Le Leopard 2 osoittautuu tehokkaaksi ja kestäväksi Ukrainassa

Monet säiliön todellista tehokkuutta koskevat kysymykset jäivät vastaamatta Leopard 2 taisteluissa, erityisesti Turkin joukkojen huonon suorituskyvyn jälkeen kurditaistelijoita vastaan ​​vuonna 2019.

Itse asiassa saksalaisen panssarivaunun osallistuminen Ukrainan konfliktiin oli tulikaste tälle panssaroidulle ajoneuvolle, jota on pitkään esitelty maailman parhaana panssarivaununa. Ensimmäiset tulokset ovat nyt saatavilla, ja ne paljastavat, että Leopard 2 täytti maineensa Ukrainan taistelukentällä.

Itse asiassa 71 tankista Leopard 2 Ukrainan joukoille tähän mennessä toimitettua, vain viisi on tuhoutunut ja kymmenen vaurioitunut, vaikka Kiovan armeijat käyttävät panssaroitua ajoneuvoa intensiivisesti useilla vaikeilla rintamilla.

Selon Forbesin keräämät tiedot, tämä on erinomainen tulos verrattuna muihin Ukrainassa käytössä oleviin raskaisiin tankkeihin, vaikka tästä aiheesta ei ole annettu tosiasiallisia vertailutietoja.

Erittäin hyvä eloonjäämisaste miehistön Leopard 2

Se on kuitenkin saksalaisen tankin erittäin hyvä kapasiteetti suojella miehistöitään. Todellakin, viidestä tuhoutuneesta tankista ja 5 vaurioituneesta tankista Ukrainan armeijat eivät todenneet miehistön jäsenten kuolemantapauksia.

Bradley Leopard 2A6 tuhottu ukraina e1687878972158 MBT-panssarivaunut | Saksa | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Tämä valokuva, joka on peräisin Ukrainan vastahyökkäyksen alusta, levitettiin laajalti ja sitä kommentoitiin erityisesti Ukrainaan toimitettujen länsimaisten laitteiden laadusta keskustelemiseksi. Nyt näyttää siltä, ​​​​että suurin osa tämän luultavasti huonosti suunnitellun hyökkäyksen miehistöistä selvisi hengissä ja että itse panssaroidut ajoneuvot pystyttiin ottamaan talteen ja lähettämään ne sitten korjattavaksi Ukrainan joukoille.

Tämä on Kiovan komennon kommenttien mukaan huomattava tulos, paljon parempi kuin neuvosto- tai venäläistä alkuperää olevat mallit, jotka ovat edelleen suurimmassa osassa Ukrainan panssaroituja joukkoja.

Tämä havainto ei koske vain Leopard 2, mutta moniin länsimaisiin panssaroituihin ajoneuvoihin. Tämä koskee erityisesti amerikkalaisia ​​Bradleyja ja German Mardereja, joiden miehistön ja kuljetetun henkilöstön selviytymisluvut ovat huomattavasti korkeammat kuin Neuvostoliiton suunnittelemilla BMP- ja BMD-koneilla.

Venäjän Lancet-3 Prowler ammuksen uhka

Mielenkiintoista, mutta ei todellakaan imartelevaa saksalaiselle panssarivaunulle, kahden viidestä tuhoutuneesta tankista sanottiin tuhonneen venäläiset Lancet-samukset. Tässä tapauksessa se olisi a Leopard 2A4 ja A6, kun taas Lancet-3 prowing ammukset kantavat vain kolmen kilon räjähteen sotilaallisen panoksen, mikä paljastaa panssarin todellisen heikkouden sen vaakasuorilla pinnoilla.

Tämä Twitter-ketju listaa 5 tankkia Leopard 2 ukrainalaista tuhoutui taistelussa

Onko totta että Leopard 2:ta, kuten kaikkia sukupolvensa panssaroituja ajoneuvoja, ei ollut suunniteltu kestämään pystyiskuja (alhainen todennäköisyys 80-luvulla), mikä selittää Lancet-3:n menestyksen muita ukrainalaisia ​​T-72 raskaita panssarivaunuja, T-64 ja T vastaan. -80.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Saksa | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit