MGCS-ohjelman tulevaisuus pimenee päivä päivältä

Median ja yleisön kiinnostus FCAS:iin, ranskalais-saksalaiseen MGCS-ohjelmaan tai Main Ground Combat Systemiin, jonka tavoitteena on suunnitella yhteinen korvaaja Leclercille ja Leopard 2 vuoteen 2035 mennessä, myös monia vaikeuksia sen julkistamisen jälkeen vuonna 2017.

Mutta vaikka FCAS:n tulevaisuus näyttää selkiytyneen kuluneen vuoden aikana, Ranskan, Espanjan ja Saksan puolustusministerien kiertueen jälkeen, jotta niiden valmistajilta saadaan sopimus vaiheesta 1B (tutkimus mielenosoittaja), raskaan panssaroidun ohjelman, näyttää jatkaneen tummenemista useiden kuukausien ajan.

Ranskalais-saksalaisen tankkiohjelman MGCS vaikeudet

Siten jo ennestään merkittäviin vaikeuksiin, jotka liittyivät saksalaisen Rheinmetallin ohjelmaan tuloon ja jotka pakottivat alun perin nimetyn Nexter – Krauss-Maffei Wegmann-pariskunnan tarkastelemaan täysin teollista jakamista, lisättiin Düsseldorfin teollisuusmiehen epäselvät motivaatiot, erityisesti koska se esitteli oman välisukupolven säiliönsä, KF51:n Panther.

Mutta todelliset jännitteet Pariisin ja Berliinin välillä tämän ohjelman ympärillä ilmenivät paljon äskettäin, kun Ukrainan sodan jälkeen panssarivaunujen kysyntä maailmassa ja Euroopassa alkoi jälleen kasvaa aikataululla, joka oli liian lyhyt MGCS:n asettamiseen. aika.

kmw:lla leopard 2a7 pokaalin aps Nato-päivänä 2022 4608 x v0 9cxnnjwz5afa1.jpg Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Puolustusanalyysi
Le Leopard 2A8 on johdettu Leopard Unkari osti 2HU:n

Näin on EMBT:n jälkeen ansaittu projekti, mutta jota Ranska ja Nexter ovat selvästi tukeneet enemmän kuin Saksa ja KMW, KNDS:n suunnittelija. Leopard 2 esitteli muutama kuukausi sitten Leopard 2A8, evoluutio Leopard 2A7HU myytiin Unkariin, ja siinä on integroitu joitakin lupaavimpia viimeaikaisia ​​teknologioita, kuten APS Hard-Kill Trophy.

Saapuminen Leopard 2A8 markkinoilla, joita Ukrainan sota elvyttää

Le Leopard 2A8 vakiinnutti asemansa muutamassa kuukaudessa Euroopassa, Bundeswehrissa, mutta myös Tšekin tasavallassa, Norjassa, Italiassa ja luultavasti Alankomaissa julistautuessaan ostajiksi. Jos tämä menestys riisti Rheinmetallilta ja sen KF51:ltä osittain hänen tavoitteensa, hän myös suunnitteli uudelleen panssarivaunujen kaupalliset ja teknologiset markkinat Euroopassa erityisen lyhyessä ajassa.

Itse asiassa uuden saksalaisen panssarivaunun välitön, mutta myös mahdollinen menestys sai saksalaiset teollisuusmiehet, sotilaat ja poliitikot miettimään uudelleen MGCS-ohjelman aikataulua ja jopa luonnetta. Valmistajien kannalta vuoteen 2035 tähtäävä aikataulu ei ollut enää sopiva, koska kaksi kaupallista vaihetta, Leopard 2 tuhkastaan ​​nouseva ja MGCS:n oma, menevät päällekkäin liikaa ja törmäävät siten molempien vahingoksi.

Saksan, mutta myös Ranskan, armeijan kannalta MGCS:n tekniset tavoitteet sekä ohjelman viivästyminen, joka kehittyy vain minimaalisella nopeudella, eivät enää mahdollista vuoden 5 tavoitteen, ehkä jopa vuoden 2035 tavoitteen noudattamista. .

Rheinmetall panther kf51 pääpanssarivaunu 1 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Puolustusanalyysi
KF51:n kanssa Panther, Rheinmetallilla oli vaihtoehto uudelle ranskalais-saksalaiselle tankille, heti saatavilla ja halvemmalla

Saksalaiset poliitikot olivat omalta osaltaan pysyneet melko huomaamattomina asian suhteen siihen asti. Näin ei enää ole. Itse asiassa liittopäivien puolustusbudjettivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Andreas Schwarz SPD:stä (Olaf Scholzin puolue hallitsevassa koalitiossa) puhui twiitissä 4. syyskuuta nimenomaisesti MGCS:n hylkäämisen puolesta keskittyäkseen. Saksan budjetti- ja kaupalliset toimet Leopard 2 ja sen kehitys.

Jopa saksalainen lehdistö, joka on usein analyyttisempi ja vähemmän liioiteltu kuin Ranskan lehdistö puolustusasioissa, ihmettelee MGCS-ohjelman tulevaisuutta. Nämä epäilykset perustuvat lukuisiin vaikeuksiin ja erimielisyyksiin valmistajien välillä sekä saksalaisen "suunnitelman B" olemassaoloon. Leopard 2A8, ja erityisesti tulevaisuus ja salaperäinen Leopard 2AX, joka voisi hyvinkin olla eräänlainen synteesi A8:n ja KF51:n välillä Panther Rheinmetallilta.

Epäsuora välienselvittely Boris Pistoriuksen ja Sébastien Lecornun välillä


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit