13 uutta Yhdysvaltain sotilassatelliittia Space Defense Agencylta kiertoradalla

Avaruuspuolustusvirasto on lähettänyt 13 uutta Yhdysvaltain sotilassatelliittia matalalla kiertoradalla viestimään armeijat ja havaitsemaan vihollisen ballistisia ja yliääniohjuksia. Yhteensä SDA:n tavoitteena on saattaa 500–700 näistä satelliiteista kiertoradalle tulevina vuosina.

Mitä tulee sotilaalliseen yhteenottoon, joka on nyt yhä todennäköisempää, Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä Tyynellämerellä, Yhdysvaltain armeijat työskentelevät lähes systemaattisesti hypoteesin kanssa numeerinen ylivoima ja tulivoima Kansan vapautusarmeijan puolesta amerikkalaisia ​​joukkoja vastaan.

Itse asiassa resurssit, jotka Peking voi mobilisoida, olivatpa ne inhimillisiä tai teollisia, tukevat suuresti PLA:ta, samoin kuin todennäköinen amerikkalaisten logististen linjojen venyminen konfliktissa, joka voi tapahtua 7 000 kilometrin päässä Yhdysvaltojen rannikolta.

JADCC-doktriini, jolla vastataan Kiinan haasteeseen Tyynellämerellä

Vastatakseen tähän haasteeseen Pentagon on panostanuttekninen etu tiettyjen keskeisten ohjelmien kanssa, kuten NGAD-hävittäjät, DDX-hävittäjät tai Virginia- ja SSNx-ydinsukellusveneet. Se tekee myös valtavia ponnisteluja yhdistä liittolaiset AUKUS-allianssin kanssa sekä Japaniin, Etelä-Koreaan, Filippiineille ja jopa Indonesiaan.

mutta voimatasapainon kulmakivi jolle Pentagon rakentaa strategiansa PLA:ta vastaan, ei ole mikään muu kuin Joint All-Domain Command and Control eli JADCC, hajautettu yhteistyöoppi.

JADC2 Lockheed Martin -kuva e1666098819485 1024x576 1 e1674742468534 Satelliitit | Usean verkkotunnuksen sitoumukset | YHDYSVALLAT
JADCC-doktriini asettaa tiedon ja viestinnän amerikkalaisten armeijoiden voimatasapainon ytimeen.

Tällä pyritään itse asiassa siihen, että komentoon osallistuvat yksiköt voivat saada pysyvästi tietoa, joka antaa heille kattava näkemys laajennetun toiminta-alueen, mutta myös voidakseen pyytää kaikki taistelukentällä käytettävissä olevat keinot, olipa kyseessä maa, ilma, laivasto, avaruus tai kyber,

Tällä tavalla toimimalla amerikkalaiset armeijat uskovat voivansa ylittää toiminnan nopeuden, yksiköiden liikkuvuuden sekä tulivoiman ja mobilisoitavien tehosteiden keskittymisen kautta Kiinan armeijoiden massan.

500–700 sotilassatelliittia JADCC-doktriinin herättämiseksi eloon


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Satellites | Engagements multi domaines | Etats-Unis

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit