Uuden Abrams M1E3:n myötä Yhdysvaltain armeija haluaa miettiä panssarivaununsa perusteellisesti uudelleen

Armeijan apulaissihteeri Gabe Camarillo ilmoitti, että M1-panssarivaunun uusi versio, nimeltään Abrams M1E3 ja jonka tarkoituksena oli tehdä panssariasta kevyempi ja parantaa sen kestävyyttä, on nyt tutkittavana. M1A2 SEPv4 -versio ja sen 67 tonnia taisteluissa keskeytettiin.

Amerikkalainen M1A2 Abrams -panssarivaunu on nykyään kiistatta yksi tehokkaimmista käytössä olevista panssaroiduista ajoneuvoista ja yksi parhaiten suojatuista. Kuitenkin, kuten M2 Bradley jalkaväen taisteluajoneuvo, sen nykyaikainen Yhdysvaltain armeijassa, siitä on tullut huomattavasti ylipainoista vuosien ja peräkkäisten versioiden aikana.

Jos ensimmäisten Abramien taistelumassa oli 55-luvun lopussa alle 70 tonnia, M1A2 SEPv4, jonka oli määrä saapua viime keväänä amerikkalaisten panssarivaunujen joukkoon, ylittää mittakaavassa 67 tonnia peräkkäisten lisäysten vaikutuksesta. varusteet ja suojaukset.

AGT1500-turbiinilla ja 1 hevosvoimalla Abramsin teho-painosuhde on edelleen lähes 500 hv/tonni, mikä antaa sille erinomaisen suorituskyvyn tiellä ja maastossa. Tämän massan aiheuttamat rajoitteet näyttävät kuitenkin nyt ylittävän ne hyödyt, joita näistä peräkkäisistä tapahtumista odotetaan taistelussa.

Abrams M67A1 SEPv2:n 4 tonnia aiheuttavat ongelmia Yhdysvaltain armeijalle

Näin ollen amerikkalaiset panssarivaunut joutuvat yhä useammin kohtaamaan siviiliinfrastruktuurin, kuten siltojen, käytön rajoituksia, mikä haittaa vakavasti niiden liikkuvuutta. Samoin niillä on taipumus juuttua helpommin epävakaaseen maastoon, mutaiseen tai muuhun, kuin kevyemmät panssaroidut ajoneuvot.

M1A2 abrams alt e1611932071198 MBT-panssarivaunut | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | YHDYSVALLAT
M1A2 Abrams on kokenut painonnousuja peräkkäin, mikä on johtanut siihen, että se flirttailee 67 tonnin kanssa taistelussa

Lopuksi, ja jotkut sanoisivat ennen kaikkea, tämä massa luo erittäin merkittäviä logistisia rajoituksia, erityisesti polttoaineen kulutuksen osalta, mutta myös tiettyjen mekaanisten osien kulumista.

Viime aikoihin asti tankkeja käytettiin rajoitetuissa ympäristöissä, joissa lisäsuojaus, tunnistusvälineet ja tulivoima edustivat suurinta lisäarvoa jopa liikkuvuuden kustannuksella. Näin oli erityisesti amerikkalaisten joukkojen Irakissa ja Afganistanissa toimiessa.

Itä-Euroopan teatteriin sitoutumisen riskien palautuminen, Kiinan uhan ilmaantuminen Tyynellämerellä sekä Ukrainan sodan opetukset ovat kuitenkin tuoneet mukanaan Yhdysvaltain armeijan suunnittelijat muuttavat näkemystään aiheesta.

Tämä on itse asiassa mitä tulee esiin paljastukset, joita teki armeijan apulaissihteeri Gabe CamarilloDefence News -sivustolle konferenssin aikana, jonka jälkimmäinen järjesti 6. syyskuuta Arlingtonissa, Virginiassa.

Abrams M1E3, amerikkalaisen tankin uudelleenkäynnistys


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 MBT panssarivaunut | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | YHDYSVALLAT

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit