Ranskan uusi asevientipolitiikka paljastetaan Kreikassa.

Ranskan asevientipolitiikkaa on muovannut useiden vuosikymmenten menestys, ja se on nostanut sen maailmanvientikorokkeelle 60-luvun puolivälistä lähtien toisen maailmansodan ja Saksan miehityksen aiheuttamista traumoista huolimatta.

Tämä rakennettiin sitten kahden toisiaan täydentävän lähestymistavan ympärille. Ensinnäkin puolustusteollisuuden kumppanuussuhteet, jotka synnyttivät lukuisia kylmän sodan ohjelmia, kuten Sepecat Jaguar -hävittäjäpommittaja, Breguet Atlantic -meripartiolentokone, Milan- ja HOT-panssarintorjuntaohjukset ja Tripartite-miinanmetsästäjät.

Kaikki nämä yhteistyöohjelmat toteutettiin Ranskan eurooppalaisten naapureiden Saksan, Italian, Iso-Britannian, Belgian ja Alankomaiden kanssa.

Ranskan asevientipolitiikka vuodesta 1945

Samaan aikaan Pariisi lisäsi menestystä laitteiden viennissä erityisesti Lähi-idän maihin (Israeli, sitten Saudi-Arabia, Irak, Qatar ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat), Eurooppaan (Belgia, Kreikka, Espanja) ja Etelä-Amerikkaan (Brasilia). , Argentiina, Chile, Peru), Afrikassa (Marokko, Egypti, Etelä-Afrikka, Libya jne.) sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella (Pakistan, Intia, Australia, Taiwan jne.).

Aseiden vienti ei kehittynyt poliittisesti vuosien 1945 ja 2022 välillä
Ranskan asevientipolitiikka oli tuskin kehittynyt sitten 50-luvun lopun ja ranskalaisten puolustusvoimien valmistajien ensimmäiset suuret menestykset kansainvälisellä näyttämöllä.

Tämä jakautuminen eurooppalaisten kumppaneiden ja globaalien asiakkaiden välillä kesti presidentti Macronin saapumiseen Élyséelle vuonna 2017, vaikka olikin yhä selvempää, ettei se enää vastannut tehokkaasti Ranskan teollisiin ja teknologisiin mahdollisuuksiin.

Ensimmäisen viisivuotiskautensa aikana Emmanuel Macron ja puolustusvoimien ministeri Florence Parly toistivat ja jopa korostivat tätä mallia tekemällä lukuisia eurooppalaisia ​​aloitteita, joiden tarkoituksena oli antaa sisältöä vasta valitun presidentin tukemalle Euroopan puolustustavoitteelle.

Tämä synnytti ranskalais-belgialaisen CaMo-ohjelman ja paljasti Lancaster House -sopimukset Lontoon kanssa. Tämän presidentin toiveen kaksi pääasiallista näkökohtaa olivat "Airbus-laivaston" syntyminen yhdistämällä Naval Group italialaisen Fincantierin kanssa yhteisyritykseen nimeltä Naviris, ja ennen kaikkea useiden suurten ranskalais-saksalaisten ohjelmien käynnistäminen, mukaan lukien nyt hyvin tunnetut FCAS ja MGCS.

Presidentti Macronin eurooppalaisten tavoitteiden epäonnistuminen

Valitettavasti Ranskan presidentin kannalta tämä strategia koki koukkuun useaan otteeseen. Siten sen jälkeen, kun Fincantieri ei osti Chantiers de l'Atlantiquen, Naviris tyhjennettiin sisällöstään, ja siitä tuli rakenne, joka rajoittui kahdenvälisiin yhteistyöohjelmiin, kuten Horizon-luokan ilmatorjuntahävittäjien modernisointiin.

Intian laivaston P8 e1686057650829 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Puolustusanalyysi | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Luftwaffen Boeing P8A Poseidonin ritarikunta lopetti ranskalais-saksalaisen MAWS-ohjelman

Myös yhteistyö Saksan kanssa on heikentynyt sen jälkeen, kun Berliini on luopunut MAWS-, CIFS- ja Tiger III -ohjelmista, kun taas FCAS, mutta erityisesti MGCS, kohtaavat säännöllisesti merkittäviä turbulenssia, joka uhkaa niiden omaa kestävyyttä.

Se on kuitenkin luultavasti yhä ilmeisempien erojen ilmeneminen Pariisin ja Berliinin välillä, olipa kyseessä sitten F-35A:n hankinta tai European Skyshield -aloitteen käynnistäminen, joka kokoaa yhteen 15 Euroopan maata, mutta suljettiin Ranskalta ja Italialta, jotka johtivat ranskalaisia. viranomaisten harkitsemaan tämän vientistrategian muuttamista.

Kohti uutta Ranskan kumppanuus- ja asevientipolitiikkaa

Tämän kehityksen alku ilmestyi eduskunnan äänestyksessä vuosien 2024–2030 sotilasohjelmalaista keväällä 2023. Puolustusvoimien ministeri Sébastien Lecornu oli tässä yhteydessä itse asiassa ilmoittanut, että uusi versio Rafale, F5, joka on myös paljon odotettua kunnianhimoisempi, kehitettäisiin vuoteen 2030 mennessä.

Twin Engine Deck Based Fighter TEDBF Concept Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Puolustusanalyysi | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Safran ja Dassault Aviation voisivat liittyä TEDBF-ohjelman, tulevan intialaisen lentohävittäjän, kehittämiseen.

varsinkin, tämä ohjelma olisi avoin "Clubille Rafale », eli maat, jotka toteuttavat laitetta, joilla on puolustusilmailuteollisuutta ja jotka haluavat investoida siihen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Ranska avasi puolustusteollisuuden yhteistyön Euroopan ulkopuolisille maille, mikä oli maan strateginen kysymys.

Muutamaa viikkoa myöhemmin, kun Intian pääministeri Narendra Modi vieraili virallisesti Ranskassa heinäkuun 14. päivän juhlia varten, keskusteltiin useista ranskalais-intialaisista ohjelmista sekä tulevasta hankinnasta. 26 Rafale M ja kolme muuta Scorpene-sukellusvenettä Intian laivastolle.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Puolustusanalyysi | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit