nexterin osallistuminen uhattuna

Aluksi kuitenkin MGCS-ohjelma, jonka tarkoituksena oli mahdollistaa ranskalaisten Leclerc-tankkien vaihtaminen ja Leopard 2 Saksan aloitteet, joiden määräaika on 2035, vaikuttivat kunnianhimoltaan ja kehitykseltään paljon vakaammilta kuin muut ranskalais-saksalaiset aloitteet.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit