HIMARS GMLRS -raketin kantama on nyt 150 km

Lockheed-Martin ilmoitti, että uusi ER GMLRS -raketti saavutti maksimikantamansa, 150 km, testin aikana, mikä toi ammuksen lähemmäksi käyttöönottoa.

Pitkään syrjäytynyt lähiilmatuen, sitten droonien, tykistön ja erityisesti pitkän kantaman tykistöjen tehokkuuden vuoksi, on jälleen saanut esikuntien huomion, jota sen ei olisi koskaan pitänyt menettää, Ukrainan sodan myötä.

Sekä Ukrainan että Venäjän ilmavoimat neutraloivat osittain molemmin puolin ilmapuolustuksen tiheys, ja pitkän kantaman ohjusten kohtuuttomat kustannukset ja tuotantoajat tekivät niiden käytöstä säästeliää, tykistö oli yhtä saatavilla, taloudellista ja erittäin tehokasta.

Vaikka kaikki tykistöjärjestelmät kranaatinheittimistä raskaisiin 155 mm:n tykkeihin ovat osoittaneet korkeaa taistelutehokkuuttaan Ukrainan etulinjoissa, pitkän kantaman raketinheittimet, kuten Neuvostoliiton Grad, Smerch ja Uragan, Venäjän Tornado ja Amerikkalaiset Himarit puolestaan , osoittivat itsensä valtava logistisia varastoja ja voimakeskittymiä vastaan.

Yhdessä amerikkalaisten ja venäläisten satelliittien havaitsemiskeinojen kanssa nämä järjestelmät pakottivat molemmat leirit tarkistamaan logistista organisaatiotaan, siirtämään tuki- ja voimakeskittymispisteitään useilla kymmenillä kilometreillä sekä tiivistämään ilmatorjuntavälineitä C -RAM ( Risteilyraketti/tykistö/kranaatti) suojellakseen heitä. Molemmat leirit maksoivat myös kalliisti jokaisesta virheestä.

Tornado S Ukraina e1681909002441 Raketit | Venäjän ja Ukrainan konflikti | YHDYSVALLAT
Venäläisen Tornado-S:n suorituskyky on identtinen amerikkalaisen HIMARSin kanssa

Olipa kyseessä Tornado-S, Smerch, Uragan tai jopa HIMARS, näiden rakettien saavuttama enimmäiskantama ylittää harvoin 100 km. Pidempään pääsemiseksi on käytettävä ballistisia ohjuksia, kuten amerikkalaisia ​​ATACMS, jotka pystyvät saavuttamaan 300 km, mutta paljon kalliimpia ja monimutkaisempia käyttää. Lisäksi, jos HIMARS voi kuljettaa 2 × 6 GMLRS-rakettia, joiden kantama on yli 70 km, se voi kuljettaa vain kahta ATACMS:a, joita ei edelleenkään toimiteta Ukrainaan muualle.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 rakettia | Venäjän ja Ukrainan konflikti | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit