Japanin itsepuolustusjoukot näkevät budjettinsa kasvavan 12 % kestämään Kiinan shokin

Washingtonin ja Taipein tavoin Tokio on viime vuosina ryhtynyt muuttamaan Japanin itsepuolustusjoukkoja valmistautuakseen mahdolliseen konfliktiin Pekingin kanssa.

Vuodesta 2019 lähtien maan viranomaisten ja pääministeri Fumio Kishidan antamalla liikeradalla on siis pyritty modernisoimaan ja laajentamaan asevoimien käytettävissä olevia keinoja estääkseen ja tarvittaessa vastustaakseen kansan vapautusarmeijan hyökkäystä.

Tämän vuoksi ja intensiivisten poliittisten neuvottelujen jälkeen, jotka mahdollistivat erityisesti 1 prosenttiin bruttokansantuotteesta rajatun puolustustoimien lasikaton rikkomisen, Tokio on sitoutunut tuomaan tämän saman. Puolustusponnistukset 2 prosenttiin maan BKT:sta eli 100 miljardiin dollariin vuoteen 2027 mennessä.

Kuitenkin japanilaiset itsepuolustusjoukot kohtaavat merkittäviä vaikeuksia henkilöstön rekrytoinnissa ja säilyttämisessä, jopa enemmän kuin muilla länsimaisilla armeijoilla, kun taas Japanin väestörakenteelle on ominaista nopea väestön ikääntyminen ja jopa merkittävä väestön väheneminen tulevina vuosikymmeninä.

DF17-ohjuksen 70-vuotisjuhla Puolustusvoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustusanalyysi | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Japanin viranomaiset ottavat kansan vapautusarmeijan ja sen pitkän kantaman ballistiset tai yliääniaseet erittäin vakavasti.

7 700 miljardia jeniä vuonna 2024 Japanin itsepuolustusvoimille

Tässä yhteydessä sille on ominaista suuri uhka, suhteellisen lyhyet määräajat reagoimiselle, korkeat tavoitteet ja merkittäviä rajoituksia, että maan viranomaiset ovat laatineet vuoden 2024 puolustusbudjetin osana vuosien 2022–2027 viisivuotissuunnitelmaa, jonka kokonaismäärärahat ovat 43 000 miljardia jeniä eli 271 miljardia euroa.

Kuten arvata saattaa, tälle on ominaista resurssien merkittävä kasvu kokonaisbudjetti on 7 700 miljardia jeniä eli 48,5 miljardia euroa ja 12 prosentin kasvu vuoden 2023 budjetista, joka oli 6 820 miljardia jeniä (42 miljardia euroa), mikä on jo jyrkkää kasvua.

Maan viranomaisten huomautusten mukaan tämä korotus mahdollistaa erityisesti uuden integroidun komentopaikan rakentamisen rahoittamisen, joka kokoaa yhteen maan kolme asevoimaa, kuten Yhdysvaltain Pentagonin, 10,5 miljardilla jenillä.

Ennen kaikkea se mahdollistaa useiden äskettäin julkistettujen ohjelmien, kuten rakentamisen, rahoittamisen kaksi raskasta AEGIS-hävittäjää joka korvaa vuonna 2021 hylätyn AEGIS Ashore -laitteen suojellakseen Japanin saaria Kiinan, Pohjois-Korean tai Venäjän ballistisilta hyökkäyksiltä.

Japanin ASEV Arsenal Ship Preview e1672148325905 Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustusanalyysi | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Japanin puolustusministeriön julkaisema kuva koskien antiballistiseen suojaan asetetun AEGIS-raskashävittäjän ASEV-ohjelmaa

Pelkästään vuonna 2024 tälle ohjelmalle myönnetään 380 miljardia jeniä (2,4 miljardia euroa) tutkimus- ja suunnittelutöiden rahoittamiseen kahdella laivalla, jotka on otettava käyttöön vuosikymmenen loppuun mennessä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustusanalyysi | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit