Tyypin 054B avulla Kiinan laivasto hankkii yhden tämän hetken moderneimmista fregateista

Viimeaikaiset valokuvat Kiinan laivaston ensimmäisen uuden Type 054B -fregatin rakentamisesta viittasivat välittömään laukaisuun. Se on nyt valmis, ensimmäiset valokuvat laivasta laiturissa alkoivat kiertää sunnuntaina 27. elokuuta.

kauan odotettu, koska vuodesta 2017 lähtien julkistettu uusi Type 054B -fregatti liittyy siis Kiinan laivastoon muutaman kuukauden sisällä, ja ensimmäinen yksikkö laukaistiin 27. elokuuta.

Itse tapahtuman lisäksi tämä laukaisu on myös tilaisuus vahvistaa tai kiistää tiedot, jotka olivat jo levinneet tästä aluksesta, josta on määrä tulla tulevaisuuden korkean suorituskyvyn sukellusveneiden vastainen sodankäynnin saattaja. Kansan vapautusarmeijan merivoimat.

Ensimmäinen havainto, silmiinpistävin, kun katsomme valokuvia uudesta fregatista sen työtelakassa, on vain valtava aukko, joka erottaa sen edellisestä mallista, Type 054A Jiangkaï II -fregatista, joka otettiin käyttöön vuonna 2008 ja on tuotettu tähän mennessä 34 kappaletta mukaan lukien neljä Pakistanin laivastolle tarkoitettua tyyppiä 054A/P tai Turghril-luokka.

Tyyppi 054B on 50 % raskaampi kuin tyypin 054A fregatti

Tyyppi 054B on todellakin paljon vaikuttavampi kuin edeltäjänsä, sillä sen pituus on 147 metriä verrattuna 134:ään, sekä kaukokeila (leveämpi) 18 metriä verrattuna 16:een ja ennen kaikkea paljon virtaviivaisempi arkkitehtuuri, kuten esimerkiksi ranskalais-italialaisen Aquitaine- tai Bergamini-luokkien uusi FREMM.

Itse asiassa sen vetoisuus on huomattavasti suurempi, arviolta 6 000 tonnia lastattuinaverrattuna 4 000:een Tyypin 054A:ssa, ja siinä on enemmän tilaa kansirakenteiden alla ja rungossa, jotta se mahtuu järjestelmiin ja parantaa sen kestävyyttä vaurioita ja vaurioita vastaan.

Tyyppi 054B takaa katsottuna. Huomaa laajennettu ilmailualusta, johon mahtuu keskikokoinen helikopteri, kuten Z-20.
Uuden Type 054B fregatin takaa katsottuna. Huomaa laajennettu ilmailualusta, johon mahtuu keskikokoinen helikopteri, kuten Z-20.

Tämä pidennetty pituus mahdollistaa myös näyttävämmän lentoalustan ja hangaarien sijoittamisen. Kuten Type 052DL -hävittäjät, Type 054B tulee luonnollisesti käyttämään uutta Z-20 laivastohelikopteria, raskaampaa, mutta myös paljon tehokkaampaa kuin nykyinen Z-9, joka aseistaa Type 054A:ta.

Integroitu tutka ja kypsä

Kolmas merkittävä, helposti huomioitava ero uudessa fregatissa edelliseen on integroidun maston olemassaolo. Sillan takana oleva päämasto tukee uutta kahdella AESA-antennilla varustettua pyörivää ilmavalvontatutkaa, jossa Tyypin 382A Tyypin 054 tutka, myös pyörivä, käyttää kahta PESA-antennia kuten eurooppalaiset FREMM-antennit.

Integroitu masto sijaitsee takapäällirakenteessa lentokonehallien ylävirran puolella, ja se yhdistää kaikki antennit ja viestintäjärjestelmät yhdeksi päällirakenteeksi, joka on suunniteltu vähentämään massaa, kuten tutkan allekirjoitusta, sekä sähkömagneettisia ja fyysisiä häiriöitä aluksen havaitsemiseen. järjestelmät.

Tämä lähestymistapa on toteutettu useimmissa nykyaikaisissa länsimaisissa fregateissa ja korveteissa, mutta se on ensimmäinen kiinalaiselle alukselle.

Mitään tietoa ei ole vuotanut Kiinan kaikuluotaimesta uuden aluksen havaitsemisesta. Kuitenkin tällä alueella tyyppi 054A, ja erityisesti toisen erän, joskus A+, oli jo hyvin varusteltu runkoluotaimella, hinattavalla kaikuluotaimella matalataajuista passiivista havaitsemista varten ja hinattavalla kaikuluotaimella, jonka syvyys vaihtelee. .

Tyyppi054A e1616418492372 Sotilaslaivaston rakentaminen | Puolustusanalyysi | Pintalaivasto
Näemme tässä valokuvassa kaikki erot tyypin 054A ja uuden tyypin 054B välillä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Puolustusanalyysi | Pintalaivasto

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit