Mitä seurauksia olisi MGCS-ohjelman epäonnistumisesta?

Epäonnistumisesta lähtien Sébastien Lecornun ja Boris Pistoriuksen tapaaminen Berliinissä viime heinäkuussar, yrittäessään luovuttaa MGCS-ohjelman Main Ground Combat Systemille, paisuu huhu, että se olisi nyt uhattuna.

Tämä huhu sai vauhtia viime viikolla, kun Ranska ilmoitti nyt kuulevansa pakottaa Italian liittymään ohjelmaan. Ranskan kannalta Italian tulo potentiaaliseksi kumppaniksi uudistaisi teollisuuden jakamisen ja ohjelman rahoituksen, joka on nyt ollut jäsentämätön Rheinmetallin tulon jälkeen vuonna 2019.

Toisaalta Saksalle se olisi merkittävä uhka sen kahden teollisuusyrityksen, Krauss-Maffei Wegmannin ja Rheinmetallin, toiminnalle, mutta myös sen hallitsevalle asemalle itse ohjelmassa näiden kahden välisen epätasapainoisen voimatasapainon vuoksi. Saksalaiset pelaajat ja ainoa ranskalainen Nexter-yhtiö.

Heikentynyt ilmasto MGCS:n ulkopuolella Pariisin ja Berliinin välillä

Näiden ohjelman sisäisten jännitteiden lisäksi Pariisin ja Berliinin suhteet ovat heikentyneet huomattavasti viime kuukausina, sillä taustalla on radikaaleja erimielisyyksiä useissa aiheissa, kuten energiassa ja ydinvoimassa, jotka vaikuttavat ulkopolitiikkaan erityisesti Afrikassa. - Ukrainaan tai teollisuuspolitiikkaan, erityisesti autoalalla.

Lecornu pistorius e1689072732457 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Puolustusanalyysi
Sébastien Lecornun ja Boris Pistoriuksen hymyt valokuvaan heinäkuun 2023 tapaamisen lopussa Berliinissä peittävät ratkaisujen puuttumisen MGCS-ohjelman poistamiseksi urasta, jossa se on ollut jo kolmen vuoden ajan.

Tässä äärimmäisen jännittyneessä tilanteessa Sébastien Lecornu ja Boris Pistorius sopivat tapaavansa uudelleen syyskuun aikana, nimenomaan sovitellakseen MGCS-ohjelman tulevaisuutta. Monille tarkkailijoille varsinkin eurooppalainen, tämä kokous voisi hyvinkin johtaa tämän yhteistyön päättymiseen, jolloin se liittyy MAWS:n, CIFS:n ja Tigre III:n kanssa vuoden 2017 keskeytettyjen ranskalais-saksalaisten hankkeiden alttarille.

Tällaisella epäonnistumisella olisi lukuisia seurauksia Pariisin ja Berliinin suhteiden heikkenemisen lisäksi. Tarkemmin sanottuna Ranskan ja Saksan on sitten ratkaistava nopeasti kolme aihetta: kahden maan uuden sukupolven taistelutankkiohjelmien tulevaisuus, kuudennen sukupolven FCAS-taistelulentokoneohjelman tulevaisuus sekä KNDS-yhteisyrityksen tulevaisuus. .

Kohti kahta eurooppalaista seuraavan sukupolven taistelutankkiohjelmaa?

Jos MGCS epäonnistuisi, tarvitaan uusi taistelupanssari korvaamaan tällä hetkellä käytössä oleva panssari, kuten Leopard 2, Challenger 3, Leclerc tai Ariete säilyvät. Todennäköisin tähän mennessä oletettu hypoteesi olisi, että kaksi eurooppalaista ohjelmaa korvaisi sen.

MGCS:n ranskalainen seuraaja

Ranskan puolelta voimme helposti ajatella, että Pariisi ja Rooma sitoutuvat yhdessä kehittämään uuden panssarivaunun. Toisin kuin Saksa, niillä on sama aikataulu ranskalaisen Leclercin ja italialaisen Arieten korvaamiseksi vuoteen 2035 mennessä.

MGCS:n piti sallia ranskalaisten Leclercien korvaaminen vuodesta 2035 alkaen
MGCS:n piti sallia ranskalaisten Leclercien korvaaminen vuodesta 2035 alkaen

Lisäksi näiden kahden maan armeijat käyttävät hyväkseen samanlaisia ​​doktriineja suosien ohjailua ja liikkuvuutta tulivoiman ja panssarin sijaan. Tästä syystä sekä Leclerc että Ariete olivat huomattavasti kevyempiä ja liikkuvampia kuin saksalaiset, brittiläiset tai amerikkalaiset kollegansa.

Belgia olisi myös merkittävä potentiaalinen yhteistyökumppani uudelle ranskalaiselle panssarivaunulle yhteistyössä CaMo-ohjelman perusteella, joka johti Brysselin tilaukseen VBMR:n, EBRC:n ja Caesar Mk2:n optimoimaan yhteentoimivuuden Ranskan armeijan kanssa. Huomaa kuitenkin, että Belgian viranomaiset eivät ole tähän mennessä ilmoittaneet aikovansa (uudelleen) varustaa armeijoitaan panssarivaunuilla.

Muut Euroopan maat voisivat liittyä mahdolliseen ranskalais-italialaisen uuden sukupolven panssarivaunuohjelmaan. Näin ollen Espanja, joka investoi massiivisesti tukeakseen puolustusteollisuutensa kehitystä, voisi houkutella seikkailua, saada suurempi osallistuminen kuin Saksan ohjelmaan.

Myös Kreikka voisi nähdä kiinnostusta tähän, varsinkin kun Pariisilla, kuten Roomalla, on erittäin hyvät suhteet Ateenaan erityisesti puolustusasioissa. Samoin Portugali, jopa Kroatia tai Serbia, löytäisi varmasti vastauksen heidän odotuksiinsa.

EMBT Nexter e1679583822347 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Puolustusanalyysi
Eurosatory 2022 -näyttelyssä esitelty EMBT-torni voisi olla tärkeä lähtökohta Leclercin ja Arieten seuraajalle.

Pariisi voisi myös kääntyä Euroopan ulkopuolisten kumppanien puoleen ohjelman kehittämiseksi, kuten Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Egypti tai jopa Saudi-Arabia Lähi-idässä. Tämä koskee myös Intiaa, jonka tiedämme haluavan korvata vaikuttavaa T-72-kalustoa ja joka suosii myös kevyempiä ja liikkuvampia panssaroituja ajoneuvoja.

Intian tankkien onkin kyettävä toimimaan vaikeassa ja jyrkässä maastossa Himalajan tasangoilla Kiinaa päin sekä Keski-Aasian aroilla ja laaksoissa Pakistania päin. Tästä syystä New Delhi asettaa T-60-koneiden vaihtoa koskevassa tarjouspyynnössä taistelumassaksi alle 72 tonnia.

Itse asiassa Pariisilla olisi tarvittaessa useita eri vaihtoehtoja kehittää uusi raskas panssarivaunuohjelma kansainvälisessä yhteistyössä, ehkä jopa paremmin Ranskan odotuksiin sopeutettuna sekä teollisesta että poliittisesta näkökulmasta.

MGCS:n saksalainen seuraaja

Kuten Ranskassa, myös Saksalla ei olisi pulaa mahdollisista kumppaneista kehittääkseen seuraajaa Leopard 2. Ajattelemme erityisesti ilmoitetut asiakkaat Leopard 2A8 tai A7HU (Norja, Tšekki, Unkari ja Italia), mutta myös muille Berliinin lähellä oleville kumppaneille, kuten Iso-Britannia, Hollanti, Ruotsi, Suomi, jopa Puola.

Tällaisessa hypoteesissa Berliinin johtama uusi ohjelma vastaisi Saksan teollisuuden nykyisiin haasteisiin, juuri niihin, jotka ovat nykyään luoneet sisäisiä jännitteitä, jotka ovat tulleet uhkaamaan Ranskan ja Saksan yhteistyötä. Erityisesti on todennäköistä, että se pyrkisi myöhempään aikatauluun, noin 2045 tai jopa 2050, vapauttaakseen liiketilaa Leopard 2A8, KF51 Panther ja Leopard 2AX tulossa pian.

kmw:lla leopard 2a7 pokaalin aps Nato-päivänä 2022 4608 x v0 9cxnnjwz5afa1.jpg Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Puolustusanalyysi
Le Leopard 2A8, ja sen tuleva seuraaja Leopard 2AX, voisi toimia väliaikaisena ratkaisuna, kunnes saksalainen korvaaja saapuu MGCS:lle

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

 1. Meillä on ehdottomasti kaikki tekniset tiilet hullun tankin tekemiseen: 140 mm:n ascalon, huhhuhtava promethe-järjestelmä, kaikki muut ylittävä palonhallinta ja lopuksi moottori, joka mullistaa kaiken Arquuksessa: täysin hybridi hullu ja hullu perfs ………… lyhyesti sanottuna on muutakin kuin irrottaa piikkikypärät

 2. No, toivottavasti herra AURAY on oikeassa…
  Meidän täytyy hyväksyä makronistisista unelmista eurooppalaisesta teollisesta federalismista huolimatta, että Saksasta on jälleen tullut hegemonia monista sisäisistä ongelmistaan, erityisesti infrastruktuurin suhteen.
  Ja silti oli mahdollista tehdä yhteistyötä muuna aikana Transallin, Jaguarin, Milanin… muina aikoina…
  Voimme syyttää presidenttiä siitä, ettei hän ole havainnut ajan kulumiseen liittyviä kardinaalisia rajoituksia, jotka ovat jatkuva tekijä.
  Ranskalla on siksi kiire
  Ja ratkaisut on löydettävä pikaisesti.
  Kiinalaiset pelaavat GO, ei shakkia...Nuclear ei ole enää vastaus kaikkiin strategisiin umpikujaan

  • Voimme syyttää Macronia kaikesta ja kaikesta, mutta missään tapauksessa emme mitään sotilashallinnosta sen jälkeen, kun hän on ollut siellä.
   Hän yritti korjata saksalaiset ja ranskalaiset (tappiollinen taistelu), hän palautti raiteilleen kunnioittamansa nimen arvoisen LPM:n, ja äskettäin ministerinsä kanssa he tekivät kaikki oikeat päätökset, jotka hänen on tehtävä (katso erinomaisia ​​artikkeleita tätä aihetta käsittelevillä sivustoilla) monista yhteistyön tai hätätilanteen aiheista, kuten rafale F5
   Ja toistan, meillä on kaikki tiilet maailman parhaan tankin rakentamiseen: meiltä puuttuu vain ennakkotilausmäärä yrityksen käynnistämiseen (Italia, Intia Kaukoitä)

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit