Venäläinen Kinzhal-ohjus aseistaa nyt Su-34:ää Mig-31K:n jälkeen

Lyhyen kantaman ballistisesta 9M723 Iskander-M -ohjuksesta johdettu Kinzhal 9-S-7760 -ohjus, ilmassa lentävä ballistinen ase, jota kutsutaan myös (virheellisesti) Kh-47M2 Kinjaliksi, on ollut Moskovassa pitkään ensimmäinen vuonna käytössä ollut hypersonic-ohjus. maailmaa.

Sen jälkeen, kun sitä käytettiin Ukrainassa, on käynyt selväksi, että Kinzhalia ei voida kutsua yliääniseksi. Itse asiassa, vaikka sen nopeus on suurempi kuin 5 Mach, sillä ei ole tämän luokituksen olennaista ohjattavuutta.

Ja itse asiassa useaan otteeseen amerikkalaiset MiM-104 Patriot PAC-3 maa-ilmajärjestelmät, jotka Yhdysvallat ja eräät Naton liittolaiset ovat toimittaneet Ukrainaan onnistui sieppaamaan parantumattomasti sairaan Kinzhalin, jotain paljon epätodennäköisempää, jos se olisi todella ollut hypersonic.

Kinzhal-ohjus on edelleen uhka, oli se sitten yliääninen tai ei

Olipa yliääninen tai ei, Kinzhal on edelleen uhka Ukrainalle ja Natolle. Itse asiassa sitä vastustavat järjestelmät, kuten amerikkalainen Patriot PAC-3 tai ranskalais-italialainen SAMP/T Mamba, saavuttavat vain 30–35 kilometrin korkeuden, kun taas ohjuksella on Iskander-M:n tapaan puolibalistinen lentorata, mikä saa sen kehittymään suurimman osan lennostaan ​​50–60 kilometrin korkeudessa.

American Patriot PAC-3 -ilmatorjuntajärjestelmä sieppasi Kinzhal-ohjuksen.
American Patriot PAC-3 -ilmatorjuntajärjestelmä sieppasi Kinzhal-ohjuksen.

Siten Mamban kaltaiselle Patriotille 9-S-776:n sieppaus on mahdollista vain sen laskeutumisvaiheessa, kun ohjus ohittaa 35 km:n korkeuden. Siksi on välttämätöntä, että ilmatorjuntapatteri on sijoitettu lähelle ohjuksen kohteena olevaa kohdetta, korkeintaan muutaman kymmenen kilometrin luokkaa.

Koska mahdollisten kohteiden määrä on paljon suurempi kuin Patriot- ja Mamba-ilmatorjuntapattereiden lukumäärä, ymmärrämme helposti, missä määrin Kinzhal ja sen yli 1 000 kilometrin kantama mahdollistaa sen pudotuksen Venäjän ilmatilasta koko Ukrainaan , pysyi todellisena ongelmana Ukrainan ilmatorjuntapuolustukselle.

Kiovan onneksi tähän asti Venäjän ilmavoimilla oli vain muutama MIG-31K, joka on erityisesti muokattu ohjuksen käyttöön, kun sen toteutus Tu-22M3 pommikoneesta mainittiin kerran, mutta sitä ei ole vielä havaittu Ukrainaa vastaan.

Kinzhal Su-34:llä

Mutta asiat ovat saattaneet muuttua viime aikoina. Todellakin, Tass-toimiston mukaan, Su-34-hävittäjäpommikone olisi ensimmäistä kertaa ampunut Kinzhal-ohjuksen Ukrainaa vastaan. Silti venäläisen viraston mukaan koneen miehistö palkitaan tästä ensin asianmukaisesti.

Venäjä valmistautuu ottamaan käyttöön Kh 47M Kinzhal Hypersonic Missile 2 -hävittäjälentokoneen | Yliääniset aseet ja ohjukset | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Yliääniset aseet ja ohjukset | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit